Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021, 2:25:45 μμ
etpa
Κυριακή, 16 Αυγούστου 2020 12:51

Όλα τα είδη ψυγείου

Συντάκτης:

Μία από τις πλέον απαραίτητες οικιακές συσκευές σε κάθε σπίτι σήμερα είναι το ψυγείο. Πόσα είδη ψυγείων όμως υπάρχουν; Διαφοροποιούνται μόνο ως προς το μέγεθος ή υπάρχουν και άλλες διαφορές μεταξύ τους; Ποιο απ’ όλα θα καλύψει πλήρως όλες μας τις ανάγκες; Στις παρακάτω γραμμές θα μιλήσουμε για όλα τα είδη ψυγείων και τις διάφορες χρήσης τους αλλά και τις τιμολογήσεις τους.

 

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με το πιο γνωστό είδος που είναι οι ψυγειοκαταψύκτες. Οι ψυγειοκαταψύκτες είναι ότι πιο μοντέρνο κυκλοφορεί στην αγορά και έχουν καταλάβει τη θέση που τους αξίζει και στην καρδιά του καταναλωτικού κοινού. Πρόκειται ουσιαστικά για ψυγεία μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους που συνήθως έχουν την συντήρηση στο πάνω μέρος και την κατάψυξη στο κάτω. Είναι ευνόητο ότι το κομμάτι της συντήρησης συνήθως καταλαμβάνει τα 2/3 της συνολικής χωρητικότητας. Αυτά τα ψυγεία χαρακτηρίζονται για την αποδοτικότητα τους αλλά και την καλαισθησία τους. Μερικά από αυτά διαθέτουν μέχρι και ψηφιακή εξωτερική οθόνη έτσι ώστε να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή την ακριβή θερμοκρασία στο εσωτερικό του κάθε θαλάμου.

Πέρα από τους ψυγειοκαταψύκτες, υπάρχουν και παλαιότερου τύπου ψυγεία. Αυτά μπορεί να είναι πολύ χαμηλά σε ύψος έως και 50 πόντους. Ωστόσο, τα πιο ψηλά εξ’ αυτών μπορούν να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν τα 190 εκατοστά. Τα πλάτος τους ξεκινάει από τους 45 πόντους και μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τους 85. Φυσικά όλα αυτά τα ψυγεία δεν έχουν να ζηλέψουν και πολλά από τους προαναφερθέντες «συγγενείς», εκτός βέβαια από το γεγονός ότι συνήθως όλοι οι ψυγειοκαταψύκτες είναι full no frost ενώ αυτά τα συμβατικά ψυγεία συνήθως απαιτούν απόψυξη μια φορά το χρόνο έτσι ώστε να συνεχίσουν να αποδίδουν τα μέγιστα.

Περνάμε τώρα στα ψυγεία ντουλάπες και side by side όπως ονομάζονται. Αυτά τα ψυγεία είναι πολύ ξεχωριστά όσον αφορά στη σχεδίασή τους αλλά και χάρη σε κάποιες επιπλέον παροχές που έχουν. Αποτελούν ένα σύμβολο πολυτέλειας και χλιδής και για αυτό το λόγο η τιμή τους ξεκινάει λίγο πάνω από τα 1.000€ και μπορεί να πλησιάσει μέχρι και τις 5.000€. Αυτά συνήθως αποτελούνται από 2 ή τέσσερα φύλλα ή 2 φύλλα και κάποια συρτάρια και πραγματικά θυμίζουν ντουλάπες. Είναι από τα ψηλότερα ψυγεία που κυκλοφορούν και τα πιο χαμηλά είναι περίπου 177 εκατοστά ενώ τα πιο ψηλά ξεπερνούν τα 2 μέτρα. Καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για ογκώδεις κατασκευές που θυμίζουν περισσότερο ένα έπιπλο παρά μία ακόμη οικιακή ηλεκτρική συσκευή. Το πλάτος τους δεν είναι απαραιτήτως μεγάλο αφού ξεκινάει από τα 60cm μόλις αλλά μπορεί να ξεπεράσει και τα 120cm σε ορισμένες περιπτώσεις. Τα ακριβότερα εξ’ αυτών διαθέτουν 2 μοτέρ, μηχανισμό για παγάκια, παγομηχανή, mini bar, βρυσάκι νερού και άλλα.

Κλείνοντας αυτήν εδώ τη σύντομη λίστα, ας κάνουμε μια μικρή αναφορά και στους καταψύκτες. Αυτοί συχνά υποτιμώνται και δεν συγκεντρώνουν τα βλέμματα και τις προτιμήσεις του κόσμου. Αργότερα όμως, όταν η κατάψυξη που είναι διαθέσιμη κρίνεται ανεπαρκής, τότε όλοι σπεύδουν να αγοράσουν έναν καταψύκτη που συνήθως τοποθετούν σε ένα υπόγειο, μια αποθήκη ή και κάπου αλλού. Αυτή η λευκή συσκευή έχει ένα και μόνο λόγο ύπαρξης. Να διατηρήσει το κρέας, τα ψάρια και τα λαχανικά σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό επιτυγχάνεται διατηρώντας θερμοκρασίες από -16 έως και -30 βαθμούς Κελσίου. Όσον αφορά τις κατηγορίες αυτών έχουμε δύο: τους καταψύκτες τύπου μπαούλο και αυτούς που έχουν συρτάρια. Οι τιμές εδώ ξεκινούν από 170€ και ξεπερνούν ακόμη και τα 1.000€. Να μην ξεχάσουμε να αναφερθούμε όμως και στους ψύκτες νερού δικτύου ή ψύκτες νερού βρύσης  όπως αλλιώς ονομάζονται. Αυτοί δεν μπορούν να συντηρήσουν τρόφιμα ή ποτά αλλά μας εγγυώνται πάντα την παροχή κρύου ή και καυτού νερού για οποιαδήποτε χρήση που ενδέχεται να προκύψει κάθε μέρα!