Πολύς ο λόγος γύρω από τους πρόσφυγες. Οι πολίτες έχουν χωρισθεί σε ομάδες ανάλογα με τη θέση που παίρνουν στο θέμα “προσφυγικό — λαθρομετανάστες”. Δεν θέλω να αναλύσω και να σας κουράσω με τα πολυειπωμένα σχόλια γύρω από αυτό το θέμα, θέλω όμως να σας μεταφέρω προτάσεις πολιτών που ίσως βελτίωναν την αποδοχή των προσφύγων στα χωριά μας.
Το συμπέρασμα από αυτά που ακούμε είναι πως κάποιοι πρόσφυγες, σε απροσδιόριστο αριθμό προσφύγων θα μείνουν στην χώρα μας. Μπορεί να είναι και μερικές δεκάδες χιλιάδες. Θα μπορούσε να γίνει επιλογή; Γιατί όχι; Θα χαρακτηριστούμε ρατσιστές; Ίσως ναι. Μα πρέπει να χαρακτηριστούμε όμως ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, να προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε την ασφάλειά μας στα σπίτια μας.
Η άποψη επιλογής που πάει να εφαρμόσει η Ολλανδία, η Ουγγαρία, η Ελβετία, όπως ακούγεται, είναι: εσείς (οι πρόσφυγες) έρχεστε στην χώρα μας, οπότε θα δεχτείτε τους νόμους, τα ήθη, την γλώσσα, την θρησκεία της χώρας μας, τρώτε ότι τρώμε (εννοώντας προφανώς το χοιρινό κρέας) δεν πρόκειται να φτιάξουμε κάτι διαφορετικό για εσάς, όποιον αρέσει μένει όποιον δεν αρέσει φεύγει.
Νομίζω αυτό γινόταν και παλαιότερα σε πολλές χώρες. Αυτό έγινε με τους μετανάστες Αλβανούς, αυτό έγινε με τους παλιννοστούντες από την Ρωσία, αυτό έγινε με όσους έχουν έρθει κατά καιρούς από Αφρική και από άλλες ηπείρους. Γιατί να μη γίνει και τώρα;
Να πάνε δηλαδή στα Ελληνικά σχολεία, στις Ορθόδοξες Εκκλησίες, να προσαρμοστούν με το Ελληνικό στοιχείο, με την Ελληνική κουλτούρα, όχι να προσαρμοστούμε εμείς σε αυτούς.
Εάν επιθυμούν να ζήσουν όπως ζούσαν να πάνε στην πατρίδα τους.
Με αυτό τον τρόπο θα μπορούσαν να εγκατασταθούν στα μικρά χωριά της χώρας μας και να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα. Θα μπορούσε ένα μικρό χωριό να φιλοξενήσει δέκα οικογένειες. Αυτές οι οικογένειες θα άλλαζαν την οικονομία του χωριού. Δέκα οικογένειες θα είναι είκοσι παιδιά κατά μέσο όρο για αυτούς, για το χωριό θα σημαίνει ένα σχολείο σε λειτουργία, ένα καφενείο, ένα μπακάλικο κ.λ.π. Θα είναι καλύτερο να μοιραστούν έτσι από λίγους σε κάθε χωριό και πόλη, παρά να κάνουν ένα χωριό μόνο οι πρόσφυγες που και αυτό είναι μία άποψη.
Όποιος θέλει ας το μεταφράσει και αλλιώς: με αυτό τον τρόπο δεν τους διώχνεις αλλά τους αναγκάζεις να φύγουν.
Αν εφαρμοστεί κάτι ανάλογο όπως με τους παλιννοστούντες από την Ρωσία, δηλαδή ένα σημαντικό ποσό, για τους παλιννοστούντες ήταν εξήντα χιλιάδες ευρώ, το ίδιο ή λίγο μεγαλύτερο για να αγοράσουν σπίτι για την διαμονή τους, θα ξεκινήσει η τροφοδοσία της οικονομίας με χρήματα και εργασία.
Αυτά τά χρήματα να προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως αποζημίωση των προσφύγων που θα μείνουν στην χώρα μας, αντί να δίνονται σε διάφορες Μ.Κ.Ο.
*** Μη βιάζεται κάποιος να πεί πως με αυτό τον τρόπο περιμένουμε την ανάπτυξη. Προφανώς και όχι, προσωπικά εγώ δέν θέλω να μείνουν στην χώρα, παίρνω σαν δεδομένο όμως πως αυτό θα γίνει , όπως γινόταν άλλες εποχές με διαφορετικό τρόπο σε διαφορετικές συνθήκες, οπότε πρέπει να διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο αυτό το γεγονός και αυτή είναι η πρότασή μου.
ΚΙΛΚΙΣ 19-08-2016
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΤΑΤΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΑΝ.ΕΛ Ν. ΚΙΛΚΙΣ
ΠΕΡΙ ΡΟΜΑ
Διαβάζω σε εφημερίδα: πρόκειται να ξεκινήσουν την λειτουργία τους τα νεα ΚΕΠ, Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών όπου θα απευθύνονται σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες όπως άστεγοι, άποροι, μετανάστες, Ρομά και γενικότερα…..
Πολύ μεγάλο λάθος να ξεχωρίζουν τους Ρομά από τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες , θα πρέπει να καταλάβουν κάποιοι, όποιοι και άν είναι είτε απλοί πολίτες είτε υπουργοί είτε πρωθυπουργοί , ΟΙ ΡΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, δεν τους χωρίζουμε σαν ομάδα ούτε σαν φυλή, όπως δεν χωρίζομε τους πόντιους, τους Θρακιώτες, τους σαρακατσάνους και όλες τις φυλές που ζούν στην Ελλάδα . ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