Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023, 2:20:30 πμ
Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2016 20:01

Αιχμές Σιωνίδη κατά Γκουντενούδη

Κύριε Δήμαρχε,
Σε ολόκληρη την αυτοδιοικητική μου πορεία  ανεξάρτητα από το αν ήμουν μέλος της διοίκησης ή της αντιπολίτευσης, προσπάθησα να προστατεύσω και να προάγω τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς. Θεωρούσα και θεωρώ το Δημοτικό Συμβούλιο σαν το κυρίαρχο χώρο παραγωγής πολιτικής και μοναδικό ανάχωμα δημοκρατίας ,ελέγχου και προστασίας των δημοτών μας.


Γνωρίζω ότι η χώρα μας βιώνει μοναδικές καταστάσεις και προβλήματα, καταλαβαίνω ότι όλοι μας περνάμε δύσκολα και πρέπει να δείξουμε δύναμη και υπομονή.
Συμμετέχουμε όμως όλοι σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο και ανεξαρτήτως από το αν η δύσκολη περίοδος δημιουργεί κλυδωνισμούς σε ότι σταθερό και θεμελιακό γνωρίζουμε μέχρι σήμερα πιστεύω ότι εμείς δεν πρέπει να  παρασυρθούμε στο γενικό κλίμα εκπτώσεων των αξιών που   κυριαρχεί στο τόπο μας αυτή την περίοδο.
Παρακολουθήσαμε  το τελευταίο διάστημα μια φαρσοκωμωδία την οποία δεν μπορούμε να μην καυτηριάσουμε, την στιγμή μάλιστα που μας ενέπλεξε εντελώς αναίτια.  
Κύριε Δήμαρχε, συστηματικά αποφεύγετε να πάρετε θέση στα δύσκολα, και ειδικά όταν προκύψει κάποια διαφωνία ή πρόβλημα ανάμεσα σε μέλη της παράταξής σας.
Καταλαβαίνουμε ότι όταν συνεργάτες σας διαφωνούν δημόσια και μάλιστα χρησιμοποιώντας βαρείς χαρακτηρισμούς που υπονοούν διάφορα, ερχόσαστε σε δύσκολη θέση και επιθυμείτε να τερματισθούν οι αντεγκλήσεις.  Αυτό είναι ανθρώπινο. Είστε όμως Δήμαρχος και δεν μπορεί να βαφτίζεται προσωπικές διαφορές τις διαφορετικές απόψεις άσκησης Διοίκησης, επειδή θέλετε να κλείσει το θέμα. Αυτά κάντε τα στα προσυμβούλια. Όταν τα θέματα φθάσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο τότε κάποιος πρέπει να έχει δίκιο και κάποιος άδικο.
Οι ευνοούμενοι της διοίκησης και η σχέση τους με το Δήμο είναι θέμα πολιτικό και όχι προσωπικό. Και εν πάση περιπτώσει, ή υπάρχουν ευνοούμενοι ή δεν υπάρχουν και τα δύο δεν γίνεται. (Προφανώς αναφέρομαι στην πρόσφατη διαφωνία με το έργο της ΔΕΥΑΠ στην Αξιούπολη).
Την ιδία στάση είχατε  και στο θέμα του ΟΑΕΔ για τις εναλλακτικές προτάσεις σχετικά με το χώρο εγκατάστασης του, διαφώνησαν δύο σύμβουλοι σας, φωνές, βαρείς  χαρακτηρισμοί, φροντίσατε γρήγορα να κλείσει το θέμα.
Έγγραφη καταγγελία που διάβασε στο Δημοτικό Συμβούλιο για “παρακράτος της τεχνικής υπηρεσίας” κατέθεσε  ο εργολήπτης και πρόεδρος της Τ.Κ. Μικροδάσους. Πολύ καλή η αγωνία σου και η διαμαρτυρία σου του απαντήσατε. Σαν να είστε σχολιαστής!!! Αφήνοντας την υπηρεσία εκτεθειμένη.
Ιδία στάση και στο θέμα του ΚΑΠΗ Ευρωπού, σας λέγαμε ότι κάνετε λάθος στη φωτογραφική προκήρυξη και εσείς κατηγορούσατε εμάς για μικρότητα. ‘Ήρθε η Περιφέρεια και μας δικαίωσε.
Στο προσφυγικό, στις επαφές με τον κ. Μουζάλα όλοι στην αίθουσα σας  δώσαμε την στήριξη μας. Τι έγινε τελικά μείναμε με άδεια χέρια; Κάποια στιγμή είπατε ότι θα μας χρηματοδοτήσουν ανταποδοτικά το έργο μεταφοράς του νερού από την Κάρπη στο Πολύκαστρο. Είναι έτσι; Γιατί δεν το λέτε; Διαφωνούν μήπως κάποιοι συνεργάτες σας και το ψιθυρίζετε μονάχα στο Πολύκαστρο.
Λέτε περιστασιακά ότι σας συμφέρει! Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο είπατε, άκουσον- άκουσον, ότι επί των ημερών σας, από το 2015 συγκεκριμένα, ήπιε νερό ο κάμπος από τις πηγές Βαλιαράτς. Σας διόρθωσε προς τιμή του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ.
Κύριε Γκουντενούδη, δεν μπορεί ο Δήμαρχος να συμφωνεί με όλους και με όλα δεν μπορείτε να στρογγυλεύετε συνεχώς, δεν είναι ωφέλιμο για το Δήμο. Οι Δημότες μας χρειάζονται αποτελεσματική διοίκηση και όχι σεμινάριο για το πώς πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα.
Δεν μπορεί η συνέχεια του Δημοτικού Συμβουλίου να εξελίσσεται στο face book  με υβριστικούς χαρακτηρισμούς προς τον Τύπο επειδή τόλμησε να ενημερώσει για αυτά που ειπώθηκαν και με απαξιωτικά σχόλια αποπροσανατολισμού για την αντιπολίτευση.
Δεν σας θίγει αυτή η συμπεριφορά; Άλλωστε εσείς δηλώσατε στη συνεδρίαση του ΔΣ στις 17/02/16 ότι “όποιος έχει αποδείξεις από οτιδήποτε, έρχεται και το λέει εδώ, όχι από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα facebook …..”
Σας ευχαριστεί η εικόνα αυτή κ. Δήμαρχε; Αν σας ευχαριστεί αφήστε την ασχολίαστη, αν όχι πάρτε θέση.
Επιτέλους, σταματήστε να στρογγυλεύετε και διοικήστε!!»
Κώστας Σιωνίδης