Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023, 7:07:53 μμ
Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023 08:39

Χριστίνα Χαραλαμπίδου: Το Κιλκίς έχει ανάγκη από λύσεις, όχι από φθηνή επικοινωνία

Γράφει η Χριστίνα Κ. Χαραλαμπίδου, Υπ. Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε Κιλκίς με την παράταξη «Πράξεις για την Μακεδονία»

Η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παιονίας βρίσκεται σε έναν διαρκή αναβρασμό με τα ατυχήματα που κοστίζουν ανθρώπινες ζωές στην λεγόμενη ΠΑΘΕ.

Πριν λίγο καιρό γίναμε όλοι μάρτυρες ενός φρικτού δυστυχήματος στην άσφαλτο, που κόστισε την ζωή σε τέσσερις συνανθρώπους μας, σε ένα τμήμα της ΠΑΘΕ το οποίο έχει παραδοθεί στην τύχη του και την αδιαφορία της Κεντρικής Διοίκησης.

Το συγκεκριμένο ατύχημα, και πολλά ακόμα, θα είχαν αποφευχθεί αν η επίσημη Πολιτεία έκανε πράξη τις συνεχείς διακηρύξεις, που ήταν, είναι και παραμένουν απλά στα χαρτιά.

Ο συγκεκριμένος οδικός άξονας της ΠΑΘΕ, που είναι αυτός που ενώνει τους Ευζώνους με τον άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης στέκει προκλητικά ανολοκλήρωτος.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι το συγκεκριμένο κομμάτι της εθνικής οδού είναι το μόνο στην χώρα όπου η κυκλοφορία είναι αμφίδρομη, ενώ οι εργασίες συντήρησης του υπάρχοντος οδοστρώματος είναι σχεδόν ανύπαρκτες.

Μία θλιβερή κατάσταση, αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός, ότι πρόκειται για την πύλη της χώρας, ένα σημείο από το οποίο διέρχονται πάνω από 8 εκατομμύρια άνθρωποι.

Βέβαια, η μόνη «παρέμβαση» στην οποία έσπευσε να ανταποκριθεί η Κεντρική Διοίκηση, χωρίς ευτυχώς να τα καταφέρει, ήταν η εγκατάσταση διοδίων.

Τι διεκδικεί από την Κεντρική Διοίκηση; Τι κάνει η αρχή Τζιτζικώστα για αυτή την θλιβερή κατάσταση;

- Όπως και σε κάθε ζήτημα -φθηνή επικοινωνία-.

Είναι πράγματι απορίας άξιο, που η παρούσα Περιφερειακή αρχή λειτουργεί λες και ανέλαβε τώρα και όχι ως μία διοίκηση - συνέχεια της διοίκησης Ψωμιάδη- που καθήλωσε την Κεντρική Μακεδονία σε μία υπερδεκαετή παρακμή.

Η Κεντρική Μακεδονία δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχίσει με μία φοβική Διοίκηση που δεν διεκδικεί, που αναλώνεται σε χειραψίες, φωτογραφίες και videos στο Tik Tok.

Αξίζουμε καλύτερα!