Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 4:50:31 μμ
Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019 21:01

Αναβάθμιση στην Αυτοδιοίκηση δίνοντας χώρο στο καινούριο, γνωριμία με τον Χρήστο Χατζηιωαννίδη

Γράφει η Παναγίτσα Μιχαηλού.

Μέθοδος, θέληση, αποφασιστικότητα, θα μπορούσε να είναι το μότο που χαρακτηρίζει το Χρήστο Χατζηιωαννίδη. Έναν άνθρωπο υπερκινητικό, δραστήριο, αλλά και ταυτόχρονα, μια ήρεμη δύναμη που σταθμίζει με ματιά ψύχραιμη γεγονότα και καταστάσεις.

 

Έχει βλέμμα διεισδυτικό, που σε διαβάζει κάνοντάς σε να καταλάβεις πως ξέρει τι θέλει και δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο. Άλλωστε, η τελευταία πενταετία της ζωής του είναι η απόδειξη πως όταν κάποιος θέλει πραγματικά... μπορεί να καταφέρει τα πάντα.
Ο Χρήστος προέρχεται από αγροτική οικογένεια. Για περισσότερο από 16χρόνια εργάζεται σε γνωστό Εργοστάσιο Κατασκευής Ανελκυστήρων. Ενώ παράλληλα τελείωσε Εσπερινό Λύκειο και τη Φιλοσοφική σχολή στο τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας του ΑΠΘ.
Στο ίδιο διάστημα παντρεύτηκε, έγινε πατέρας, δημιούργησε το δικό του σπίτι, ενώ παράλληλα άρχισε να δραστηριοποιείται επιχειρηματικά με τη σύζυγό του στον τομέα της Μέσης Εκπαίδευσης.
Εργατικός, υπομονετικός, ακούραστος, με δίψα κι όραμα για να προσφέρει στα κοινά. Ήδη στα πεπραγμένα του έχει την Προεδρία του χωριού του, της κοινότητας Μικροκάμπο και στην οποία έχει προσφέρει πάρα πολλά. Στα χρόνια της θητείας του εκτός από τα έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα του πολίτη (όπως για παράδειγμα η αντικατάσταση των κάδων απορριμμάτων και η επιδιόρθωση του δικτύου φωτισμού), υπήρξε σημαντική δραστηριότητα και σε έργα υποδομής.
1) Αντιπλημμυρικά έργα που συνέβαλαν καθοριστικά στην επίλυση μεγάλου προβλήματος στο Ανατολικό μέρος του χωριού.
2) Σε ετήσια βάση υπήρχε δραστηριότητα στην επιδιόρθωση του Αγροτικού Οδικού Δικτύου στο βαθμό που ήταν αυτό εφικτό με τα μέσα και τους πόρους του Δήμου (Κεντρικής Διοίκησης).
3) Εξ ολοκλήρου κατασκευή Παιδικής Χαράς Ευρωπαϊκών Προδιαγραφών.
4) Επίσης, παρενέβη αποτελεσματικά στη διευθέτηση της Ομαλής λειτουργίας του Αγροτικού Ιατρείου το οποίο στο μέλλον θα βελτιωθεί περισσότερο.
5) Πρωτοβουλία κοπής γερασμένων δέντρων μέσω απόλυτα νομίμων διαδικασιών στην πλατεία του χωριού.
6) Καθαρισμός κι απομάκρυνση απορριμμάτων σε φυσικά κανάλια ομβρίων υδάτων καθώς και επεμβάσεις στο δίκτυο υδροδότησης λόγω συχνών προβλημάτων που ενέτειναν τη δυσλειτουργία στην καθημερινότητα του πολίτη.
Και συνεχίζει μέχρι και σήμερα τις παρεμβάσεις, όπου κρίνεται απαραίτητο, για την ομαλοποίηση της λειτουργίας στην καθημερινότητα του πολίτη.
Στην κουβέντα που είχα μαζί του δεν παρέλειψε να αναφέρει πως η προσπάθειά του σ όλο αυτό ήταν ευκολότερη χάρη στην άψογη συνεργασία του με τους αρμόδιους υπαλλήλους του Δήμου.
Με τέτοιο ιστορικό πεπραγμένων λοιπόν νομίζω μπορούμε να καταλάβουμε και τις μελλοντικές προθέσεις ενός ανθρώπου σαν το Χρήστο Χατζηιωαννίδη. Ο οποίος επέλεξε να διεκδικήσει παράταση στη συμμετοχή και την προσφορά στα κοινά μέσα από το Συνδυασμό «Κιλκίς Μπροστά» με υποψήφιο Δήμαρχο το Δημήτρη Κυριακίδη.
Ο κόσμος έχει ανάγκη να εμπιστευτεί και να χτίσει καινούργια σχέση μ αυτούς που τον εκπροσωπούν. Κι ο Χρήστος Χατζηιωαννίδης έχει ήδη πλούσιο παρελθόν πεπραγμένων. Και τα πεπραγμένα είναι ένδειξη μελλοντικής πρόθεσης όλων όσων έχουν τη θέληση να πάνε την πόλη ένα βήμα μπροστά.
Με το Κιλκίς Μπροστά...