Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 12:53:42 πμ
Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 09:12

Η δική μας επανάσταση: Τελικό προϊόν στα μέτρα και τις ανάγκες κάθε πελάτη

Επεκτείνει και δυναμώνει την γραμμή παραγωγής της η ΤΣΙΓΚΟΜΕΤΑΛ Α.Ε του Στέργιου Ασλανίδη με επένδυση 600.000 ευρώ ενταγμένη στο ΕΤΠΑ.

 

Μια από τις σημαντικότερες επενδύσεις τα τελευταία χρόνια στο Ν. Κιλκίς υλοποιεί από τα τέλη του 2019 η εταιρεία  ΤΣΙΓΚΟΜΕΤΑΛ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ. Υπέβαλε στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εντάχθηκε χρηματοδοτούμενο ήδη επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 600.000 ευρώ για τον μηχανολογικό εκσυγχρονισμό της με εγκατάσταση νέου εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας. Στόχος της που ήδη εκπληρώνεται είναι η αύξηση της παραγωγικής της δυναμικότητας και της ποιότητας κατασκευής των γραμμών παραγωγής ιστών φωτισμού, φωτιστικών σωμάτων LED και Στηθαίων ασφαλείας οδών.

Η εταιρεία «γεννήθηκε» από τον δικό μας διπλωματούχο μηχανολόγο μηχανικό Στέργιο Ασλανίδη, έναν φιλόπατρι και δημιουργικό Κιλκισιώτη ο οποίος έστησε  κατ’ αρχήν από το 1983 την εταιρεία μηχανολογικών εφαρμογών ΤΕΜΚΑΤ-Στ. Ασλανίδης ΕΠΕ και στη συνέχεια το 1996 τη σημερινή εταιρεία, με διακριτικό τίτλο ZINCOMETAL S.A., στο 10ο χιλιόμετρο του δρόμου Κιλκίς –Πολυκάστρου.

Από τότε η διαρκώς αναπτυσσόμενη εταιρεία απέκτησε και διαθέτει γραφεία και εκθεσιακούς χώρους στην Αθήνα αλλά και στη Σόφια, ενώ  μια δεύτερη παραγωγική της μονάδα εγκαταστάθηκε στο Σλίβεν της Βουλγαρίας.

Κατέχει πρωτιές σημαντικές στον κλάδο της η ΤΣΙΓΚΟΜΕΤΑΛ. Οι κτηριακές της εγκαταστάσεις καλύπτουν  30 στρέμματα. Με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και με ιδιόκτητο εν θερμώ γαλβανιστήριο σε μήκος 13000 mm,  το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια. Η εταιρεία διαθέτει επίσης τέσσερα ηλεκτροστατικά βαφεία πούδρας σε ιδιόκτητα οικόπεδα 12000m2.

Τι παράγει:

  • Ιστοί & Πυλώνες Φωτισμού
  • Φωτιστικά Σώματα LED
  • Αυτόνομα Ηλιακά Συστήματα Φωτισμού
  • Στηθαία Ασφαλείας Οδών
  • Αστικός Εξοπλισμός Πόλεων
  • Βιομηχανικές Μεταλλικές Σχάρες
  • Γενικές Μεταλλικές Κατασκευές
  • Μεταλλικά στοιχεία μεταφοράς & διανομής ρεύματος

Η ποιότητα των προϊόντων της και ο επαγγελματισμός των στελεχών της άνοιξε τα φτερά της εταιρείας σύντομα. Ήδη το πελατολόγιό της στην Ελλάδα διευρύνθηκε ώστε να κατέχει πλέον ηγετική θέση στην ελληνική αγορά και περεταίρω εξαπλώθηκε και σε εξαγωγές κυρίως στην ευρωπαϊκή αγορά σε πάνω από 25 χώρες οι οποίες απορροφούν ένα μεγάλο τμήμα της παραγωγής της. Στην οποία αγορά κατέχει ήδη  σημαντικό μερίδιο και ειδικά στα Βαλκάνια είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στον τομέα των ιστών και πυλώνων φωτισμού.

