Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 7:37:49 μμ
Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2020 19:32

Η Αnatomic Help βαδίζει στους δρόμους της εξωστρέφειας και της καινοτομίας

Η Αnatomic Help εξάγει τα προϊόντα της σε 30 χώρες αξιοποιώντας και προγράμματα του Ταμείου Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Είναι η εταιρεία που δημιουργήθηκε ως απόρροια της γνώσης της εσωτερικής αγοράς από τον Παναγιώτη Γιαννούλη, ανδρώθηκε στους συγκαιρινούς χρόνους μεγεθύνεται συνεχώς με όπλο την εξωστρέφεια και την καινοτομία.

Η ελληνική εταιρεία ANATOMIC HELP ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1996, με σκοπό την παραγωγή ορθοπεδικών και αθλητιατρικών προϊόντων υψηλών προδιαγραφών. Με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην περιοχή του Κιλκίς, αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία κάθετης παραγωγής των Βαλκανίων και μοναδική κατασκευάστρια Ορθοπεδικών προϊόντων στην Ελλάδα.

Είναι το δημιούργημα του Παναγιώτη Γιαννούλη που πλέον πέρασε στα άξια χέρια του γιού, Στέλιου Γιαννούλη, που όχι απλά συνεχίζει την ήδη επιτυχημένη πορεία της εταιρείας, αλλά έχει εξαπλώσει σε 30 χώρες τα προϊόντα της: Αλβανία, Αλγερία, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Βουλγαρία, Γαλλία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα,  Ιορδανία, Ισπανία, Ιταλία, Κουβέιτ, Κύπρο, Λετονία, Λίβανο, Λιβύη, Μάλτα, Μαρόκο, Μπαχρέιν, Ολλανδία, Ουκρανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σαουδική Αραβία, Σλοβακία, Σουηδία, Τυνησία, Φινλανδία, Βόρεια Μακεδονία είναι οι αγορές-αποδέκτες της εξωστρέφειάς της καινοτόμας ΑΝΑΤΟΜΙΚ ΧΕΛΠ α.ε. .

Η συνεχής ανοδική της πορεία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του eidisis.gr, την καθιστά σήμερα μια από τις κορυφαίες εταιρείες ορθοπεδικών προϊόντων στο εξωτερικό ενώ παράλληλα κατέχει ηγετική θέση στην εγχώρια αγορά, διατηρώντας υψηλά μερίδια αγοράς σε όλα τα φαρμακεία της Ελλάδας και αποκλειστικές συνεργασίες με νοσοκομεία, κλινικές και ορθοπεδικά καταστήματα. 

Τα προϊόντα της υπερβαίνουν τους 350 κωδικούς και κατασκευάζονται σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές από επιλεγμένα υλικά και σχεδιασμένα από έγκριτη ομάδα ιατρών και φυσιοθεραπευτών. Τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει επενδυτικά προγράμματα, πιστοποιώντας ότι οι συνεχείς επενδύσεις σε τεχνογνωσία, εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό αποτελούν σημαντικό μοχλό ανάπτυξης για την εταιρεία. Η εταιρεία είναι πιστοποιημένη με ISO 9001, ISO 13485 και τα προϊόντα που παράγει φέρουν πιστοποίηση CE από αναγνωρισμένο φορέα και πιστοποιήσεις από διεθνείς οργανισμούς. Το Υπουργείο Ανάπτυξης επέλεξε την εταιρεία για την καινοτόμο δραστηριότητά της και την ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Το Επιμελητήριο Κιλκίς βράβευσε κατά το παρελθόν την εταιρεία για τη συμβολή της στην κατασκευή καινοτόμων προϊόντων σε εθνικό επίπεδο.

Μια από τις τελευταίες επενδύσεις που υλοποιεί από το Ταμείο Συνοχής εξυπηρετεί την ανάγκη της εταιρείας για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της με ανάλογη ενίσχυση των καινοτόμων δράσεών της στο πλαίσιο του Θεματικού Στόχου: Ανταγωνιστικότητα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).
Η επένδυση είναι ύψους 199.500 ευρώ και το πρόγραμμα λήγει στις 17 Οκτωβρίου 2021.

Τέλος, πάντα στο ίδιο πρόγραμμα (Ανταγωνιστικότητα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) Ταμείο: Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ταμείου Συνοχής η εταιρεία εντάχθηκε και υλοποιεί μια ακόμα επένδυση ύψους 100.000 ευρώ με προθεσμία λήξης την 7η Σεπτεμβρίου 2021.EE PROGRAMMA