Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020, 9:11:55 πμ
Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου 2020 20:20

Πως να επιλέξετε το κατάλληλο Laptop σύμφωνα με τις ανάγκες σας

Συντάκτης:

Με τον ερχομό του νέου έτους θα υποδεχθούμε και τις χειμερινές εκπτώσεις, συνεπώς θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να αποκτήσετε το laptop που επιθυμούσατε αλλά δεν προλάβατε την Black Friday. Ωστόσο η αγορά ενός laptop δεν είναι τόσο απλή όσο φαντάζεστε, αφού πρόκειται για μια επένδυση και αφορά ένα εργαλείο που είτε για απλή χρήση είτε για επαγγελματική πρέπει να γίνει έρευνα και να λάβετε υπόψη σας κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά ώστε να βρείτε το κατάλληλο για εσάς.


Παρακάτω θα δούμε ποια χαρακτηριστικά θα πρέπει να προσέξετε πριν την επίσκεψη σας σε ένα κατάστημα.

 1. ΜΕΓΕΘΟΣ
  Ένα βασικό κριτήριο στην επιλογή laptop είναι το μέγεθος του, το οποίο εξαρτάται από το μέγεθος της οθόνης και το βάρος του. Ανάλογα με τις ανάγκες σας και πάντα με γνώμονα την λειτουργικότητα του καλό θα ήταν να επιλέξετε ένα laptop με οθόνη 11,6”-15” ίντσες  το οποίο δεν είναι ούτε πολύ μικρό και δυσκολεύει στην ανάγνωση, ούτε πολύ μεγάλο που δυσκολεύει στην αποθήκευση και την μεταφορά.
 2. ΟΘΟΝΗ
  Η οθόνη πέρα από το μέγεθος της έχει και άλλα κριτήρια τα οποία θα πρέπει να προσέξουμε πριν προβούμε στην αγορά του. Αν και πλέον όλα τα σύγχρονα laptop διαθέτουν οθόνη LED, καλό θα ήταν να δείτε από κοντά τις οθόνες, τα χρώματα, την φωτεινότητα και την ευκρίνεια των υποψήφιων laptop καθώς και αν όλα φαίνονται καλά υπό γωνία.
 3. ΜΝΗΜΗ-RAM
  Ένα πολύ βασικό σημείο που θα πρέπει να προσέξετε πριν την αγορά ενός laptop είναι η μνήμη RAM. Πρόκειται για την κύρια μνήμη του υπολογιστή μέσω της οποίας επιτρέπεται η προσωρινή αποθήκευση ψηφιακών δεδομένων οι οποίες επιτρέπουν πρόσβαση στα αποθηκευμένα δεδομένα στον ίδιο χρόνο οπουδήποτε και αν βρίσκονται αυτά. Συνεπώς η επιλογή της RAM έχει να κάνει με το πόσα προγράμματα θα έχετε ανοιχτά και με πόσα θέλετε να δουλεύετε.
 4. ΣΚΛΗΡΟΣ-ΔΙΣΚΟΣ
  Οι σκληροί δίσκοι χρησιμοποιούνται στους υπολογιστές για την αποθήκευση δεδομένων, κυρίως προγραμμάτων και αρχείων που είναι απαραίτητο να διατηρηθούν, σε αντίθεση με την μνήμη RAM όπου τα δεδομένα διαγράφονται με την διακοπή τροφοδοσίας ηλεκτρικού ρεύματος. Ένας σκληρός δίσκος αποθηκεύει μεγάλες ποσότητες δεδομένων και η χωρητικότητα των σκληρών δίσκων που κυκλοφορούν στο εμπόριο ξεκινά από τα 500 GB και φτάνει έως τα 6 ΤΒ.
  Έτσι καταλήγουμε ότι κατά την αναζήτηση laptop θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας την χωρητικότητα και την ταχύτητα του σκληρού δίσκου προκειμένου να αποδώσει τα μέγιστα σε κάθε χρήση.
 5. ΜΠΑΤΑΡΙΑ
  Ένα σημαντικό σημείο που συνήθως ποτέ δεν δίνουμε βάση είναι η μπαταρία του laptop, καθώς αποτελεί το βασικότερο εξάρτημα αφού τροφοδοτεί με ρεύμα ολόκληρη την συσκευή. Το σημείο στο οποίο πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή είναι η διάρκεια αυτονομίας της μπαταρίας για τις περιπτώσεις που χρησιμοποιείτε πολύ το laptop σας εκτός τροφοδοσίας ηλεκτρικού ρεύματος π.χ σε μακρινά ταξίδια.

Αφού έχετε καταλήξει σε όλα τα χαρακτηριστικά που θέλετε να έχει το laptop σας και κάνετε την αγορά σας δεν πρέπει να αμελήσετε να έχετε και τον ‘’γιατρό’’ έκτακτης ανάγκης γιατί ένα μηχάνημα σε λειτουργία ενδέχεται να παρουσιάσει προβλήματα. Ένας έμπειρος τεχνικός είναι πάντα στην διάθεσή για την επισκευή του laptop σας και για να πραγματοποιήσει γρήγορα και με ασφάλεια την ανάκτηση των δεδομένων σας.