Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021, 12:04:27 μμ
etpa
Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2008 12:47

Χρήστος Ανδρεανίδης : Νέα Νέα Ορλεάνη

Συντάκτης:
Τα τελευταία χρόνια ζούμε στην  ένταση των καταστροφικών φυσικών φαινομένων με ιδιαίτερη αγωνία για τους κατοίκους στις ακτές του κόλπου του Μεξικού. Κάθε φορά που κάποιος τυφώνας ή κυκλώνας ανεξάρτητα από όνομα ή κατηγορία ξεκινάει από την Καραϊβική πολλών ανθρώπων η σκέψη τρέχει στην Νέα Ορλεάνη. Δεν πήγα, αλλά γεωγραφικά άκουσα και ερεύνησα ότι η πόλη είναι κτισμένη στο δέλτα του Μισισιπή με μεγάλο μέρος της να βρίσκεται δεκατέσσερα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Εύκολα δηλαδή μπορεί να ξαναπλημμυρίσει και αν δεν σκορπίσει θάνατο να ξεσπιτώσει χιλιάδες ανθρώπους.
Από τότε που εμφανίστηκε ο πρόσφατος τυφώνας δεν βγήκε από την σκέψη μου η πρόταση που θέλω να κάνω στους ηγέτες των κομμάτων των Ηνωμένων Πολιτειών αφού στο άμεσο μέλλον θα απασχολήσει τους περισσότερους κατοίκους του πλανήτη που κατοικούν σε παραθαλάσσιες πόλεις η αύξηση της στάθμης της θάλασσας από το λιώσιμο των πάγων που άρχισε. Προστασία των ανθρώπων με παραθαλάσσια φράγματα σε όλες τις πόλεις όπως στις κάτω χώρες δεν γίνεται.
Δεν ξέρω πως ένας κάτοικος του πλανήτη γη μπορεί να επικοινωνήσει με τους ηγέτες των κομμάτων της υπερδύναμης ένα μήνα πριν από τις εκλογές γιατί όποιος και αν εκλεγεί θα υπηρετήσει την καταστροφική για τον πλανήτη εξωτερική πολιτική.
Αδιαφορώντας πως μπορώ να έχω επικοινωνία σας προτείνω να δρομολογήσετε την κατασκευή μιας Νέας Νέας Ορλεάνης βορειότερα και ψηλότερα από την στάθμη της θάλασσας με τον Μισισιπή να την διασχίζει και σε λίγα χρόνια πάλι παραθαλάσσια θα είναι.
Σας προτείνω ως τρόπο χρηματοδότησης των υπέρογκων εξόδων για αυτό το πρωτόγνωρο εγχείρημα να εγγράφετε στους προϋπολογισμούς των επόμενων ετών τα ετήσια έξοδα με αντίστοιχη μείωση των εξοπλιστικών και πολεμικού υλικού δαπανών.
Εκτιμώ ότι το συνολικό κόστος για την ολοκλήρωση του τεράστιου έργου ως τάξη μεγέθους είναι ίσο με τις στρατιωτικές σας δαπάνες και της αντιπυραυλικής ομπρέλας συμπεριλαμβανομένης.
Σταματήστε να ξοδεύετε τα χρήματά σας σε ιμπεριαλιστικούς σκοπούς που εξοργίζουν τους ανθρώπους. Σας επισημαίνω ότι θα σας αγαπήσουν όλοι οι κάτοικοι του πλανήτη και θα απαλλαγείτε από το να ανακατεύεστε σε όλα που κάνουν μεγάλη ζημία σε κάθε γωνιά και στο σύνολο του πλανήτη.
Σας έχω λύση για τους εργαζόμενους στα εργοστάσια πολεμικού υλικού που θα κλείσουν και οξύνουν τα λαϊκά σας προβλήματα. Στο εργοτάξιο της Νέας Νέας Ορλεάνης θα συνεχίσουν να εργάζονται χωρίς να αυξηθεί ούτε ένα εκατοστό το ποσοστό των ανέργων.
Ο τουρισμός θα αυξηθεί στην χώρα σας περισσότερο από την υποτίμηση του δολαρίου σας έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος.
Ποιος δεν θα θέλει να επισκεφθεί μια νέα πόλη που θα θωρακιστεί από την θαλάσσια απειλή και θα είναι οδηγός για παρόμοιες δραστηριότητες σε άλλα σημεία του πλανήτη.
Πολλαπλά τα οφέλη από την Νέα Νέα Ορλεάνη.