Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024, 9:50:09 μμ
Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017 20:18

Προεκλογική εκστρατεία

Συντάκτης:

Του Ανδρέα

Μακρίδη. 

 

Στο πρώτο πλάνο βλέπουμε έναν ψαρά, ο οποίος λέει πως θέλει να συνεχίσει να ψαρεύει όπως είχε μάθει απ' τον πατέρα και τον παππού του, “χωρίς κανονισμούς και περιορισμούς”. Στο δεύτερο πλάνο, εμφανίζεται μία συνταξιούχος, η οποία, “επειδή παίρνει πολύ μικρή σύνταξη, δεν θέλει ένα νόμισμα που να μειώνει την αγοραστική της δύναμη”. Μετά μια κοπελίτσα, λέει πως δεν θέλει να φοβάται όταν κυκλοφορεί στους δρόμους. Πρόκειται για την προεκλογική καμπάνια της Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία, που βρίσκει απρόσμενα υποστηρικτές σε όλη την Ευρώπη.

Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017 20:17

Στον ήρωα της Κύπρου Γρηγόρη Πιερή Αυξεντίου

Συντάκτης:

Του Χαράλαμπου
Παπαδόπουλου. 

 

Στις 3.3.2017 συμπληρώθηκαν 60 χρόνια από τον ηρωικό θάνατο της μεγαλύτερης μορφής που ανέδειξε ο αγώνας της ΕΟΚΑ στην Κύπρο μας.
Σαν τέτοια μέρα ο Γρηγόρης Αυξεντίου με την ηρωική του θυσία πέρασε στο πάνθεο των αθανάτων.

Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017 20:15

Το σχόλιό μας

Συντάκτης:

Του Θεόδωρου Παυλίδη.

 

Αγαπητέ Κωνσταντίνε Πινέλη
Ξερόλας, κατα φαντασία παντογνώστης Τάσος, εθνικιστές, ρατσιστές , στερούμενοι παιδείας Πόντιοι. Αυτά γράφεις στην "κόσμια" απάντησή σου προς τον Τάσο Αμανατίδη (ΕΙΔΗΣΕΙΣ 8-3-2017).
Συ ο ίδιος γράφεις, στο ίδιο  κείμενό σου, "Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και σοβαροί".
Μη μας προβληματίζεις λοιπόν.

Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017 20:14

«ΙΔΙΩ ΚΑΜΑΤΩ»: Δυο λέξεις χτίζουν μια ζωή!

Συντάκτης:

Γράφει ο
Σάββας Ηλιάδης
Δάσκαλος. 

 

Δυο λέξεις, γραμμένες στην αρχαία ελληνική, που καταρχάς, από μόνες τους, φαίνονται ακατανόητες.  Αυτές οι λέξεις όμως βοήθησαν, ώστε να ακολουθήσει ένας έφηβος στη ζωή του το δρόμο της φιλοπονίας και της εργατικότητας. Του έδωσαν την πρώτη ισχυρή ώθηση, για να διδαχθεί στη συνέχεια πως ο ιερός κόπος είναι πάντα ευλογημένος. Πως δεν μπορεί κανένας, όσο επιδέξιος κι αν είναι, να «αρπάξει τα γεννήματα του κόπου αυτού». Πως, όσο κι αν ενεργεί το πονηρό και το άδικο σ` αυτόν τον κόσμο, το δίκιο θα βγαίνει πάντα νικητής. Και δεν μετανόησε, που εργάστηκε έτσι σ` όλη του τη ζωή.
Ιδού η προσωπική ιστορία, την οποία μου διηγήθηκε ο φίλος μου Φιλάρετος:

Του Κώστα
Τερζενίδη. 

 

Λίγο πριν …ξεψυχήσει το 2016 ένας φίλος επαγγελματίας, που για πολλά χρόνια διατηρούσε κατάστημα φωτογραφικών ειδών στο Κιλκίς, μας είχε πει πως «δεν πάει άλλο, θα το κλείσω σύντομα το μαγαζί».
Εκπλαγήκαμε, γιατί ήταν από τους καλούς επαγγελματίες, συνειδητός με ό,τι έκανε και πρόσχαρος χαρακτήρας. Γι’ αυτό και η ερώτησή μας, «καλά, πως έτσι;» θεωρήθηκε αυτονόητη για εμάς.

Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017 20:56

Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Κιλκίς

Συντάκτης:

Γράφει

ο Αναστάσιος

Γιοβανούδης

 

Μέρος 1 από 3

 


Ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Κιλκίς, που δεσπόζει στην κορυφή του ομώνυμου λόφου, είναι το σπουδαιότερο μεταβυζαντινό θρησκευτικό μνημείο της Επαρχίας Κιλκίς.

Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017 20:52

Aναλύσεις και διαπραγματεύσεις

Συντάκτης:

Του Δημήτρη
Ιωαννίδη. 

 

Έλειπα πολύν καιρό στο εξωτερικό και μου φαίνονται όλα παράξενα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, παρ’όλο, που τα παρακολουθούσα και από εκεί έστω και από μακριά.

Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2017 20:13

Γεννηθήκαμε γυναίκες και μας αρέσει.. πολύ!

Συντάκτης:

Της Κωνσταντίνας

Γεράκη. 

 

Είπα σήμερα να γράψω κι εγώ για την ημέρα της γυναίκας, έτσι επετειακά, καθώς σήμερα, γιορτάζουν παγκοσμίως.Δεν θα αναφερθώ στα τετριμμένα στους αγώνες που δώσαμε για ισότητα κτλ, αυτά είναι γνωστά, αυτό που δεν γνωρίζουν οι άντρες είναι πως το να είσαι γένους θηλυκού είναι ναι αγώνας για να αποδείξεις τα αυτονόητα, είναι μερικές φορές επίπονο καθώς οι ρόλοι που καλούμαστε να παίξουμε είναι πολύπλευροι και πολύπλοκοι… αλλά τελικά το να είσαι γυναίκα είνα απόλαυση!

Τρίτη, 07 Μαρτίου 2017 20:50

Το σχόλιό μας

Συντάκτης:

ΤΟ ''ΓΑΜΕΣΑ ΑΟΙΚΑ'' ΤΟΥ ΓΙΩΡΙΚΑ

Το ότι η ποινή για αδίκημα μπορεί να μετατραπεί σε χρήμα,το ξέρομε και το καταλαβαίνουμε όλοι μας. Το ότι το χρήμα μπορεί να καθορίσει την ποινή μόνο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ  μπορεί να μας το εξηγήσει.
Σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων,οι ποινές για τα τροχαία αδικήματα θα είναι ανάλογες των οικονομικών δυνατοτήτων του παραβάτη.

Γράφει

ο Κώστας

Πινέλης. 

 

Ο Ξερόλας είναι γνωστός σε όλους μας. Είναι ο κατά φαντασίαν παντογνώστης που, αν τολμήσεις και τον αμφισβητήσεις, θα γίνει πυρ και μανία! Η επίδειξη γνώσεων ενός ξερόλα συνήθως γίνεται μέσω της αμφισβήτησης της άποψης κάποιου άλλου, τον οποίο κατά βάθος μπορεί να παραδέχεται ή ακόμη και να θαυμάζει! Μέσα από την απαξίωση αυτών που θαυμάζει, τροφοδοτείται ο εγωισμός του.