Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 3:48:25 πμ
Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2024 11:59

Οι καταναλωτές από άκρου εις άκρον της Ελλάδος πανηγυρίζουν - Τα τέσσερα μέτρα κατά της ακρίβειας «σκότωσαν» ήδη την αισχροκέρδεια

Σε αδιέξοδο βρίσκονται τα μεγάλα πολυκαταστήματα της χώρας και οι εταιρείες-προμηθεύτριες καθώς τα τέσσερα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και αισχροκέρδειας που ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας οδήγησαν ήδη σε κάθετη πτώση των τιμών.

Οι καταναλωτές ευτυχισμένοι δοξάζουν την κυβέρνηση η οποία ανακάλυψε το «αυγό του Κολόμβου» ως δραστική συνταγή πάταξης της αισχροκέρδειας.

Ήδη οι τιμές σε απορρυπαντικά, καθαριστικά, αφρόλουτρα, σαμπουάν και βρεφικές πάνες μειώθηκαν κατά 30%, οι τιμές σε λαχανικά νωπά φρούτα και κρέατα ομοίως, και εντός της εβδομάδας αναμένεται επέκταση της κατακρήμνισης των τιμών σε όλα τα προϊόντα. Ιδιαίτερα οι τιμές του βρεφικού γάλακτος επιστρέφουν στα προ αισχροκέρδειας επίπεδα.

Ιδού τα τέσσερα μέτρα τα οποία από την πρώτη ημέρα εφαρμογής τους καταβαράθρωσαν τις τιμές στο ράφι, όπως τα ανακοίνωσε ο κ. Σκρέκας:

1. Μειώνουμε τις παροχές προς τα σούπερ μάρκετ και εξασφαλίζουμε χαμηλότερες τιμές για τον καταναλωτή: Περιορίζουμε τις εκπτώσεις των προμηθευτών κατά 30% και μεταφέρουμε το όφελος στον καταναλωτή - Αφορά σε απορρυπαντικά, καθαριστικά σπιτιού, αφρόλουτρα, σαμπουάν και βρεφικές πάνες

(επεξήγηση: οι προμηθευτές και τα πολυκαταστήματα θα ενημερώνουν την κυβέρνηση ποιες εκπτώσεις δίνουν οι πρώτες στα δεύτερα και αυτομάτως οι εκπτώσεις αυτές περνούν στις τελικές τιμές στα ράφια!!!. Τόσο απλό ήταν.)

2. Αποτρέπουμε τις αδικαιολόγητες ανατιμήσεις: Δεν επιτρέπουμε στους προμηθευτές που αυξάνουν τις τιμές σε προϊόντα να κάνουν προωθητικές ενέργειες για 3 μήνες για όλα τα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ. Για προμηθευτές που κρατούν τις τιμές σταθερές επιτρέπονται οι προωθητικές ενέργειες

(επεξήγηση: Διαιρούμε τις ανατιμήσεις σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες. Όσοι κάνουν αυξήσεις στις τιμές τους δεν θα μπορούν να πουλάνε «δυο σε ένα» και λοιπές προωθητικές ενέργειες. Κρύος ιδρώτας έχει λούσει τους υπαίτιους των αυξήσεων)

3. Καθαρές τιμές από το χωράφι στο ράφι: Υποχρεώνουμε τους προμηθευτές να πωλούν στο λιανεμπόριο τα προϊόντα σε καθαρές τιμές. Αφορά νωπά φρούτα, λαχανικά και κρέατα

(επεξήγηση: θα τις πλένουν τις τιμές όπως βγαίνουν από τα χωράφια στα διπλανά ποτάμια και θα κυκλοφορούν εφεξής καθαρές)

4. Πλαφόν στο μεικτό περιθώριο κέρδους στο βρεφικό γάλα: Το πλαφόν ορίζεται ως το άθροισμα του λειτουργικού κόστους της εταιρείας για το συγκεκριμένο προϊόν και κέρδους στο 7%.

(επεξήγηση: κάπως έτσι ορίζεται και η αισχροκέρδεια. Όταν οι τιμές ξεπερνούν ένα πλαφόν. Και όπως είναι εύκολα αντιληπτό μόλις ξεμυτίσει μια αισχροκέρδεια πάραυτα πατάσσεται)

Μικρή λεπτομέρεια: Τα παραπάνω θα έπρεπε να ισχύουν μετά την ανακοίνωση των τεσσάρων μέτρων από την κυβέρνηση. Αν δεν ισχύουν απευθυνθείτε σε αυτήν με όποιον πρόσφορο τρόπο επιθυμείτε.

Θ.Π