Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024, 3:30:04 μμ
Κυριακή, 04 Μαϊος 2008 06:41

Δεν ήταν εκεί...

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΕΣ ήταν οι πρωτομαγιάτικες εργατικές εκδηλώσεις στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι γύρισαν την πλάτη και αντιμετώπισαν με αδιαφορία την πρόσκληση των συνδικαλιστικών παρατάξεων για χωριστές συγκεντρώσεις. ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ εργαζόμενοι προσήλθαν στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ, που έγινε στο Πεδίον του Αρεως, το οποίο μετατράπηκε σε πεδίο αντιπαράθεσης και επεισοδίων μεταξύ συνδικαλιστών συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ και της ΠΑΣΚΕ, της συνδικαλιστικής παράταξης που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ.

ΟΞΥΝΘΗΚΕ η κατάσταση, όταν πετάχτηκαν μπουκάλια με νερό, κουλούρια και άλλα αντικείμενα στην εξέδρα των ομιλητών, ενώ ένα βεγγαλικό έπεσε στα πόδια του προέδρου της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλου. Μετά από αυτά τα επεισόδια, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, προφανώς για να αποφευχθούν τα χειρότερα, ακύρωσαν την προγραμματισμένη πορεία προς τη Βουλή.
ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥ πλήγμα για το συνδικαλιστικό κίνημα το γεγονός, ότι για πρώτη φορά μετά τη Μεταπολίτευση ματαιώθηκε η καθιερωμένη πορεία προς το Κοινοβούλιο, που σηματοδοτούσε την προβολή των εργατικών διεκδικήσεων…

Από την Ελευθεροτυπία