Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021, 11:32:15 μμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 09:36

Μήνυμα Δημάρχου Παιονίας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Συντάκτης: Eidisis.gr

Η 28η Οκτωβρίου του 1940 είναι μια λαμπρή επέτειος για την Ελλάδα. Το ΟΧΙ στους Ιταλούς, ήταν το ΟΧΙ ενός ολόκληρου λαού κατά του φασισμού.

ΟΧΙ απέναντι σε κάθε λογική που εφιστούσε την προσοχή στη συντριπτική υπεροχή του αντιπάλου.

ΟΧΙ απέναντι στην εκτίμηση του Μουσολίνι,  που  πίστευε ότι ένας πόλεμος κατά της Ελλάδας θα ήταν μια σύντομη και εύκολη νίκη.

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021 21:16

Ξεκινά το έργο οδοποιίας στο τμήμα Καστανερή – Μ. Λιβάδια

Συντάκτης: Eidisis.gr

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται έργο οδοποιίας, το οποίο θα βελτιώσει τις συνθήκες κυκλοφορίας σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό – λόγω του ορεινού ανάγλυφου – τμήματος που συνδέει την Καστανερή με τα Μ. Λιβάδια, έπειτα από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Συνεχίζονται οι εργασίες διαγράμμισης του οδοστρώματος για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε διάφορα τμήματα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου αρμοδιότητας συντήρησης της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς από συνεργεία της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων.

Έκτακτη σύσκεψη καλεί αύριο στις 9 το πρωί ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης προκειμένου να παρθεί απόφαση για το αν θα γίνουν ή όχι οι παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στον νομό Κιλκίς.

Ο κ. Βεργίδης σημείωσε πως δεν μπορεί να πάρει την ευθύνη, με 71 κρούσματα τη Δευτέρα στο νομό, για να γίνει η παρέλαση, αλλά -όπως τόνισε στο eidisis.gr- είναι ανάγκη η απόφαση να είναι ομόφωνη από τη σύσκεψη των παραγόντων.

Δια ζώσης θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Παιονίας -για πρώτη φορά εν μέσω πανδημίας- αλλά κεκλεισμένων των θυρών.

Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου και στις 2μ.μ. το συμβούλιο θα συνεδριάσει με μοναδικό θέμα "Έγκριση του ισολογισμού και των αποτελεσμάτων χρήσης έτους 2020 Δήμου Παιονίας".

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 19:46

Φθινοπωρινές ανθοσυνθέσεις στην πόλη του Κιλκίς

Συντάκτης: Eidisis.gr

Με τις κλασικές γήινες αποχρώσεις ‘’ντύθηκαν’’ και φέτος οι δημόσιοι χώροι της πόλης του Κιλκίς εναρμονιζόμενοι με τον φθινοπωρινό καμβά. Χρυσάνθεμα και πανσέδες,οι δημοφιλείς καλλωπιστικές επιλογές της εποχής, στολίζουν την είσοδο του Συνεδριακού Κέντρου, το Δημοτικό Πάρκο – Κήπο, το Πάρκο της Γαλήνης και το τρίγωνο της εισόδου του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς.

ΤΡΙΤΗ 26/10/2021:  Γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση όλων των δημόσιων - ιδιωτικών κτιρίων και οικιών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 27/10/2021:  11.00 Εκδηλώσεις και στέψη ηρώων από σχολεία της πόλης.

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 15:11

Δήλωση Δημάρχου Παιονίας για την 23η Οκτωβρίου

Συντάκτης: Eidisis.gr

Την 23η Οκτωβρίου, τιμούμε και εορτάζουμε την 109η Επέτειο της απελευθέρωσης της Παιονίας από το τουρκικό ζυγό που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο και στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης στη συνέχεια.

Ο εορτασμός αυτός μας υπενθυμίζει τον ηρωισμό και το σθένος όλων των αγωνιστών που θυσιάστηκαν για αξίες και ιδανικά, όπως η ελεύθερη πατρίδα και η ομοψυχία των ελλήνων.

Έργα που δημιουργούν ασφάλεια μέσω της πρόληψης, προστατεύοντας ταυτόχρονα και το περιβάλλον υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς. Στο πλαίσιο αυτό, υπεγράφη από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας εκτελεστική σύμβαση στο πλαίσιο της συμφωνίας-πλαίσιο για την εκπόνηση τοπογραφικών, περιβαλλοντικών, υδρολογικών και υδραυλικών μελετών και την εκπόνηση φακέλων οριοθέτησης ρεμάτων εντός της περιοχής αρμοδιότητας της ΥΤΕΠΕΚ ετών 2018 – 2019.

Με αφορμή τη γραπτή δήλωση διαμαρτυρίας του επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού ‘’Συμμετέχω – Ο Δήμος στα χέρια του Πολίτη’’ περί υποτιθέμενης άρνησης του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Παύλου Θωμαϊδη να θέσει σε ψηφοφορία σχέδιο ψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ο κ. Θωμαϊδης αναφέρει σε απαντητική δήλωσή του τα εξής: 

Σελίδα 1 από 293