Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 8:29:38 πμ
Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015 17:07

Γδέρνουν ΣΥΡΙΖΑ τον λαό

Γδέρνουν  ΣΥΡΙΖΑ
τον λαό
Το τρίτο μνημόνιο είναι και τυπικά πλέον γεγονός. Με τις υπογραφές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που αποδείχτηκαν άξιοι συνεχιστές της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και όλοι πλέον μαζί - φυσικά και το Ποτάμι – αυτή η περίεργη σύμφυση, ψήφισαν το νέο σφαγιασμό του ελληνικού λαού, της ελληνικής νεολαίας, των λαϊκών οικογενειών της πατρίδας μας.


Ολη αυτή η κατάσταση που βιώνουμε κυρίως τους τελευταίους μήνες, αποδεικνύει ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και αυτό το ιδιότυπο σύμπλεγμα μαζί με όλα τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης - από τη ΝΔ έως τη Χρυσή Αυγή - έχει τη βάση του στο εντευκτήριο της αστικής διαχείρισης που λέγεται ΕΕ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ως εργαλείο εφαρμογής και νομιμοποίησης της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.
Η πραγματική εξουσία της αστικής τάξης που κυβερνά, δε χαριεντίζεται ούτε με τσαχπινιές και λεονταρισμούς, ούτε με νταούλια και δήθεν έντιμους συμβιβασμούς. Η αστική τάξη, όταν μαγειρεύει, πριν κάτσει στο τραπέζι, έχει στο μενού της πολλά γεύματα, για κάθε περίσταση.
Τα μέτρα που περιλαμβάνει το 3ο μνημόνιο Τσίπρα, κονιορτοποιούν στην ουσία ό,τι δεν πρόλαβαν να συντρίψουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Επιπλέον, κανένα από τα αντιλαϊκά μέτρα που ψηφίστηκαν μέχρι τώρα δεν καταργείται ή έστω αναστέλλεται.
Ακόμα και εκείνα τα ελάχιστα που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στους 6 μήνες για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, όπως η επέκταση της μετενέργειας των Συλλογικών Συμβάσεων, καταργούνται από το νέο μνημόνιο. Η νέα συμφωνία βαθαίνει τη φτώχεια του λαού, σφίγγει τις αλυσίδες, μόνο και μόνο για να δώσει ώθηση στην περιβόητη καπιταλιστική ανάκαμψη, φέρνοντας μέτρα βελτίωσης για επιχειρηματικούς ομίλους, προκειμένου να επενδύσουν τα λιμνάζοντα σωρευμένα κεφάλαιά τους.
Γδέρνουν ΣΥΡΙΖΑ τον λαό, όπως πολύ εύστοχα είπε κατά την συζήτηση στη Βουλή, ο Γ. Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το νέο ανάχωμα
Από τους 149 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την συμφωνία υπερψήφισαν μόνον οι 105. αυτοί που δεν ψήφισαν, αυτοί οι «δεν ψηφίζουμε το Μνημόνιο, στηρίζουμε την κυβέρνηση!), ετοιμάζονται λέει για νέο κόμμα.
Τι έγινε Λαφαζάνη; Έτοιμο το νέο ανάχωμα;

