Κυριακή, 14 Απριλίου 2024, 3:11:56 μμ
Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024 10:07

Δεν έχουν καμιά ευθύνη οι ανεύθυνοι

Η βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Μαρία Αθανασίου υπέβαλε στις 30 Ιανουαρίου 2024  ερώτηση προς τους Υπουργούς Υγείας και Υποδομών με θέμα τα προβλήματα καταλληλόλητας κτηρίων του Νοσοκομείου Κιλκίς.

Η κ. Αθανασίου επικαλείται σχετικά έγγραφα του Σωματείου Εργαζομένων και του Δήμου Κιλκίς, μελέτη στατικής επάρκειας των υπηρεσιών του Νοσοκομείου  και ζητάει απαντήσεις επί όσων θεμάτων εγείρονται αναφορικά με την λειτουργική καταλληλόλητα των κτηρίων ή ακόμα και την ασφάλεια εργαζομένων και επισκεπτών καθώς και τον προγραμματισμό για την επούλωση των πληγών του ιδρύματος.

Θα περίμενε κανείς ότι λόγω και της σοβαρότητας του θέματος θα υπήρχε ανάλογη αντιμετώπιση από την κυβέρνηση.

 

Διαβάστε παρακάτω την απάντηση του Υπουργείου Υποδομών και κρίνετε εσείς.

Στις 21 Φεβρουαρίου λοιπόν ο κ. Σταϊκούρας του Υπουργείου Υποδομών απαντά: Σας διαβιβάζουμε την απάντηση της ανώνυμης εταιρείας «Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.»

Και η εν λόγω εταιρεία αναφέρει: «Δεν έχει ανατεθεί στην εταιρεία Κτηριακές Υποδομές οποιοδήποτε έργο που να αφορά σε εργασίες αποκατάστασης εκτεταμένων φθορών και ενισχύσεων στις κτηριακές εγκαταστάσεις του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς»

Κι αφού δεν έχει ανατεθεί οποιοδήποτε έργο μπορεί πλέον ανεμπόδιστα να ρημάζουν τα κτήρια. Ο υπουργός έχει ήσυχη τη συνείδησή του. Η εταιρεία δεν παρενοχλήθηκε.

‘Όλα καλά όλοι ήσυχοι με την συνείδησή τους.

Όπως ήρεμοι με τη συνείδησή της ήταν και κάποιοι άλλοι μεγαλόσχημοι μέχρι που σημειώθηκε η τραγωδία των Τεμπών. Για την οποία βεβαίως βεβαίως δεν έχουν καμιά ευθύνη.