Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021, 9:46:11 πμ
etpa
Παρασκευή, 01 Ιανουαρίου 2021 18:58

Οι Έλληνες συνταξιούχοι δεν είναι Ευρωπαίοι πολίτες

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κουζίνης.

Εδώ και 11 χρονια μια μεριδα συμπολιτών μας δεν θεωρούνται τόσο από τις ευρωπαικές όσο και από τις ελληνικές κυβερνήσεις Ευρωπαίοι πολίτες. Θεωρούνται χαραμοφάηδες και υπεύθυνοι για την κρίση.

 

Ότι σκληρό μέτρο λιτότητας αποφασίσθηκε πρώτο βασικό αποδέκτη είχε τους συνταξιούχους. Τα εισοδήματά τους εξανεμίστηκαν με διαδικασίες εξπρές. Και το πιο εγκληματικό που διέπραξαν όλες οι κυβερνήσεις είναι ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι είχαν υγιή ταμεία που το ρευστό τους μετατράπηκε σε ομόλογα-σκουπίδια. Το ελληνικό δημόσιο προσπορίσθηκε όλα τους τα χρήματα και στο τέλος τους έφτυσε λεηλατώντας τα ταμεία τους από ανεκδιήγητους πολιτικούς καραγκιόζηδες,. Ακόμα και ο φιλολαικός ΣΥΡΙΖΑ τους έκοψε και το ΕΚΑΣ.
Το ερώτημά μου εδώ και χρόνια ήταν και είναι, τι δουλειά έχει το κράτος να μπαίνει κεχαγιάς στα ταμεία των συντεχνιών; Αν θέλει μια συντεχνία να έχει τέτοιου ύψους ασφαλιστικές εισφορές ώστε η κατώτατη σύνταξη να είναι 1500 ευρώ τι το νοιάζει και γιατί μπαίνει σφήνα υποχρεώνοντας αυτά τα ταμεία να μην έχουν ρευστό αλλά ομόλογα- σκουπίδια του Δημοσίου τα οποία είναι στην ουσία κωλόχαρτα;. Και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε με το PSI του αδίστακτου Βενιζέλου;. Ανερυθρίαστα οι δανειστές ακόμα θεωρούν ότι το δημοσιονομικό ποσό των συντάξεων στη χώρα ότι είναι υψηλό και πρέπει να μειωθεί.
Από 1-1-21, δεν θα παίρνουν πλέον οι χαμηλοσυνταξιούχοι τα φάρμακά τους δωρεάν.Μια εκδικητική πολιτική έναντι των αδυνάτων.
Από την άλλη οι δικαστικές αποφάσεις των δοτών ταγών της Δικαιοσύνης (κατά το συμφέρον της τσέπης τους) διακρίνονται ηθικά σε δύο παρανομίες. Η πρώτη, η Σαμαροβενιζελική, έκρινε συνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων και εξασφάλισε την μη περικοπή μισθών των δικαστικών και η δεύτερη έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές προκειμένου να επιβιώσουν ψηφοθηρικά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Εδώ μπαίνουν ερωτήματα κοινής λογικής. Ποια νομοθεσία άλλαξε για να έχουμε διαφορετικές αποφάσεις στο ίδιο θέμα με τα ίδια νομικά δεδομένα και γιατί εφόσον είναι αντισυνταγματικές οι περικοπές οι συντάξεις δεν επανέρχονται στην πρότερη μορφή τους; Επιπλέον οι περικοπές με κρατική εντολή έκτελέστηκαν. Το ίδιο και η καραντίνα.
Σήμερα λόγω καραντίνας βλέπουμε ότι η κατά τα άλλα νεοφιλελεύθερη ΕΕ, (δηλαδή το Δημόσιο), μοιράζει αναξέλεγκτα χρήματα από το Δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα. Δεν κρίνω καλώς ή κακώς αλλά εδώ έχουμε έναν εμπαιγμό ολκής. Τι μας λέει η φιλοσοφία της ΕΕ ; Έχουμε νεοφιλελεύθερη αγορά. Σου δίνω την επιλογή σαν ιδιώτης να κερδίσεις ή να χάσεις. Σου επιχορηγώ με δάνεια υπό μορφή επιδοτήσεων να στήσεις επιχείρηση. Το Δημόσιο δεν πρέπει να έχει δικές του εταιρείες (πλην Γερμανίας σύγκρινε περίπτωση Ολυμπιακής με Lufthansa). Να βγάλεις τα κέρδη σου με ένα κλικ σε τράπεζες χωρών ευκαιρίας. Δεν σου διαθέτω δημόσιο χρήμα αν χρεοκοπήσεις. Δηλαδή δεν σε σώζω στην στραβή. Σήμερα λοιπόν προέκυψε η στραβή. Έχουμε λοιπόν επιδοτήσεις στην στραβή από τον Δημόσιο κορβανά. Τα κριτήρια αυτών των επιδοτήσεων είναι ανύπαρκτα. Βέβαια το επιχείρημα στήριξης της οικονομίας δεν μπορεί να αποτελέσει ηθικό άλλοθι για παρανομίες που δυστυχώς σήμερα εφαρμόζονται. Και τι εννοώ.
Προ καραντίνας λοιπόν αν ένας ιδιώτης επιχειρηματίας δήλωνε φορολογικά (στην Ελλάδα) ότι η επιχείρησή του κερδίζει λιγότερα από έναν χαμηλοσυνταξιούχο και τα υπόλοιπα εισοδήματά του ήταν μαύρα απ’ όπου εξασφάλιζε ένα πολυτελές επίπεδο διαβίωσης (αυτή είναι η πρακτική μεγαλοεμπόρων, μεγαλοδικηγόρων, γιατρών και λοιπών που δεν κόβουν αποδείξεις και σε θεωρούν μπας κλας άμα την ζητήσεις), θα έπρεπε λοιπόν να τους δοθούν σήμερα αντίστοιχα χρήματα για αυτά τα ποσά που δήλωναν, δηλαδή βάσει της φορολογικής τους δήλωσης. Επιπλέον σε μια νεοφιλελεύθερη οικονομία (όπως βαυκαλίζονται μετ’ επιτάσεως) τόσο το κέρδος όσο και η χασούρα είναι μέσα στο εμπορικό γίγνεσθαι. Ενώ λοιπόν οι ιδιώτες έχουν σανίδα ασφαλείας από το ευρωπαικό Δημόσιο τόσο στην αναβροχιά όσο και στο χαλάζι με τα χρήματα του Δημοσίου δηλαδή τα δικά μας, αντίστοιχα βλέπουμε τους συνταξιούχους στην χασουρα να είναι οι πρώτοι λεηλατημένοι πληγέντες με καμμία ελπίδα ανάκαμψης αλλά και στην κερδοφορία ακόμα περισσότερο ξεχασμένοι. Γιατί λοιπόν να θεωρούνται Ευρωπαίοι πολίτες μιας και η ΕΕ τους αντιμετωπίζει σαν παράσιτα και έχει δύο ειδών μέτρα και σταθμά στο μοίρασμα της πίτας;. Στην Ελλάδα μόνο για τους ψήφους όταν έρχεται η ώρα των εκλογών τους θυμούνται και τους εμπαίζουν όταν πλέον οι πολιτικοί σαλτιμπαγκοι κυβερνουν.
Τι λοιπόν αντιπροσωπεύει η ΕΕ και η χώρα μας σ΄αυτή την τάξη πολιτών; Ένα τιποτένιο μηδενικό.