Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 4:44:58 μμ
Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2024 20:20

ΟΧΙ στη μετακίνηση του οικογενειακού ιατρού Σταύρου Μαυρουδή στο Νοσοκομείο Κιλκίς

Από την κάτοικο του Λεκανοπεδίου Μουριών, Παναγιώτα Παπαδοπούλου, λάβαμε την ακόλουθη επιστολή, όσον αφορά τη μετακίνηση του οικογενειακού ιατρού Σταύρου Μαυρουδή στο Νοσοκομείο Κιλκίς, αφήνοντας εκατοντάδες κατοίκους χωρίς οικογενειακό ιατρό:

 

«Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε πρόσφατα για άλλη μια φορά την απόφαση της πλήρους μετακίνησης του οικογενειακού μας ιατρού κυρίου Σταύρου Μαυρουδή στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς. Ο οικογενειακός μας ιατρός, που επί πολλά χρόνια μας φροντίζει με αφοσίωση και επαγγελματισμό, αποτελεί έναν ακρογωνιαίο λίθο της τοπικής μας κοινότητας.

Η απόφαση αυτή μας στερεί την πολύτιμη πρόσβαση σε έναν ιατρό που γνωρίζει σε βάθος την ιστορία της υγείας μας και μας εμπνέει εμπιστοσύνη. Η μετακίνησή του στο νοσοκομείο θα έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούμε να τον επισκεπτόμαστε όταν πραγματικά το χρειαζόμαστε. Δεν είναι μόνο ένας ιατρός για εμάς, αλλά και ένας άνθρωπος που μας στηρίζει στις δύσκολες στιγμές, παρέχοντας ψυχολογική και ιατρική υποστήριξη.

Είναι σαφές ότι αυτή η απόφαση λαμβάνεται χωρίς να παίρνονται υπόψη οι ανάγκες και οι ανησυχίες των πολιτών της τοπικής κοινωνίας μας. Νιώθουμε ότι μας αντιμετωπίζουν ως απλούς αριθμούς και όχι ως ανθρώπους με πραγματικές ανάγκες. Η υγεία μας και η πρόσβαση σε ποιοτική φροντίδα δεν θα πρέπει να θυσιάζονται για διοικητικές αποφάσεις.

Καλούμε όλους τους υπεύθυνους να επανεξετάσουν την απόφαση αυτή και να βρουν μια λύση που να διασφαλίζει τη συνέχιση της παροχής των ιατρικών υπηρεσιών από τον οικογενειακό μας ιατρό στην τοπική μας κοινότητα. Η υγεία και η ευημερία μας δεν μπορούν να περιμένουν».

Με εκτίμηση

Παναγιώτα Παπαδοπούλου