Τρίτη, 7 Μαΐου 2024, 1:18:37 πμ
Τρίτη, 25 Μαρτίου 2014 20:16

Εν Ριπή Οφθαλμού, του Κώστα Πινέλη

 

pinelis
Εσύ τι δουλειά κάνεις
ρε Γκρούεζα;
(ΠΑΟΚτσήδικα και…άλλα)Ο Γενικός Γραμματέας της ΑπΕοκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ. Καρούντζος  απέρριψε και πάλι τον φάκελο του Σαββίδη, για την δημιουργία ενός μεγάλου αθλητικού κέντρου στην περιοχή Θέρμης –Ραιδεστού, παρ’ όλο που το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμης πήρε την νέα διορθωμένη απόφαση κατόπιν υποδείξεών του.
Κι αυτός ο Σαββίδης ρε παιδί μου: Πόντιος είσαι, που σημαίνει κουβαρντάς. Πήγαινε να τον δεις και δώσε του το…κάτι τις του. Το υπέροχο Ρωσικό χαβιάρι, ας πούμε, που βγάζουν από τους οξύρρυγχους της Μαύρης Θάλασσας της Βαϊκάλης και της Κασπίας…
Μα ποιος είναι ρε γαμώτο αυτός ο Καρούντζος; Τι ποιος είναι: Επαγγελματίας ΠΑΣΟΚοφύλακας. Από το 1975. από το συνδικαλιστικό κίνημα των φοιτητών της Ιταλίας. Γραμματέας Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ  Αθήνας. Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Δημοτικός σύμβουλος, Αντιδήμαρχος Περιστερίου και Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Αττικής. Γενικός Γραμματέας (Γ.Γ.) Περιφέρειας Κρήτης. Σήμερα Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης. Αυτός ένας Αρκάς. «Από κει χάμου δηλαδή που μπορεί να είναι και «σκατόγαυρος». Πως το έλεγε ο Κωνσταντάρας στον Παπαγιαννόπουλο στην ταινία «Υπάρχει και Φιλότιμο;» «Εσύ τι δουλειά κάνεις ρε Γκρούεζα); «Μα εγώ είμαι του Κόμματος  κ. Υπουργέ…»
Δεν τον θέλουν τον Σαββίδη του βάζουν εμπόδια σε όποια επιχειρηματική δραστηριότητα επιχειρεί τι στιγμή που θέλει να επενδύσει, σε καπιταλιστικό περιβάλλον,  στην σημερινή δύσκολη συγκυρία. Όπως δεν θέλουν και επενδύσεις από τη Ρωσία προσκολλημένοι,  προσκυνημένοι, ταμένοι  στο δόγμα «ανήκωμεν εις την Δύσιν». Ποια Ρωσία, τι ομόδοξοι και παπαριές.
Όπως δεν θέλουν και τον ΠΑΟΚ από την δεκαετία του ’60 που άρχισε να γιγαντώνεται. Στο ποδοσφαιρικό κατεστημένο της Αθήνας,  στο πάλαι ποτέ ΠΟΚ, τα έβρισκαν μεταξύ τους. Τον ΠΑΟΚ φοβούνται για την τεράστια δυναμική που έχει με τον κόσμο του.
Ξέρουμε, ξέρουμε τι λένε μερικοί. Πως έκανε τα λεφτά ο Σαββίδης και οι άλλοι ολιγάρχες της Ρωσίας; Εμείς οι κομμουνιστές το ξέρουμε και το έχουμε καταθέσει πρώτοι από όλους. Με τον πλούτο που  παρήγαγαν με τον ιδρώτα και το αίμα τους οι λαοί της Σοβιετικής Ένωσης και ιδιαίτερα ο Ρωσικός λαός. Αλλά τι να κάνουμε, ας πρόσεχε ο Ρωσικός λαός και οι άλλοι λαοί που πίστευαν ότι, με την ανατροπή του Σοσιαλιστικού Συστήματος,  θα γίνουν όλοι μικροί ή μεγάλοι καπιταλιστές…