Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 9:10:49 πμ
Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2023 10:56

Συνεχίζουμε με όραμα, σταθερό σχέδιο, ηθικούς κανόνες και συνεννόηση

Γράφει ο Δήμαρχος Παιονίας, Κώστας Σιωνίδης.

Την περίοδο αυτή το ενδιαφέρον της πολιτικής επικαιρότητας,  εστιάζει στις   επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Οι συναντήσεις και οι συζητήσεις για την κατάρτιση των  ψηφοδελτίων κυριαρχούν και οι συζητήσεις είναι φυσικό να περιστρέφονται στο ποιός είδε ποιόν, ποιος πήγε με ποιόν και τι συμμαχίες έγιναν ή θα γίνουν. Ακούγονται και σωστά και λάθη. Είναι φυσιολογικό και μέσα στη ζωή.  

 

Εμείς συνεχίζουμε με όραμα, σταθερό σχέδιο, ηθικούς κανόνες και συνεννόηση. Επικοινωνούμε με ανθρώπους της εργασίας, των γραμμάτων, του μόχθου και της προκοπής που αγαπούν τον τόπο, που ασπάζονται τις αρχές μας και τους  προσκαλούμε  να πουν τις ιδέες  τους   και να συνεισφέρουν στη διαμόρφωση του προγραμματικού μας λόγου για την νέα δημοτική περίοδο. Η «Παιονία της Προόδου»   ήταν και παραμένει μια ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη, που δημιουργήθηκε με διαδικασίες σύνθεσης, από τις τοπικές κοινωνίες των πέντε δημοτικών ενοτήτων της Παιονίας.

Το  όραμα  της παράταξης μας  είναι ολοζώντανο και εμπλουτίζεται. Σφυρηλατήθηκε, τέσσερα χρόνια  από τη συστηματική προσπάθεια και το έργο που παράξαμε. Δυνάμωσε γιατί  επιδιώξαμε με τεκμηριωμένες  αποφάσεις να είμαστε  ωφέλιμοι για τους δημότες. Ενισχύθηκε  γιατί  ακολουθήσαμε αταλάντευτα τις αρχές μας.

Θέλουμε ο δήμος μας να συνεχίσει στην ανοδική  τροχιά  στην οποία τον θέσαμε το  Σεπτέμβριο του  2019 και συνεργαζόμαστε  με όσους  επιθυμούν να προσφέρουν και συμμερίζονται τις αρχές που μας χαρακτηρίζουν, έχοντας  βάλει οριστικά στο περιθώριο τα ψευδοδιλλήματα του παρελθόντος. 

Η Παιονία μας χρειάζεται όλους και καλούμε τους δημότες να συμμετέχουν στις εκλογές.. Εμείς δεν βλέπουμε με αντιπαλότητα ακόμα και όσους προσεγγίζουν  ή συνεργάζονται με άλλους συνδυασμούς γιατί πιστεύουμε ότι στο μέλλον θα εργαστούμε όλοι μαζί για το κοινό καλό.

Απέναντι μας είναι μόνο τα αναχρονιστικά μοντέλα διοίκησης που  θρέφουν την άγνοια,  τον τοπικισμό, τη συμφεροντολογική αντίληψη  και την ιδεοληψία για να επιβιώσουν. Τα μοντέλα που έβαλε στο περιθώριο η κοινωνία   και   κυρίως οι νέοι  που δεν κουβαλούν τις αγκυλώσεις του παρελθόντος. Τα μοντέλα που θα βάλουν οριστικά στο περιθώριο με την ψήφο τους, οι πολίτες της Παιονίας στις 8 Οκτωβρίου.

Κώστας Σιωνίδης

Επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Παιονία της Προόδου»