
Σαν βγήκαμε στον πηγαιμό για την εξαθλίωση ευχόμαστε ποτέ να μη ξεχνάμε τις αντίθετες έως δολοφονικές δράσεις μας πάνω στο κλαδί που καθόμαστε, τον πλανήτη γη.
Πώς να σωπάσω, πώς να αρχίσω και που να φθάσω με περιγραφές αντενεργειών ανθρώπων, αδιαφορίες χωρών, εγκλήματα πολυεθνικών εταιριών που κατάντησαν μη αναστρέψιμη την πορεία προς την καταστροφή του πλανήτη.
Επιλογή από ετών του καπιταλιστικού συστήματος είναι να οδηγήσει τους λαούς στην εξαθλίωση για να μη βλέπουν την πορεία ολέθρου και να μη αντιδρούν σε εγκληματικές δράσεις.
Με πρόφαση την οικονομική κρίση που μας μετριάζει έως καταργεί και το φαγητό ακόμη βρυχώνται οι δεινόσαυροι εξόρυξης αερίων, υγρών και στερεών από ξηρά και θάλασσα. Παρά τα πολλά κρούσματα εκτεταμένης ρύπανσης από τις πετρελαϊκές παντού στη γη με μεγαλύτερη αυτήν του κόλπου του Μεξικού δεν πτοούνται και ροκανίζουν τα ρυπογόνα δόντια τους για τις ΑΟΖ Ελλάδας- Κύπρου-Μάλτας που από ανεξάρτητες ζώνες θα τις μετατρέψουν σε εξηρτημένες (ΕΟΖ) από αυτές.
Κολλημένος αρχίζω από τον θάνατο της μικρής λευκής αρκούδας που δεν άντεξε το ταξίδι των 650 χιλιομέτρων κολυμπώντας μαζί με την μάνα της για να φθάσουν σε πάγους και τροφή. Δεν συγκινείται κανένας από την οδυνηρή επιτάχυνση του αφανισμού των πάγων που θα βυθίσει παράκτιες πόλεις.
Από την Greenpeace σας μεταφέρω επακριβώς:
«27 διαφορετικές χημικές ουσίες βρέθηκαν σε φρούτα και λαχανικά
Έρευνα του ελληνικού γραφείου της Greenpeace αποκαλύπτει την ύπαρξη επικίνδυνων φυτοφαρμάκων σε μήλα, μπανάνες, αχλάδια, πατάτες, καρότα και κολοκύθια τα οποία πωλούνται στη χώρα μας, φτάνουν στο πιάτο μας χωρίς να το ξέρουμε και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία μας και το περιβάλλον».
Η πρόσφατη απαγόρευση από την Ε.Ε. της χρήσης 3 επικίνδυνων φυτοφαρμάκων που σκοτώνουν τις μέλισσες ελπίζω να εφαρμοστεί σε όλες τις χώρες για να αποφύγουμε τις ολέθριες συνέπειες αφανισμού των.
Η αποψίλωση του Αμαζονίου, του πνεύμονα πρασίνου της γης, αλλά και των αιωνόβιων δένδρων στην Αφρική συνεχίζεται με τις ευλογίες του συστήματος, ως προστάτη των εγκληματιών.
Η χρήση του λιγνίτη επίσης συνεχίζεται με την χώρα μας να κατέχει πρωτιές στην δεκάδα των πλέον ρυπογόνων σταθμών ηλεκτρικής ενέργειας που αντί να μετριάζεται διά επιδότησης ευλογείται.
Για δε την πυρηνική ενέργεια το σύστημα ούτε την Φουκουσίμα μήτε το Κοσλοντούι θα κλείσει και στη Σινώπη Γαλλογιαπωνέζικα αντί για Ρώσικα θα ανοίξει.
Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2013 22:26



