Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024, 4:16:57 πμ
Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021 23:44

Εκφράσεις για τη σχέση σας με τον/την πρώην σύζυγο

Της Ελισάβετ Μελετιάδου.

Ποια από τις παρακάτω εκφράσεις, περιγράφει καλύτερα τη σχέση σας με τον/την πρώην σύζυγό σας με τον οποίο έχετε παιδιά;
«Θυμωμένοι Συνεργάτες»: Σύμφωνα με μια έρευνα, οι περισσότεροι (31,9%) θεώρησαν ως πιο καλό χαρακτηρισμό της τωρινής τους σχέσης αυτήν την έκφραση. Λένε: «είμαι θυμωμένος/η μαζί του/της, όμως καταφέρνω να το χειρίζομαι ορθολογικά για το καλό των παιδιών».


«Συνεργαζόμενοι Συνάδελφοι»: Δεύτερος έρχεται αυτός ο χαρακτηρισμός (27,8%). Λένε: «τα συναισθήματά µου για αυτόν/ην είναι ουδέτερα και χειριζόμαστε ο ένας τον άλλο ορθολογικά για το καλό των παιδιών».
«Άσπονδοι Εχθροί»: Το ίδιο σχεδόν ποσοστό έδωσε το χαρακτηρισμό (28,7%). Λένε «νιώθω αντιπάθεια για τον/την πρώην σύζυγό µου»)
«Τέλειοι Φίλοι»: Ένα μικρότερο ποσοστό (8%) απέδωσε αυτόν τον χαρακτηρισμό.
«Καμία επικοινωνία»: Τέλος, ένα ποσοστό 3,7% δήλωσε αυτόν τον χαρακτηρισμό.

* Η Ελισάβετ Μελετιάδου, είναι απόφοιτος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ με τετραετή μετεκπαίδευση στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (ατομική/ζεύγους/παιδιών/εφήβων)  (ΕΕΕΣ/ΑΜΠ:CBT16-081)  και έλαβε πιστοποίηση ψυχοθεραπευτικής επάρκειας απ' την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Συμπεριφορικών και Γνωστικών Θεραπειών (EABCT). Επιμορφώθηκε με μονοετείς εκπαιδεύσεις στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία παιδιών κι εφήβων, στην Σχολική Ψυχολογία, ενώ παρακολούθησε σεμινάρια στη Θεραπεία Σχημάτων, Προσωποκεντρική  ψυχοθεραπεία και Ενσυνειδητότητα  mindfulness.