Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021, 10:58:19 πμ
etpa
Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010 10:37

Δημ. Ταταρίδης: Στείλαμε το μήνυμα

Συντάκτης:

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στους δήμους του νομού Δημ. Ταταρίδης υπογράφει ανακοίνωση της διοίκησης του συλλόγου, όπου αναφέρονται:
Με τη μαζική  συμμετοχή τους οι  εργαζόμενοι  στις  απεργιακές  κινητοποιήσεις  του   Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα στο πρώτο τρίμηνο του έτους  , στέλνουν δυνατό μήνυμα  αγωνιστικότητας και αντίστασης απέναντι στις  νεοφιλελεύθερες και αντικοινωνικές  πολιτικές ,οι οποίες διευρύνουν τις κοινωνικές ανισότητες και πολλαπλασιάζουν τους φτωχούς και τους άνεργους.


Εμείς οι εργαζόμενοι στους Δήμους  τα Νομικά Πρόσωπα και τις Δημοτικές επιχειρήσεις  , ζητάμε.
Κατοχύρωση του Δημόσιου κοινωνικού χαρακτήρα ασφάλισης .
Να μην  αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.
Να θεσπιστούν νέοι πόροι ενίσχυσης και χρηματοδότησης του ασφαλιστικού συστήματος,να εισπραχθούν τα βεβαιωμένα και τα καταλογισθέντα έσοδα των Ασφαλιστικών Ταμείων.
Να αποσυρθούν τα κοινωνικά άδικα οικονομικά μέτρα.
Να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες.
Να πληρώσουν αυτοί που δημιούργησαν την κρίση.
Οχι άλλα βάρη στους εργαζόμενους.
Να σταματήσει η κυβέρνηση και η κοινωνία  να υποχωρεί στις επιλογές των αγορών και της Ε.Ε.
Και ενώ  επιβαρύνονται  οι εργαζόμενοι με νέα φορολογικά βάρη, η κυβέρνηση ετοιμάζεται  για νέα αφαίμαξη στα ασφαλιστικά δικαιώματα, με περικοπές συντάξεων, αυξήσεις στα όρια ηλικίας  και αλλαγή του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης.
Απαντάμε
Με νέο κύκλο κινητοποιήσεων , με διαφορετικές μορφές αγώνα ,όπως  ενημέρωση των πολιτών ,  συλλαλητήρια , καταλήψεις Δημοτικών κτιρίων , χώρων ΧΥΤΑ κ.λ.π.   
Καλούμε τους  εργαζόμενους  του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα να συμμετέχουν στους αγώνες , να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση ,να ανακληθούν τα άδικα   και αντικοινωνικά μέτρα.
Ζητάμε
Από όλα τα Δημοτικά Συμβούλια  και τους Φορείς να πάρουν θέση απέναντι στη πρωτόγνωρη για τα χρονικά   αφαίμαξη του εισοδήματος και των κατακτήσεων των εργαζομένων.
μαζί   για να μείνει ζωντανή η ελπίδα για ένα  κοινωνικά  δίκαιο εργασιακό περιβάλουν  για μας και τα παιδιά μας.