Κυριακή, 26 Μαΐου 2024, 1:32:06 πμ
Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2010 10:03

Περί έδρας

Τώρα που θα ξεκινήσει ο διάλογος για τη γεωγραφία του «Καλλικράτη» και τις έδρες ο Δήμαρχος Ευρωπού Ευθ. Κουρτζανίδης δίνει το νηφάλιο στίγμα που οφείλει να χαρακτηρίζει το διάλογο.: κάνω έκκληση για ψυχραιμία και υπευθυνότητα …. Δεν έχουμε κανένα περιθώριο να κατευθύνουμε τους συνδημότες  μας, σε διαδικασίες πολωτικές …Κάθε τόπος και χωριό έχει την ιστορία του και οφείλουμε να τη σεβόμαστε απολύτως και να την αναδεικνύουμε αδιαλείπτως .
Ούτε επίσης η ανάπτυξη ενός τόπου, εξαρτάται εάν θα καθοριστεί ως έδρα. …η άποψη αυτή εμπεριέχει μέσα της και την υποτίμηση του άλλου…. είναι αναχρονιστική και μας γυρίζει πίσω  πολλές δεκαετίες, τότε που ανάπτυξη θεωρούσαν τη λειτουργία μιας Δημόσιας Υπηρεσίας σ΄ έναν τόπο.
Επί πλέον μπορεί να ορισθεί η έδρα ως χώρος λειτουργικός και επικοινωνίας του νέου Δήμου  όπου θα υπάρχει ο Δήμαρχος και οι Διευθυντές των Υπηρεσιών και ταυτόχρονα να ορισθούν ως ιστορικές έδρες όλες οι έδρες των καταργούμενων Δήμων, για να μπορεί το νέο Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάζει παντού.