Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 10:29:38 πμ
Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2008 09:19

Βολές κατά ριπάς του Κώστα Πινέλη

Λες και βρίσκονται σε άλλο νομό ή σε άλλη χώρα οι αιρετοί μας άρχοντες, όταν βγάζουν ανακοινώσεις με τις οποίες εκφράζουν την ανησυχία τους για την πιθανότητα να σταματήσει η λειτουργία του Παραρτήματος ΤΕΙ Κιλκίς. Αλήθεια, ποιοι ευθύνονται για το γεγονός ότι καθυστέρησαν τόσα χρόνια να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές ώστε να στεγάσουν το Τμήμα; Τώρα μάλιστα ζητούν να λειτουργήσουν και νέα Παραρτήματα στο Κιλκίς για να μην  υποστεί πλήγμα η τοπική οικονομία.
Αυτή τη λογική δεν την καταλαβαίνουμε, πράγματι. Δηλαδή να τονώσουμε την τοπική οικονομία (;) με το «ξεπαράδιασμα» των γονιών; Γιατί είναι γνωστό σε όλους ότι στενάζουν οι λαϊκές οικογένειες για τη μόρφωση των παιδιών τους.
+
Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Είναι γεγονός ότι η «βάση του 10» είναι μέτρο άδικο και εντελώς ανούσιο, που μοναδικό στόχο έχει να φτιάξει τη…βιτρίνα της ανώτατης εκπαίδευσης. Όμως, ακόμη κι αν δεν υπήρχε η «βάση του 10» πάλι θα εμφανιζόταν το ίδιο πρόβλημα. Να μην επιλέγουν δηλαδή οι νέοι μακρινές σχολές λόγω κόστους και αυτές να παρουσιάζουν κενά. Το κριτήριο του κόστους είναι βασικό για τους νέους όταν συμπληρώνουν το μηχανογραφικό τους.
+
Αποδεικνύεται, έτσι, ότι εάν συνεχιστεί η πολιτική της υποχρηματοδότησης της ανώτατης εκπαίδευσης, εάν δεν υπάρξουν ριζικές αλλαγές, σε όλο το εκπαιδευτικό σύστημα και συνολικά στην κοινωνία, οι λαϊκές οικογένειες δεν μπορούν να ελπίζουν σε δικαιότερες λύσεις για την εισαγωγή, την κατανομή των παιδιών τους στην ανώτατη εκπαίδευση, τη φοίτηση, αλλά και την επαγγελματική τους προοπτική.
Άρα είναι απαραίτητος ο συνεχής αγώνας για πραγματική δωρεάν δημόσια και υψηλού επιπέδου εκπαίδευση. Για τα παραπάνω ζητήματα, οι εκλεγμένοι με τη ψήφο του λαού τοπικοί άρχοντες «ποιούν την νήσσαν».
+
 Η κατάργηση της λίστας των ΒΑΕ ισοδυναμεί με μαζική εξόντωση χιλιάδων μεροκαματιάρηδων, που με στατιστική ακρίβεια δεν θα προλάβουν να πάρουν σύνταξη. Και όσοι τα καταφέρουν θα ζουν με σακατεμένη την υγεία τους. Αυτή είναι η ευνομούμενη και δημοκρατική πολιτεία της κ. Πετραλιά. Σ’ αυτή την ευνομούμενη και δημοκρατική πολιτεία, που τα κέρδη των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο εταιριών ξεπερνούν τα 11 δις. Ευρώ και το μέσο μεροκάματο δεν ξεπερνάει τα 14 ευρώ για τους μισούς μισθωτούς, άλλος δρόμος δεν υπάρχει για τα λαϊκά στρώματα πέρα από την ένταση της ταξικής πάλης.
+
Το ΠΑΣΟΚ στις 3 του Σεπτέμβρη συμπλήρωσε 34 χρόνια συνεχούς…. σοσιαλιστικής πορείας και γιόρτασε το γεγονός με συγκέντρωση και ομιλία από τον Γ. Α. Παπανδρέου. Γιόρτασε για την κατεδάφιση μαζί με την επάρατο Δεξιά, την κατεδάφιση την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την κατεδάφιση του ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού συστήματος, την σταδιακή ιδιωτικοποίηση  συστήματος της Παιδείας της Υγείας και της Πρόνοιας, την παράδοση των ελληνικών πετρελαίων στον Λάτση, του αεροδρομίου στους Γερμανούς, του Ρίο-Αντίρριο στους Γάλλου, της Αττικής Οδού στον Μπόμπολα;…. Τους ευχόμαστε να τα χιλιάσουν και να ξανάρθουν στην εξουσία, αφού είναι ο διακαής πόθος τους. Μόνο θα πρέπει να κάνουν γνωστό στον κόσμο πως θα κυβερνήσουν και για.. ποιον θα κυβερνήσουν.
+
Δεν πρόσεξα εάν στην συγκέντρωση ήταν παρών και ο σύμβουλος του κ. Παπανδρέου, ο κ. Άλεξ Ρόντος, ή ήταν απασχολημένος να συμβουλεύει τον κ. Σαακασβίλι…θα το μάθω όμως..
+
Είναι γνωστό ότι η διαχείριση του συστήματος είναι το απόγειο της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, όπως διατυπώνεται και με σειρά άρθρων στην εφημερίδα «Αυγή». Εκείνο που δυσκολεύονται να δικαιολογήσουν είναι η συμπόρευση σε συνδικαλιστικό επίπεδο με ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ τη στιγμή που τα στελέχη του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονται ότι πρέπει να υπάρξει ισχυρή κοινωνική αντιπολίτευση...
+
Αλήθεια, ο κ. Τσίπρας,  που κάνει διαρκώς αναφορά στη γενιά των 500, 600 και 700 ευρώ, δε μας λέει, πόσος πρέπει να είναι ο βασικός μισθός; τι λέει ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως διορθωτική αύξηση της τάξης, ας πούμε, 1 ευρώ  την ημέρα;
+
Εμείς, ξέρετε. Το Σάββατο στις 7 μ.μ. στην Πλατεία ΧΑΝΘ για την συγκέντρωση με το ΠΑΜΕ.
+
(Θα ζητήσω από τη διεύθυνση της εφημερίδας περισσότερο χώρο)