Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021, 10:53:00 πμ
etpa
Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2008 11:29

Χρήστος Ανδρεανίδης : Τριακόσια Χιλιόμετρα

Συντάκτης:
Μετά την δήλωση του Σαρκοζί για την δημιουργία ενός νέου μικρού κράτους στο χάρτη των νότιων Βαλκανίων συγκλονίστηκα και πήρα στυλό και χαρτί να καταθέσω τις σκέψεις ή την αγανάκτησή μου.
Η Πρίστινα απέχει από το Κιλκίς λιγότερο από 300 χιλιόμετρα. Εκεί συντελείται η μεγαλύτερη πρόκληση κατά της ανθρωπότητας σε αντίθεση με τους διεθνείς κανόνες.
Πριν μπουν σε μία σειρά οι ανακατεμένες σκέψεις μου μελέτησα τον χάρτη σε σχέση με τον ευρύτερο του Κοσόβου γεωγραφικό χώρο.

Το «διαίρε και βασίλευε» φαίνεται καθαρά στον χάρτη. Φαίνεται επίσης ότι το κρατίδιο αν δεν ενωθεί μελλοντικά με την Αλβανία δεν έχει άλλο ρόλο να παίξει. Θάχει πρόσβαση στην θάλασσα μέσω Αλβανίας όπως έχουν τα Σκόπια μέσω Ελλάδας. Δεν συμφέρει χιλιομετρικά και υψομετρικά να διέλθουν αγωγοί φυσικού αερίου ή πετρελαίου. Αμφιβόλου ποσότητας ορυκτό πλούτο ικανού προς εξόρυξη διαθέτει.
Παράξενο ότι στον χάρτη επίσης φαίνεται μεγάλος ο επόμενος κίνδυνος για τα Σκόπια διάσπασης αλβανόφωνου τμήματος αν γίνει η αρχή με το Κόσοβο. Ιδιαίτερα παράδοξα είδα την απόσταση της Κομοτηνής από το Κιλκίς που είναι λιγότερο από 300 χιλιόμετρα.
Γνωρίζουμε ότι η Κοντολίζα ψάχνει πρόθυμους να εξυπηρετήσουν το σαμποτάρισμα του αγωγού Βάρνας – Αλεξανδρούπολης και τα γενικότερα ενεργειακά παιχνίδια. Γνωρίζουμε την εγκληματική πολιτική της υπερδύναμης για όλους τους λαούς συμμάχους και άλλους, ομόθρησκους και αλλόθρησκους χρησιμοποιώντας τους βορειότερα Ευρωπαίους. Εναντίον της Σερβίας τους βρήκε όλους πρόθυμους. Εναντίον του Ιράκ τους μισούς. Σήμερα όμως μπορεί η Ρωσία να μιλήσει για να περιορίσει την θρασύτητα των Αμερικανών και να μη περάσει η πρόκληση.
Βάλανε εμάς με τους Σκοπιανούς να αναλωνόμαστε για το όνομα για να περάσει η δημιουργία του Κοσόβου. Οι λαοί της Ελλάδας και των Σκοπίων πρέπει να αντιδράσουμε και μη αναγνωρίσουμε το νέο κρατίδιο ούτε στο μέλλον.
Αυτό και η οικονομικές επενδύσεις της Ελλάδας στα Σκόπια μας ενώνουν και αν ξεκινήσουμε με βάση αυτά που μας ενώνουν μπορούμε να βρούμε όνομα κοινά αποδεκτό.
Μη με αποδώσετε εμπλοκή στα εθνικά θέματα γιατί δεν έχω τέτοια πρόθεση. Ως πολίτης όμως της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλω να πω για πολλοστή φορά ότι «η Ευρώπη θέλει δική της πολιτική εξωτερικών και άμυνας». Αντί να βλέπω να δρομολογείται αυτήν την περίοδο, βλέπω ότι παγιώνεται η δορυφορική πολιτική που συνέχεια στρέφεται εναντίον μας. Ο Σολάνα καταντάει γραφικός να παίζει το παιχνίδι της υπερδύναμης δια των «συμμάχων» στο ΝΑΤΟ αν και Ισπανός.
Κύριε Σαρκοζί, τι συμφέροντα έχει η Γαλλία και η Ευρωπαϊκή Ένωση για να καρφώσει ακόμη μια φορά τα καρφιά στην καρδιά της. Η Ιταλία και η Γερμανία για ποιο λόγο ενδίδουν σε υλοποίηση υπερατλαντικών αποφάσεων ενάντια σε όλους μας με εργαλείο το ΝΑΤΟ. Μη στριμώχνεστε να αποδεικνύετε συνέχεια ότι είμαστε το ίδιο συνδικάτο.