Ο Χ. Φλωράκης και τα «λουλούδια»
Ο Χαρίλαος Φλωράκης ήταν μια γνήσια μορφή λαϊκού ηγέτη και επαναστάτη, που πρόσφερε πολλά στο Κόμμα, το κίνημα και στην πατρίδα μας. Αυτό σήμερα αναγνωρίζεται από όλους, «εχθρούς και φίλους». Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έκανε και λάθη. Εξ άλλου όποιος αγωνίζεται κάνει και λάθη. Μόνο στα μάρμαρα των κοιμητηρίων δεν γίνονται λάθη. Ουδείς άσφαλτος, που είπε και η «εθνική μας αοιδός».
Όλα ξεκίνησαν από την σωστή άποψη της ανάγκης για ανάδειξη νέων στελεχών. Μαζεύτηκαν λοιπόν τριγύρω του στα διάφορά όργανα μερικοί απ’ αυτούς με περισσή ευγλωττία, που ήξεραν απ’ έξω κι ανακατωτά τσιτάτα του Μαρξ και του Λένιν (ιδιαίτερα του Λένιν). Διαβάστε «λουλούδια». Λαφαζάνης Παναγιώτης,  Δραγασάκης Γιάννης, Χουντής Νίκος, Δαμανάκη Μαρία, Ανδρουλάκης Μίμης, Καραγκουλές Δημήτρης, Κοτζιάς Νίκος, Καρτερός Θανάσης, Στρατούλης Δημήτρης, Παπάζογλου Δημήτρης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και άλλοι ων ουκ έστιν αριθμός, είτε μέλη της Κ.Ε είτε σε διάφορα όργανα.
Μόνο που η επιλογή έγινε με βάση ότι «τα έλεγαν καλά» και όχι σωστά… αποτέλεσμα, μετά τις ανατροπές στις σοσιαλιστικές χώρες,  να θελήσουν να αλλάξουν τη φυσιογνωμία του κόμματος, του ΚΚΕ, «με τα γνωστά σύμβολά του, την Μαρξιστική-Λενινιστική ιδεολογία του το πρόγραμμά του και μας αρχές του».
Είναι οι «αστέρες» που είτε σαν υπουργοί, είτε σαν βουλευτές, είτε σαν μέλη της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, είτε σαν «συνεργάτες», όπως ο κ. Καραγκουλές της αιολικής ενέργειας και στενός συνεργάτης εσχάτως του κ. Δραγασάκη  (Τυχαία η αναφορά του Τσίπρα στη Βουλή για την αιολική ενέργεια;) εφαρμόζουν αυτή την πολιτική.  

Λαφαζάνης: ετυμολογία
του επιθέτου
Και μια που αναφέραμε τον Λαφαζάνη. Το επίθετο προέρχεται από την τουρκική λέξη lafazan  (περσική لافزن (lāf-zan) που σημαίναι πολυλογάς, φαφλατάς, φλύαρος, καυχηματίας. που (συνήθως) λέει ψέματα, εξ’ ου και η συγγενική λέξη λαφαζανιά. Τυχαίο; Δεν νομίζω…

Τσακαλώτος! Παοκτζής…
Παοκτζή και μάλιστα φανατικό βρήκαν να κάνουν υπουργό οικονομικών…μας ρεζιλεύει και την ομάδα μας,,, Με Σταθάκη Τσακαλώτο ξαναπιάνουμε το λότο

Υπάρχει τσίπα;
Πως τα είπε ο Τσίπρας;
«Δεν μετανιώνω που αποφάσισα το συμβιβασμό έναντι του χορού του Ζαλόγγου»
«Κάναμε ένα βήμα πίσω βγαίνοντας όρθιοι από τον λάκκο των λεόντων»
Αυτά και πολλά άλλα είπε μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για να  αιτιολογήσει γιατί το νέο τρίτο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι καλύτερο από τα προηγούμενα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Και επιπλέον, περιέγραψε τους λόγους για τους οποίους «η συγκεκριμένη συμφωνία ήταν μια αναγκαστική επιλογή» που προέκυψε από «την πάλη για τα δίκια του λαού, για τα δίκια του κόσμου της εργασίας». Στην πραγματικότητα, ο πρωθυπουργός, για άλλη μια φορά, ούτε λίγο ούτε πολύ προσπάθησε να δικαιολογήσει το αντιλαϊκό μνημόνιο με κάλπικα διλήμματα και τη γνωστή επιχείρηση εκφοβισμού και τρομοκράτησης, ότι δεν υπάρχει καμία άλλη εναλλακτική φιλολαϊκή διέξοδος.
Και πως το είπε το άλλο στέλνοντας το μήνυμα στους διαφωνούντες εντός του κόμματός του; «Το δίλημμα δεν ήταν "ευρώ ή δραχμή". Το πραγματικό δίλημμα ήταν "μνημόνιο με ευρώ ή μνημόνιο με δραχμή".  «Ζήτησα εναλλακτική λύση. Δεν υπάρχει. Εναλλακτική λύση δεν είναι η καταγγελία»…
Υπάρχει τσίπα κ. Τσίπρα; (Αλλά σε λένε Τσίπρα, δεν σε λένε Τσίπα). Αυτός έξω από το λάκκο των λεόντων, ο λαός στα σαγόνια της λυκοσυμμαχίας.

