Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 6:38:45 μμ

Η ιστορία στάθηκε μέχρι στιγμής φειδωλή στην προβολή της μαζικής και γενναίας συμμετοχής των Κιλκισιωτών στο πολεμικό προσκλητήριο της πατρίδας, μέσα από τις τάξεις κυρίως του 13ου  και του 67ου Συντάγματος,  για την προάσπιση της από την ιταλική επίθεση τον Οκτώβριο του 1940.

Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2016 23:02

Το θέατρο του παράλογου

Συντάκτης:

Μπορεί να φανταστεί κανείς τις προσλήψεις στα νοσοκομεία ή στα σχολεία να παγώνουν επειδή δεν συγκροτήθηκε το ΑΣΕΠ; Μπορεί να φανταστεί κανείς την Αστυνομία να κατεβάζει τα ρολά επειδή δεν συγκροτήθηκε η Αρχή Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων; Μπορεί να φανταστεί κανείς το Χρηματιστήριο να σταματά να λειτουργεί επειδή δεν συγκροτήθηκε Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς;

Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2016 21:07

Γιώργος Φραγγίδης : Οι μάσκες έπεσαν

Συντάκτης:

Τώρα που πέρασαν αρκετές μέρες από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και οι εξελίξεις τρέχουν, μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε μερικές πιο ψύχραιμες διαπιστώσεις. Όσαν ειπώθηκαν εκεί, έφεραν μπροστά στα μάτια του πλέον καλοπροαίρετου δημοκρατικού πολίτη μια αδήριτη πραγματικότητα:

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016 21:49

Ο Καημός της Τραπεζούντας

Συντάκτης:

Με την ποίηση,δεν τα είχα ποτέ καλά.Μου αρέσει η λογία γραφή.Η λογία   έκφραση των συναισθημάτων.Μου αρέσει ο ξεκάθαρος,σαφής και ορθός λόγος.Δεν θέλω,δεν μπορώ να ερμηνεύω τα υπονοούμενα του ποιητή ούτε να υποκαταστήσω τις σκέψεις του.

Αυτές τις ημέρες κάθε χρόνο, το Ελληνικό Έθνος γιορτάζει. Γιορτάζει συγκεκριμένα γεγονότα, γιορτάζει συμβολισμούς και το σπουδαιότερο… γιορτάζει το ιστορικό κληροδότημα του ηρωισμού. Βρισκόμαστε στο έτος 1940. Οι δυνάμεις του Άξονα προελαύνουν κατά μήκος της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016 21:14

H σκοτεινή τέχνη

Συντάκτης:

Του Ανδρέα Μακρίδη

 

"Το ξέρετε ότι ένα πακέτο τσιπς περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από ένα μήλο;"
Η παλιά διαφήμιση της επιτυχημένης ελληνικής εταιρείας, δεν έλεγε ψέμματα. Αν έλεγε, θα μπορούσε άλλωστε να είχε δεχθεί μηνύσεις από καταναλωτικές οργανώσεις, ή και παρέμβαση απ' το υπουργείο Υγείας. Είναι υγιεινά λοιπόν τα πατατάκια; Κάθε άλλο. Απλώς το μήλο, δεν περιέχει σχεδόν καθόλου βιταμίνη C, κι ακόμα και τα τσιπς το ξεπερνούνε, έστω και σε αμελητέα ποσότητα.

Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016 21:12

Η επιστολή του Κατρούγκαλου, του Ψαλιδοχέρη

Συντάκτης:

Γράφει ο Κώστας Πινέλης

 

Πήρα, όπως άλλοι 250.000 συνταξιούχοι, την επιστολή του υπουργού Εργασίας με την οποία,-όπως γράφει- με πληροφορεί «υπεύθυνα» για τη σύνταξή μου. μόνο
που όχι μόνο δεν εξηγεί τον τρόπο υπολογισμού των περικοπών αλλά περιέχει και στοιχεία διαφορετικά από αυτά που αναγράφονται στα μηνιαία ενημερωτικά σημειώματα του ΓΛΚ για την κύρια σύνταξη  και του ΕΤΕΑ (ΤΑΔΚΥ) για την επικουρική.

Του Κώστα Τερζενίδη

 

Σ’ αυτή τη χώρα αν υπάρχει το χρήμα όλα γίνονται, διαπιστώνει ο σοφός λαός μας. Το μπαξίσι, εκ της οθωμανικής αυτοκρατορίας προερχόμενο, έχει ποικίλες μορφές και αποχρώσεις, αλλά πάντα κάνει την ίδια δουλειά. Διευκολύνει τα πράγματα, επιλύει καταστάσεις.

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016 20:01

Το Ποντιακό ζήτημα και άλλα τινά

Συντάκτης:

Γράφει ο δικηγόρος-συγγραφέας Θεόδωρος Παυλίδης, Πρόεδρος του Συλλόγου Δυτικοποντίων Ν.Κιλκίς

 

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2016, στην αίθουσα διαλέξεων του Επιμελητηρίου Κιλκίς, με πρωτοβουλία και διοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Αγίου Μάρκου Κιλκίς μίλησε ο γνωστός Μιχάλης του ποντιακού ελληνισμού, δηλαδή ο πολιτικός επιστήμονας και κοινωνιολόγος Μιχάλης Χαραλαμπίδης.

To Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης προς το ελληνικό καταναλωτικό κοινό για την χρονική περίοδο Οκτωβρίου 2016 – Aπριλίου 2017.
Oι φετινές τιμές είναι ιδιαίτερα αυξημένες σε σύγκριση με τις αντίστοιχες περσινές, καθώς η τιμή εκκίνησης είναι τα 92 λεπτά το λίτρο, πολύ αυξημένη σε σχέση με την τιμή που έκλεισε τον Μάιο του 2016 που ήταν 64-66 λεπτά το λίτρο. Η τιμή εκκίνησης πέρσι ήταν 85 λεπτά το λίτρο. Φέτος, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης αυξήθηκε κατά 50% σε σχέση με την περσινή χρονιά (από 0,23 σε 0,28 €. Αύξηση 0,05 € ανά λίτρο). Το γεγονός αυτό θα πλήξει ακόμη περισσότερο την τσέπη των νοικοκυριών, σε συνδυασμό με τις φορο-ληστρικές επιδρομές από άλλους φόρους (ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, Τέλη κυκλοφορίας, τιμές ειδών πρώτης ανάγκης κτλ.) που ήδη απορροφούν εξολοκλήρου το ήδη πενιχρό εισόδημά τους.