Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024, 10:37:42 μμ
Κυριακή, 04 Φεβρουαρίου 2024 16:30

Σκέψεις, παρασκήνιο και πραγματικά γεγονότα περί την εκλογή του Συμπαραστάτη στο Δήμο Παιονίας

Του Γιάννη Αλίρη.

Με διπλωματική μάλλον ασθένεια ο εκλεκτός της πλειοψηφίας κ. Δεβετζόπουλος ήταν απών από την συνεδρίαση, οπότε δεν παρουσίασε όπως συνηθίζεται, το βιογραφικό του και δεν ακούσαμε δύο λόγια για το πως σκέφτεται να υπηρετήσει τον θεσμό του Συμπαραστάτη του Δημότη . Ούτε βέβαια αναγνώστηκε κάτι από το προεδρείο για την υποψηφιότητά του.

 

Ο κ. Βαλκάνης μας ανέγνωσε ένα πολύ βαρύ βιογραφικό, ενημέρωσε για το πως αντιλαμβάνεται τον θεσμό αυτό, πως θα τον υπηρετήσει και στο τέλος δήλωσε ότι:

«Θεωρώντας τον συγκεκριμένο θεσμό λειτούργημα και ως ένδειξη από πλευράς μου ότι το μόνο κίνητρο της υποψηφιότητας μου για τη συγκεκριμένη θέση είναι η διάθεση προσφοράς, δηλώνω ότι σε περίπτωση εκλογής μου η μισθοδοσία μου θα δεσμεύεται και θα χορηγείται ως υποτροφία σε φοιτητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με καταγωγή από το δήμο μας, με κοινωνικά και ακαδημαϊκά κριτήρια που θα καθορίσει ο ίδιος ο δήμος».

Ο κ. Παμποράκης ταπεινά και με απλά λόγια υποστήριξε την δική του υποψηφιότητα.

Λοιπόν. Πάση θυσία έπρεπε ο προταθείς της πλειοψηφίας να.... σαγηνεύσει δύο συμβούλους από την αντιπολίτευση .

Ο κ. Βασιλακάκης δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στην ψηφοφορία άρα έπρεπε να βρεθούν δύο ψήφοι από την ΝΕΑ ΙΣΧΥΡΗ ΠΑΙΟΝΙΑ.

Βέβαια αποδείχθηκε από την όλη διαχείριση του θέματος τις προηγούμενες ημέρες και την ώρα της ψηφοφορίας ότι γίνανε λάθη. Η επικεφαλής της παράταξης δεν είχε την ανάλογη εμπειρία να διαχειριστεί ένα τέτοιο θέμα και περίτρανα απεδείχθη ότι την παράταξη, ούτε... ΝΕΑ, ούτε  ΙΣΧΥΡΗ, την κράτησαν αυτοί που την εκπροσωπούν στο Συμβούλιο. Δεν κατάφεραν να μας πείσουν ότι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.

Την προηγούμενη ημέρα δεσμεύονταν οι σύμβουλοι της παράταξης ότι θα στηρίξουν την πρόταση για τον Βαλκάνη. Στην πράξη όμως δεν το έκανε κάποιος από αυτούς και ουσιαστικά έβαλε βόμβα στην παράταξη με απρόβλεπτες εξελίξεις.

Εδώ να σημειωθεί ότι ένθερμος υποστηρικτής της υποψηφιότητας του κ. Βαλκάνη ήταν ο μέχρι χθες σύμβουλός της, Σάκης Τραχανίδης.

Δήλωνε σε μένα τον ίδιο και στον Βαλκάνη με περίσσια περηφάνια ότι αυτός πρότεινε την υποψηφιότητά του και ότι ήταν η καλύτερη επιλογή για τον Δήμο.

Βιαζόταν όμως να υποβάλει τα διαπιστευτήριά του στην πλειοψηφία και παράλληλα με την ανεξαρτητοποίηση του εγκατέλειψε τον συντοπίτη του που του είχε υποσχεθεί ψήφο  και ψήφισε τον εκλεκτό της πλειοψηφίας.

Έχει λογική όμως. Εκτιμώ πως επίκειται προσχώρησή του στην παράταξη Σιωνίδη και είναι ο χρόνος (σύντομος μάλιστα) που θα επιβεβαιώσει την εκτίμησή μου.

Δεν έφτανε όμως η δική του ψήφος, έπρεπε και ένας ακόμη να ψηφίσει απέναντι.

Ψάχνονται και ψαχνόμαστε να βρούμε ποιος είναι. Τώρα είναι δύσκολος ο εντοπισμός  Όμως …ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον. Θα μαθευτεί.

Πάντως να επαναλάβω: Δεν έχουμε πολλούς σαν τον Τάσο Βαλκάνη! Ξέραμε ότι δεν θα εκλεγεί.  Κάποιοι όμως είχαν ηθική και πολιτική υποχρέωση να μην μας απογοητεύσουν!

Κυρία Σοφία Ιορδανίδου, επικεφαλής του συνδυασμού, αναλάβετε πρωτοβουλίες. Τέτοια γεγονότα να μη επαναληφθούν. Μας πληγώνουν.

ΥΓ. Ασθενής δήλωσε ο κ. Δεβετζόπουλος. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και θα είχε ιδιαίτερη σημασία ένα σχόλιό του για την δέσμευση Βαλκάνη ότι θα διέθετε τον μισθό του για να δοθεί υποτροφία σε φοιτητές του δήμου μας.

Αν την επικροτεί ή τη συμμερίζεται.