Υπάρχει εναλλακτική. Θα τα πούμε στο επόμενο σχόλιο γιατί δεν φτάνει ο χώρος.
Προς κυβερνώντες ΣΥΡΙΖΑίους: Τα πρώτα εκατό μέτρα είναι δύσκολα... Τώρα το πήρατε το κολάϊ.  Πετά’ η ομάδα! Θα τον ξεσχίσετε τον λαό!

Η λεπίδα του 3ου μνημονίου
έφτασε στους δήμους
Σε περιορισμό των δαπανών και αύξηση ανταποδοτικών τελών καλεί τους δήμους η κυβέρνηση, με κείμενο οδηγιών για την κατάρτιση των προϋπολογισμών του 2016.
Και ενώ συμβαίνουν αυτά και άλλα στην πάλαι ποτέ Τ. Αυτοδιοίκηση, έχεις και τον κομμουνισταρά τον Πόντιο,  τον Πελετίδη, τον Δήμαρχο της Πάτρας. Μόλις 1000 ευρώ, λέει, κόστισε η διαμόρφωση μιας παραλίας μήκους 800 μέτρων, αντί πολλών χιλιάδων ευρώ, όπως θα συνέβαινε σε κάθε "σοβαρή" δημοτική αρχή. Γίνεται λόγος για έργο που κοστολογήθηκε 300.000 ευρώ. Δηλαδή χάθηκαν τόσοι "έντιμοι"  εργολάβοι να αναλάβουν το έργο; Γιατί δηλαδή να μη σπάσεις το έργο σε μικρότερα, των 30.000 ευρώ, για να μπορείς να κάνεις απευθείας αναθέσεις; Τόσοι και τόσοι τοπικοί άρχοντες που το κάνουν, χαζοί είναι κι εσύ είσαι ο έξυπνος;
Ύστερα πήρατε όλα  τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, αγωνιστήκατε να ανοίξουν σχολεία, καταργήσατε τα παρκόμετρα αυξάνοντας παράλληλα  στα ύψη τα τέλη ελλιμενισμού στα κότερα (τι να περιμένει κανείς από κομμουνιστές, παρά μόνο το κυνηγητό στην ταλαίπωρη αστική τάξη η οποία αγωνιά για να επενδύσει και να προσφέρει θέσεις "εργασίας" με 100-150 ευρώ το μήνα).
Μάλιστα μάθαμε ότι μάταια ψάχνουν οι πολίτες της Πάτρας κάποιο σκουπιδάκι ή κάδους ξέχειλους.   
Έλεος κύριε Πελετίδη.... έλεος. Μην χαλάτε άλλο την πιάτσα…

Χιροσίμα-Ναγκασάκι:
70 χρόνια μετά…
70 χρόνια πέρασαν από το πρώτο πυρηνικό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που έκαναν οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές, φονιάδες των λαών.
Με αφορμή την επέτειο της μοναδικής περίπτωσης χρήσης πυρηνικών όπλων στην ιστορία, στη Μόσχα προτάθηκε η δημιουργία Διεθνούς Στρατιωτικού Δικαστηρίου. Εβδομήντα χρόνια μετά, πρέπει επιτέλους να κριθούν οι ενέργειες των ΗΠΑ, τον Αύγουστο του 1945.
Μήπως η παραπάνω πρόταση πρέπει να γίνει και υπόθεση του Κινήματος Ειρήνης;