Απλώνει διαρκώς τα φτερά της και δεν έχουν ταβάνι οι φιλοδοξίες της κιλκισιακής εταιρείας. Το όραμά της, όπως περιγράφεται από το στέλεχος της εταιρείας, Κώστα Ασλανίδη, είναι δηλωτικό των διαρκώς ευρυνόμενων στόχων της:

«’Οραμά μας είναι να αναγνωριστούμε ως μία από τις καλύτερες εταιρείες παγκοσμίως, προσφέροντας καινοτομία, ασφάλεια και άπλετο φως στη ζωή μας»

Με αρχικό συμπαραστάτη την σύζυγο του και συνεχιστές στην υλοποίηση αυτού του οράματος τα παιδιά του, με σπουδές Μηχανολόγου Μηχανικού και μεταπτυχιακές εξειδικεύσεις σε σημαντικά πανεπιστήμια του εξωτερικού, που ήδη έχουν αναλάβει υπεύθυνες διοικητικές θέσεις, οδηγούν την εταιρεία σε νέα μονοπάτια.

Αυτό το όραμα εξυπηρετεί η εν εξελίξει επένδυσή της, χρηματοδοτούμενη από τους πόρους του Ταμείου Συνοχής. Καινοτόμα προϊόντα, προστασία περιβάλλοντος, χρήση φιλικών προς αυτό υλικών και απόλυτη παραγωγική συμμόρφωση με τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα και τους Ισχύοντες Κανονισμούς και συνοδεύονται από Πιστοποιητικά Ποιότητας και Αντοχής, καθώς και από την Πιστοποίηση CE από εγκεκριμένο κοινοποιημένο Ευρωπαϊκό Φορέα. 

Έχει ενδιαφέρον η ηλεκτρονική της υπηρεσία με Online εφαρμογή ''Κάν'το μόνος σου', όπως μας την παρουσιάζει το στέλεχος της βιομηχανίας, Δέσποινα Ασλανίδου:

«Πρόκειται για ένα έξυπνο εργαλείο, που   προσφέρει στον πελάτη μια virtual και εξατομικευμένη βήμα βήμα επιλογή ενός Ολοκληρωμένου Συστήματος Φωτισμού βάσει των αναγκών και των απαιτήσεων του, παρέχοντας την δυνατότητα μιας τελικής οπτικοποίησης της προτεινόμενης λύσης και την λήψη τεχνικών προδιαγραφών. 

Μαζί με άλλα προγράμματα φωτισμού τα οποία θέτει στην υπηρεσία του πελάτη, τον καθιστά  συνεργάτη και συμμέτοχο σε ένα παραγωγικό πρότζεκτ το οποίο βελτιστοποιεί τη σχέση της επιθυμίας του πελάτη (της παραγγελίας του εν τέλει) ως προς το τελικό παραγόμενο προϊόν. Να επηρεάζει δηλαδή και να συνδιαμορφώνει ο πελάτης το τελικό προϊόν ώστε να είναι εγγύτερα στις ανάγκες της δικής του επιχείρησης. Είναι η αντίστροφή πορεία της μαζικής και απρόσωπης παραγωγής η οποία κυριάρχησε τρις τελευταίες δεκαετίες».

Η ΤΣΙΓΚΟΜΕΤΑΛ  θέτει τον πήχη ψηλά με συμμάχους την σύγχρονη τεχνολογία αιχμής: τελικό προϊόν , πάντα ποιοτικό  αλλά και εξειδικευμένο  όπως ο πελάτης επιθυμεί.

Ο Στέργιος Ασλανίδης πρωτοπορεί. Η ΤΣΙΓΚΟΜΕΤΑΛ είναι ήδη πολλά βήματα μπροστά.

eu