Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020, 10:28:10 μμ
Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2018 22:24

Στην καταστροφή και τον θρήνο δεν χρειάζεται αντιπαράθεση

Συντάκτης:

Του Δημήτρη (Μήτου) Ιωαννίδη, τ. Συντονιστή Σχολικών Συμβούλων ΠΕ.

Και όμως, το έπραξαν και αυτό οι πολιτικοί μας! Η μεν Κυβέρνηση με την προσπάθεια συγκάλυψης, όπως λέγεται, η δε Αντιπολίτευση ( ΝΔ ) με την ευκαιρία εκμετάλλευσης. Η Κυβέρνηση που είχε την ευθύνη Οργάνωσης της όλης προσπάθειας αντιμετώπισης και κατάσβεσης της πυρκαγιάς που μαινόταν σε Κινέτα, Βουτζά και Μάτι υποτίμησε απ ότι φαίνεται τα γεγονότα και αντί να επιδοθεί στην προσπάθεια αντιμετώπισής της, επιδόθηκε σε επικοινωνιακά παιχνίδια-το φαϊ τους –και καθησυχάζοντας τον κόσμο ότι όλα είναι υπό έλεγχο. Και, αν αληθεύουν οι φήμες ότι στη διάρκεια της συνέντευξης του Πρωθυπουργού υπήρχαν ήδη νεκροί, τότε σίγουρα, κάποιοι παραπλάνησαν τον κ. Τσίπρα και αντιμετώπισε με τη σιγουριά του ανθρώπου που τα ελέγχει όλα.


Μόνο που η πραγματικότητα άλλα έδειξε, την τραγωδία για τη χώρα και τους πολίτες της που χάθηκαν στα αποκαϊδια της πύρινης λαίλαπας. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι ο Πρωθυπουργός δεν έχει Συμβούλους ( όρα και Καρανίκα) , οι οποίοι, δεν μπορούν να τον προστατέψουν από τις παγίδες που επιφυλάσσει η στιγμή, και γι αυτό έχει και ο ίδιος ευθύνη γιατί αυτός τους επιλέγει.
Ο καλός ο τιμονιέρης πρέπει να διαλέγει και καλούς συμβούλους που θα του φανούν χρήσιμοι και θα τον προφυλάξουν από απρόβλεπτες κακοτοπιές, όπως ήταν οι ανεξέλεγκτες φωτιές που πήραν στον πύρινο διάβα τους 92 ψυχές (μέχρι που γράφονταν αυτό το κείμενο ) που αμέριμνοι απολάμβαναν την οικογενειακή γαλήνη μέσα στο σπίτι τους, ενώ, έξω παραμόνευε ο κίνδυνος του θανάτου.
Νομίζω, ότι η δικαιοσύνη έχει επιληφθεί της μεγάλης τραγωδίας που έπληξε τη χώρα και θα καταλογίσει τις τυχόν ευθύνες όπου υπάρχουν για να δικαιωθούν (οι νεκροί; ) και να βρουν απαντήσεις οι συγγενείς των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας.
Kαι, ας έρθουμε στην Αντιπολίτευση. Η Νέα Δημοκρατία, αντιλαμβανόμενη το μέγεθος της καταστροφής απέφυγε κάθε σχόλιο το 3/ήμερο του γενικού πένθους για να επανέλθει μετά με δριμύτητα, αλλά, αναπόδεικτες κατηγορίες «κατά παντός που κινείται». Πρώτα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι εξαπάτησε τον ελληνικό λαό αποκρύπτοντας νεκρούς στη σύσκεψη και το εν συνεχεία διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό .Έπειτα, ζήτησε να παραιτηθούν οι μισοί υπουργοί και η ηγεσία της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας και, τέλος, κάλεσε τους εισαγγελείς να παρέμβουν. Δεν ξέρω, αν αυτά αντιμετωπίζουν την τεράστια τραγωδία και τον πόνο των πληγέντων για τους νεκρούς που θρηνούμε όλοι.
Η υπόλοιπη Αντιπολίτευση –πλην ΧΑ –έκανε αυτό που επιβάλλει η τραγικότητα της στιγμής και οι συνέπειές της τονίζοντας για το τι πρέπει να γίνει την επόμενη μέρα, μετά τη μεγάλη καταστροφή και τον ανείπωτο πόνο που προκάλεσε με το χαμό 92 συνανθρώπων μας.
Επιτρέψτε μου να αναφερθώ εδώ και στην ατάκα του Πρωθυπουργού (περί αυτής πρόκειται ) για « την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης» και την ερμηνεία που δίνει ο Ανδρέας Λοβέρδος, αλλά, και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ,- Συνταγματολόγοι αμφότεροι- οι οποίοι τόνισαν, ότι η πολιτική ευθύνη χωρίς επακόλουθο παραίτηση ή παραιτήσεις είναι κενό γράμμα κι άλλη μια «αυταπάτη» του Πρωθυπουργού. Εύχομαι υγεία και δύναμη στους θρηνούντες συγγενείς και τα ειλικρινή μας αισθήματα σε όλες τις οικογένειες των τραγικών θυμάτων της πύρινης λαίλαπας, στις πληγείσες περιοχές.