
Δημόσια εκφράζω την ικανοποίησή μου για την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου στην τελευταία του 2013 συνεδρίασή του με την οποία συναινεί στο αίτημα του Πολιτιστικού Ποντιακού μας Συλλόγου Μαυρονερίου για την δωρεάν κατά χρήση παραχώρηση από την Δ/νση Πολιτικής Γης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων των 783 και 784 κοινόχρηστων μη δασικών τεμαχίων συνολικής έκτασης 21.135 τ. μ. με σκοπό την δημιουργία «χώρου πολλαπλών εκδηλώσεων και πολιτιστικών δράσεων».
Ως εξουσιοδοτημένος από τον σύλλογο έχω την τιμή να διαχειρίζομαι μήνες τώρα την συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες μας έως την αίτηση που ελπίζω σύντομα εντός του πρώτου διμήνου τ. ε. να υποβάλλω.
Ο πλήρης φάκελος των συνημμένων της αίτησης θα συμπληρωθεί μετά την ολοκλήρωση της οικονομοτεχνικής μελέτης και ήδη περιλαμβάνει την ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με επίσης ομόφωνη απόφαση του Τοπικού της Κοινότητάς μας Συμβουλίου.
Ο σκοπός είναι διαχρονικά οραματικός των συλλόγων της εκάστοτε νεολαίας του Μαυρονερίου και εμπλουτίζεται με την πάροδο των ετών με νέες δράσεις για να συμπεριληφθούν στην μελέτη που διενεργείται.
Η υψομετρική διαφορά της κορυφής του πρώτου της δασικής λοφοσειράς λόφου από το χωριό μας οδήγησε στην σκέψη της πλακόστρωτης με σκαλιά ανόδου εδώ και τριάντα χρόνια μαζί με την έκθεση παλαιών γεωργικών εργαλείων και μηχανημάτων.
Τα τελευταία χρόνια το όραμά μας πήρε και ιερά χαρακτηριστικά με την δημιουργία Μνημείου Ποντιακού και γενικότερα Προσφυγικού Ελληνισμού που θα δεσπόζει στο σημείο τομής των διαγωνίων των 21 στρ. Δίπλα θα στήσουμε και Εκκλησάκι του Αγίου Ευγενίου. Ο κεντρικός χώρος εκδηλώσεων περί τα 2 στρ θα είναι πλακόστρωτος και θα περιβάλλεται από κερκίδα τριών σειρών.
Θα περιλαμβάνει γωνία 2-3 στρ περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, 2-3 στρ καλλωπιστικών δένδρων και αρωματικών φυτών, 2-3 στρ υπαίθρια με στεγασμένο τμήμα παλιών γεωργικών εργαλείων και μηχανημάτων, θέσεις κάδων ανακύκλωσης και WC. Η ξύλινη περίφραξη του χώρου θα δέσει με την συνοριακή παλαιού και νέου δάσους περιοχή για να μετατρέψει την λοφοσειρά σε αισθησιακή και ιδιαιτέρου κάλλους.
Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2014 21:39



