Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 1:09:55 πμ
Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023 09:12

Παρθένα (Νούλα) Σαββίδου: Το κέντρο βάρους

Γράφει η Παρθένα (Νούλα) Σαββίδου, Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Ελληνικής Λύσης, Υποψήφια Βουλευτής Ν. Κιλκίς.

Στη ζωή όλα τα πράγματα έχουν το δικό τους Κέντρο Βάρους. Η οικογένεια ως Κέντρο Βάρους έχει τα παιδιά. Όλες οι ενέργειες, αποσκοπούν στη φροντίδα, την αγάπη και ασφάλεια των παιδιών.
Οι γλωσσολόγοι έχουν ως Κέντρο Βάρους τη γλώσσα. Σωστά θεωρούν τη γλώσσα ως ζωντανό οργανισμό, ο οποίος εξελίσσεται στη διάρκεια των αιώνων και δεν αποτελεί μόνο στοιχείο επικοινωνίας αλλά είναι εθνικός πυλώνας.
Τα κόμματα τα οποία κυβέρνησαν την Ελλάδα, έχουν το δικό τους Κέντρο Βάρους: Την παραγωγή χρέους.


Το χρέος πλέον έγινε θεσμός
Περιχαρείς οι υπουργοί οικονομικών εμφανίζονται στα ΜΜΕ και βροντοφωνάζουν: βγαίνουμε στις αγορές!!
Πλέον ντρέπονται να πουν : Δανειζόμαστε
Δεν θα ‘θελα να αναφερθώ στην κατάσταση που ζούμε σήμερα. Λίγο έως πολύ, όλοι μας, βιώνουμε στο πετσί μας τα τραγικά αποτελέσματα.
Το ερώτημα: Εν καιρώ ειρήνης , πώς φτάσαμε να είμαστε οι επαίτες της Ευρώπης και να καταλήξουμε στα μνημόνια;
Γιατί χρεοκοπήσαμε, με αποτέλεσμα να δεχτούμε ταπεινωτικούς όρους του ΔΝΤ;
Όταν μία χώρα δανείζεται και συνεχώς διογκώνεται το χρέος και αδυνατεί να το αποπληρώσει, γίνεται υποχείριο των δανειστών. Αναγκάζεται να ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία, την οποία με ιδρώτα , αίμα και θυσίες απέκτησαν οι πρόγονοί μας. Αναγκάζεται να παραχωρήσει ιστορία, ονόματα, εθνικότητα σε παραχαράκτες της ιστορίας.
Δημιουργήσαμε ένα αντιπαραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης με ένα κράτος λάφυρο.
Δεν έχουμε πλέον τίποτε Ελληνικό.
Τα φτερά της Ολυμπιακής κόπηκαν από τα ρουσφέτια.
Οι επικοινωνίες δεν είναι Ελληνικές.
Το τραπεζικό σύστημα, που ανακεφαλαιοποιήσαμε με πολλά δίς ευρώ και το οποίο μπορεί να αποβεί μοχλός ανάπτυξης, ελέγχεται από ξένους. Οι Εθνικές οδοί είναι στα χέρια ολιγαρχών, με τα διόδια να επιτίθενται στην τσέπη μας.
Ο σιδηρόδρομος, ο οποίος θα έπρεπε να μεταφέρει με ασφάλεια ανθρώπους κι εμπορεύματα, σε όλη την Ευρώπη, έμεινε στην εποχή του Τρικούπη , με τα τραγικά αποτελέσματα. Τα λιμάνια και τα αεροδρόμια ξεπουλήθηκαν.
Η ενέργεια, με 7,5 εκατομμύρια καταναλωτές, παραδόθηκε στους ολιγάρχες.
Και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.
Ξεπουλήσαμε όλη τη δημόσια περιουσία αλλά το χρέος μεγεθύνθηκε.
Και συνεχίζουμε να δανειζόμαστε ακάθεκτοι!
Ποιοι αποβιομηχάνισαν, κυρίως τη Β. Ελλάδα, με αποτέλεσμα να χάνονται μισθοί, ασφαλιστικές εισφορές, υπεραξία προϊόντων και η ανεργία στον ιδιωτικό τομέα και κυρίως των νέων, να είναι η υψηλότερη της Ευρώπης;
Καταπατούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, υποσχόμενοι προσλήψεις σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Είναι ανήθικο να εκμεταλλεύονται την ανάγκη των πολιτών για εργασία.
Ποιοι ευθύνονται για την έξοδο 600.000 νέων, οι οποίοι σπούδασαν με θυσίες των γονέων τους και σήμερα προσφέρουν σε ξένες οικονομίες;
Πιστεύει κάποιος ότι το δημογραφικό θα λυθεί με τα υπάρχοντα κόμματα εξουσίας που θεωρούν τεκμήριο τα παιδιά;
Τοπική εφημερίδα, την Πρωταπριλιά του ’22, παρουσίασε το νομό Κιλκίς ως δυεδρικό. Πιστεύετε πως απέχουμε από την πραγματικότητα;
Κι όμως. Οι υποψήφιοι βουλευτές των τριών κομμάτων, θα προσπαθήσουν να σας πείσουν, ότι εάν δεν ψηφιστούν, το Κιλκίς θα σβήσει από το χάρτη της Ελλάδος. Οποία ειρωνεία!!
Και συνεχίζουμε να δανειζόμαστε ακάθεκτοι!
Η Ελληνική Λύση ως Κέντρο Βάρους έχει την παραγωγή πλούτου. Με προεξάρχοντα τον Α\γενή τομέα, την Βιομηχανία, τον Τουρισμό αλλά και με πολλή δουλειά , πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε.
Για την Ελληνική Λύση η παραγωγή πλούτου δεν έρχεται με δανεικά για κατανάλωση και επιδόματα.
Ο πλούτος θα έρθει εάν επενδύσουμε στην έρευνα, στη γη, στη θάλασσα, στη βιομηχανία και στα ασύγκριτα πλεονεκτήματα που διαθέτουμε.
Παραγωγή πλούτου για την Ελληνική Λύση σημαίνει θέσεις εργασίας, καλύτεροι μισθοί και συντάξεις, πληρέστερη υγεία και παιδεία για τους νέους μας.
Σημαίνει Κοινωνική Δικαιοσύνη και Εθνική Υπερηφάνεια.