Κυριακή, 11 Απριλίου 2021, 2:34:40 μμ
etpa
Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2020 22:40

Βαρέθηκα πια να πληρώνω την βλακεία των ψεκασμένων

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κουζίνης.

Διαβάζω εδώ και αρκετό καιρό τις αγωνιώδεις αναρτήσεις και δημοσιεύσεις κάποιων γιατρών που προσπαθούν να πείσουν το κοινό με κόσμιο τρόπο για τα μέτρα εναντίον του ιού. Αλλά εις μάτην. Μήπως ήρθε ο καιρός να μιλήσουμε και με άλλη γλώσσα;


Στο στρατό όταν κάποιος έκανε μια βλακεία την πληρώναμε όλοι με καψώνι, κοινώς με πήδημα. Φωνάζαμε μάλιστα αφού τον έβγαζε ο αξιωματικός μπροστά μας στην παράταξη «για σένανε πηδάμε». Αν και τα καψώνια έχουν καταργηθεί πλέον, εν τούτοις το ελληνικό κράτος συνεχίζει την τακτική αυτή με άλλους τρόπους, να παιδεύει τους πολλούς χάριν των λίγων, που δεν μπορεί να τους τιθασεύσει.
Δυστυχώς η στάση της πολιτείας σε κάθε έκφανση της ζωής όταν δημιουργείται πρόβλημα έγινε αξίωμα ως καψώνι για να επιβάλλει τον νόμο, ότι δηλαδή οι πολλοί να την πληρώνουν για τους λίγους.
Σήμερα με τον ίδιο τρόπο οι λίγοι ψεκασμένοι, που θεωρούν τον κορονοιό μια συνωμωσία του αιώνα και δεν παίρνουν κανένα μέτρο προστασίας, επιβάλλουν με την ανίκητη βλακεία τους την τιμωρία στους υπόλοιπους και η πολιτεία δεν παίρνει κανένα δραστικό μέτρο εναντίον τους.
Το πρώτο κύμα της ασθένειας που ήταν το καμπανάκι όπως φαίνεται τα όποια μέτρα λειτούργησαν, αλλά στη συνέχεια τα πάντα χαλάρωσαν. Νέοι που έμπαιναν σε καταστήματα χωρίς μάσκα σε παρατήρηση από τους υπόλοιπους πελάτες γιατί δεν φορούν μάσκα, απαντούσαν με θράσος «αν θέλεις κάνε μου μήνυση», ο δε μαγαζάτορας τηρούσε ουδέτερη στάση μήπως χάσει τον πελάτη. Σε λίγα μόνο καταστήματα ειδικά στα σούπερ μάρκετ το μέτρο της μάσκας εφαρμόσθηκε κάπως.
Βλέποντας πολιτικούς του ακραίου χώρου προς άγραν ψήφων των ψεκασμένων να προτρέπουν να μην φοράνε μάσκες στα παιδιά τους και να δημιουργούν κλίμα σύγχυσης η παρέμβαση εισαγγελέα θα ήταν το απόλυτο μέτρο τιθάσευσης της βλακείας τους.
Διάβαζα σε αναρτήσεις στα μέσα δικτύωσης όταν αρχίζανε τα σχολεία, από κάποιες ψεκασμένες μητέρες, ξέρετε αυτές που όταν ο κανακάρης τους θα φτάσει στην ηλικία να υπηρετήσει με χαρά θα πηγαίνανε αυτές να φυλάξουνε γερμανικό νούμερο στην σκοπιά ( το 2-4) προκειμένου ο νταχταρντισμένος κανακάρης τους να μην κρυώσει, να λένε ότι οι κινέζοι έχουν ψεκάσει τις μάσκες με μια ουσία την «κουρκουμπίνη» για να είναι ήσυχα τα παιδιά ( δεν ξέρω τι είναι αυτή η ουσία πρώτη φορά την ακούω) αλλά κατάλαβα ότι αυτή η κυρία που το έλεγε αυτό σίγουρα στην γκλάβα της μέσα έχει ένα κουρκουμπίνι.
Ηλικιωμένοι που κάθονταν στα πάρκα χωρίς μάσκες ο ένας δίπλα στον άλλο απαντούσαν μοιρολατρικά «ότι στην ηλικία που φτάσανε δεν τους νοιάζει πλέον».
Και βέβαια τα πάρτυ του καλοκαιριού και οι μεταμεσονύχτιες συγκεντρώσεις των νέων στις πλατείες που η πολιτεία δεν τα πάταξε εξ αρχής και να χτυπησει σαν χταπόδια τους διοργανωτές μας έφεραν πάλι στο σημείο της τιμωρίας των πολλών έναντι των λίγων.
Οι συγκεντρώσεις όποιου είδους,που δημιούργησαν συνωστισμό είναι το κύριο αίτιο της έξαρσης. Ούτε το άγιο πνεύμα θα μας σώζει ούτε ο εξορκισμός του φαινομένου με χαντρολαίμια και λοιπά, ούτε οι επιδημιολογικές απόψεις των ψεκασμένων.
Αναλογίσθηκε κανείς από όλους αυτούς τους ανεύθυνους, τους συμπολίτες μας που θα μείνουν άνεργοι λόγω των περιοριστικών μέτρων πως θα επιβιώσουν και πως θα ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους; Για το κέφι τους λοιπόν χτυπιέται αλύπητα η ελληνική οικογένεια για άλλη μια φορά. Επιτέλους πότε θα απαλλαγούμε από αυτούς;. Αφήστε τους στο τέλος τέλος να ψοφήσουν και να ησυχάσουμε από δαύτους μια και καλή. ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΟΥΣ.
Τα πρόστιμα έπρεπε να είναι της τάξης των 1000 ευρώ και συγχρόνως καταγραφή των μη πειθαρχούντων για μη νοσηλεία σε δημόσια νοσοκομεία.Τότε ήθελα να έβλεπα όλους αυτούς τους κλαν δες ψευτοπαλληκαράδες τι θα έκαναν.
Αν ο ιός είτε είναι φυσιολογικό αποτέλεσμα, είτε συνωμωσιολογίας είτε… είτε… είτε…. δεν είναι καιρός να βρούμε την απάντηση. Ο ιός θερίζει όπως φαίνεται και είναι δίπλα μας. Σε μια πυρκαγιά προσπαθείς να σβήσεις τη φωτιά για να να μην καείς και δεν ψάχνεις να βρεις πρώτα ποιος έβαλε την φωτιά. Μήπως ήρθε ο καιρός οι πολλοί να ξεσηκωθούμε ενάντια αυτών των λίγων και να πέσει και καμιά καρπαζιά μπας και στρώσει η κατάσταση;