Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, 7:54:55 μμ
Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2008 10:53

«Αντεπίθεση»;

Στην «αντεπίθεση» πέρασε η βιομηχανία ΕΛΒΙΕΞ, που εγκαταστάθηκε στην περιοχή του Πολυκάστρου, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη λειτουργία της, με τον χημικό εμποτισμό ξύλινων στύλων, που χρησιμοποιούνται κυρίως από τη ΔΕΗ.
Για την παρουσία του εργοστασίου υπήρξαν αντιδράσεις από φορείς και πολίτες. Μέσα από πολύχρονες διαμαρτυρίες πολιτών η βιομηχανία, προφανώς αισθανόμενη πλέον ισχυρή, προχώρησε σε μηνύσεις πολιτών που είχαν αντιδράσει στην εγκατάστασή της, ζητώντας από τον καθένα το ποσό των 120.000 δρχ. γιατί την κατασυκοφάντησαν!
Στην υπόθεση αυτή, η βιομηχανία δεν πρέπει να βρει απέναντί της τους λίγους πολίτες, που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των αντιδράσεων. Πρέπει η κοινωνία του Πολυκάστρου και ο ίδιος ο δήμος Πολυκάστρου να υπερασπισθούν τα δικά τους παιδιά, τους δικούς τους ανθρώπους, που έπραξαν το αυτονόητο, αυτό που όφειλαν να κάνουν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
Στο ίδιο μετερίζι πρέπει να βρεθεί και ο νομάρχης Κιλκίς. Καλές οι ημερίδες, αλλά η μάχη δίνεται αλλού. Το περιβάλλον δεν χρειάζεται θεωρίες, αλλά πράξεις και αγώνες.