Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, 12:01:10 πμ
Τετάρτη, 01 Μαϊος 2019 20:38

Οι λόγοι που με ώθησαν να θέσω υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές του Κιλκίς

Γράφει η Χριστίνα Χρυσοχοϊδου, Γιατρός-Ωτορινολαρυγγολόγος, Υποψ. δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό ¨Ενωτική Δύναμη Κιλκίς”.

 

Αγαπητοί συμπολίτες, θα ήθελα να αδράξω την ευκαιρία να συστηθώ. Ονομάζομαι Χριστίνα Χρυσοχοΐδου του Παύλου και της Ελένης. Είμαι Χειρούργος Ωτορινολαρυγγολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς και εκτελώ χρέη Διευθύντριας της κλινικής. Είμαι απόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ειδικεύθηκα στην Ωτορινολαρυγγολογία αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, στο North Manchester General Hospital και στο Sheffield University Hospital στην Αγγλία. Ολοκλήρωσα την ειδικότητά μου στην Αθήνα όπου και αναγορεύτηκα σε διδάκτορα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.


Είμαι παντρεμένη με τον Χρήστο Οικονόμου, γεωπόνο της ΔΑΟΚ Κιλκίς και έχουμε δύο κορίτσια τη Μαριάννα και την Παυλίνα.
Από το 2004 εργάζομαι στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς προσφέροντας με ιδιαίτερη προθυμία τις υπηρεσίες μου ως γιατρός στον πάσχοντα συνάνθρωπό μου από τον οποίο αντλώ δύναμη μέσα από την έκφραση της αγάπης του. Στην προσπάθειά μου να εξυπηρετούνται περισσότεροι ασθενείς στο νοσοκομείο μας και να μην ταλαιπωρούνται μετακινούμενοι σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ξεκίνησα και το απογευματινό ιατρείο στο οποίο έχουν τη δυνατότητα να προσέρχονται και ασθενείς από γειτονικές πόλεις. Είμαι εκλεγμένο μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του Γ.Ν. Κιλκίς.
Το 2010 διοργάνωσα την 1η Ημερίδα στο Κιλκίς με θέμα Ωτορινολαρυγγολογικές παθήσεις στην καθημερινή πράξη απευθυνόμενη στο ευρύτερο κοινό.
Το πεδίο των ενδιαφερόντων μου όμως επεκτείνεται και στα δημόσια δρώμενα. Πολλοί ενδεχομένως να αναρωτιούνται γιατί αποφάσισα να συμμετέχω στις δημοτικές εκλογές. Η απάντηση είναι απλή. Ως Ελληνίδα αγωνιώ για το μέλλον της πόλης μου και της πατρίδας μου. Ως μητέρα ανησυχώ για το μέλλον των παιδιών μας. Το κάθε παιδί είναι δικό μας παιδί και έχουμε ευθύνες όχι μόνο γι αυτά που κάναμε, ή γι αυτά που δεν κάναμε, αλλά και γι αυτά που θα κάνουμε. Είναι άραγε αρκετό να καθόμαστε στον καναπέ μας διαμαρτυρόμενοι για τα κακώς κείμενα? Είναι αρκετό να υπογραμμίζουμε τα λάθη των άλλων χωρίς να συμμετέχουμε ενεργά ούτως ώστε να προσπαθήσουμε έστω να αλλάξουμε κάτι?
Ολοκληρώνοντας τον κύκλο σπουδών μου και επιστρέφοντας στην πόλη που γεννήθηκα, και μεγάλωσα, πιστεύω ότι μετά από δέκα πέντε χρόνια προσφοράς στο Νοσοκομείο της πόλης μας, ίσως θα μπορούσα να φανώ χρήσιμη στην τοπική κοινωνία και με μια διαφορετική ιδιότητα. Ως δημοτική σύμβουλος πιστεύω πως θα είχα την ευκαιρία να προσφέρω και σε άλλα φλέγοντα θέματα που ταλανίζουν τους συμπολίτες μας, αξιοποιώντας τις δυνατότητές της τοπικής αυτοδιοίκησης προς όφελος των πολιτών.
Επειδή λοιπόν θεωρώ ότι οφείλουμε πολλά σε μια πόλη με ιστορία που λίγοι γνωρίζουμε καλά και επειδή ως πολίτης έχω υποχρέωση να κάνω ότι καλύτερο μπορώ ούτως ώστε η πόλη μου να γίνει πιο φιλική προς όλους ανεξαιρέτως τους δημότες, αποφάσισα να συμμετέχω στις δημοτικές εκλογές με την «Ενωτική Δύναμη Κιλκίς».
Ο λόγος για τον οποίο επέλεξα να ενταχθώ στο συνδυασμό του Δημήτρη Τσαντάκη είναι αφενός η εμπειρία του και η εντιμότητά του στο δήμο μας επί σειρά ετών και αφετέρου το αμείωτο ενδιαφέρον του για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας, αλλά και η μέριμνά του για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, κάτι το οποίο μου κέντρισε το ενδιαφέρον.
Ο λόγος λοιπόν που κατεβαίνω στις δημοτικές εκλογές δεν είναι για να λύσω τα οικονομικά μου προβλήματα, ούτε να εκπληρώσω τις προσωπικές μου πολιτικές φιλοδοξίες. Άλλωστε οι δικές μου φιλοδοξίες περιστρέφονται γύρω από την όσο το δυνατό καλύτερη παροχή υπηρεσιών από τη θέση που ήδη κατέχω στο Νοσοκομείο. Αυτό που επιδιώκω είναι να επεκτείνω την προσφορά μου προς τον συνάνθρωπο και από μια άλλη άποψη όχι μόνο αυτή του χώρου της υγείας.
Ο συνδυασμός «Ενωτική Δύναμη Κιλκίς» με υποψήφιο δήμαρχο τον κο Δημήτρη Τσαντάκη έχοντας ως προτεραιότητά του την κοινωνική πολιτική και την μέριμνα για αναβάθμιση των υπηρεσιών του δήμου μας συμβαδίζει με τις προσδοκίες μου για ένα δήμο με ποικίλες δραστηριότητες, που θα απευθύνεται σε όλους ανεξαιρέτως τους συμπολίτες μου και ιδιαίτερα στους νέους, γιατί σ’ αυτούς ανήκει το μέλλον.