Quantcast
Κυριακή, 28 Μαΐου 2023, 2:22:15 πμ
Δευτέρα, 07 Απριλίου 2008 11:33

Χρήστος Ανδρεανίδης: Νάτο το αεροδρόμιο

 Όπως είναι σε πολλούς γνωστό η απόσταση του πρώτου σπιτιού από την ασφάλτινη πίστα του αεροδρομίου είναι είκοσι μέτρα και αμέσως μετά η πρώτη σειρά κατοικιών του πρώτου οικισμού της πόλης. Από την εδώ και είκοσι χρόνια κατασκευή του οικισμού άλλαξαν πολλά και η ευρύτερη περιοχή θεωρείται από τις ωραιότερες οικιστικά. Όταν μάλιστα κατασκευαστεί η μελετώμενη νοτιοανατολική περιφερειακή θα φέρει και την μετεγκατάσταση του αντλιοστασίου αποχέτευσης έξω από αυτήν και η εικόνα της πόλης θα εκσυγχρονιστεί με την ελαχιστοποίηση της χρήσης της τεθλασμένης περιμετρικής οδού που δεν εξυπηρετεί πλέον.
Το εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο χρησιμοποιείται σήμερα για ασκήσεις αερομεταφοράς με ελικόπτερα, των στρατιωτών μας της ταξιαρχίας. Τα ελικόπτερα είναι του στρατού μας, τα συνηθίσαμε, μας αρέσει να τα ακούμε, δεν μας ενόχλησαν τις ελάχιστες φορές που πέρασαν πάνω από τα σπίτια μας κι’ ας είναι ορισμένα από αυτά πενήντα ετών και ευκόλως πίπτοντα.
Προσγειώνονται προς το τέλος τις πίστας μακριά από τα σπίτια και δεν μας πειράζουν παρά την ευγενή απαγόρευση της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων γιατί είναι του στρατού μας.
Παρουσία όμως μεραρχίας του ΝΑΤΟ όπως άφησαν να εννοηθεί κάποιοι αχαρακτήριστοι, θα μας ενοχλήσει γιατί δεν θάνε για τα συμφέροντα της χώρας μας παρά την συμμετοχή μας σ’ αυτό. Δεν υπήρξε ποτέ δραστηριότητα του ΝΑΤΟ που να κλίνει προς τις ελληνικές απόψεις και μόνο προβλήματα μας δημιουργεί. Πλανάται πλάνη οικτρά όποιος μιλά για παρουσία στρατιωτών από τα νέα μέλη του ΝΑΤΟ που θα αναθερμάνουν την αγορά του Κιλκίς. Πλανάται πλάνη οικτρά όποιος ανέφερε την χρήση της καταργηθείσης μεραρχίας μας και των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου που επεκτεινόμενο θα δώσει αξία στην γη από μεραρχία του ΝΑΤΟ.
Τελευταία άκουσα και για κοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ με μόνιμους αντιπροσώπους και του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Αναρωτιέμαι ποια η αποστολή των κοινοβουλευτικών σ’ αυτήν την συνέλευση. Μήπως για να λειαίνουν εδάφη για να πέσουν οι βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου και νέφους μεταλλικών ρυπαντών όπως στην Σερβία. Μήπως για να γυαλίζουν τα αεροπλάνα. Είμαι περίεργος να μάθω τι λένε, αν λένε οι βουλευτές μας.
Μας ενοχλεί η χρήση του αεροδρομίου και από σπανίως εμφανιζόμενα μικρά ιδιωτικά. Το αποθηκευμένο στο ένα τολ φροντίστε να απομακρυνθεί χωρίς να απογειωθεί.
Αυτός που όργωσε τμήμα της χωμάτινης πίστας να φροντίσει να μη ξαναακουμπήσει το άροτρό του και μας ξαναπροκαλέσει.
Το αεροδρόμιο έχει μετατραπεί ήδη σε ανθρωποδρόμιο και τον καλύτερο χώρο περιπάτου. Μπορούν να πετάνε οι κατσουλιάνοι και οι αμπελουργοί από πύργο σε πύργο. Μπορούν να πετάνε μικρά πουλιά από δενδρύλλιο σε δένδρο από τα πολλά που διαθέτει. Από τα δένδρα αφαιρέθηκαν λίγα αλλά προστέθηκαν πολλαπλά περισσότερα. Μπορούν να πετάνε τα νέφη σπουργιτιών και μαυροπουλιών. Μπορούν να πετάνε τα γεράκια που φώλιασαν στο τέλος της χωμάτινης πίστας. Μπορεί να πετάει το ζεύγος αετών που έρχεται από το βάθος του ρέματος της Κρηστώνας. Το αεροδρόμιο δεν κάνει για άλλες χρήσεις παρά μόνο για χρήση από ελεύθερους ανθρώπους και ελεύθερα πουλιά.
Ελάτε να απολαύσετε τον χώρο και να δείτε με τα μάτια σας όσα αναφέρονται παραπάνω. Προσπάθησα αλλά δεν κατάφερα να φωτογραφήσω καθήμενα στους πύργους, τα δένδρα, την περίφραξη σπουργίτια, αμπελουργούς, κατσουλιάνους, μαυροπούλια, γεράκια, αετούς.