Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021, 10:51:50 μμ
etpa
Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015 23:19

ΑΛΙΡΗΣ: Δεν έχει ολιγωρήσει η Δημοτική Αρχή για Γουμένισσα

Συντάκτης:

Από τον αντιδήμαρχο Παιονίας Γιάννη Αλίρη εστάλη απάντηση στην ανοιχτή επιστολή 31 κατοίκων της Γουμένισσας, όπου αναφέρει:
Κύριε Διευθυντά,


Στη διάρκεια της θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής, το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας κατέθεσε στο Δήμο πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα στο οποίο περιλαμβάνονται όλα τα αιτήματα των κατοίκων που υπογράφουν την ανοιχτή επιστολή καθώς και πολλά άλλα έργα που αφορούν στην πόλης μας.
Αυτά τα σημαντικά έργα που επί σειρά ετών διεκδικεί η πόλη μας τα υποστηρίξαμε και συνεχίζουμε να τα υποστηρίζουμε.
Ένα από αυτά ο βιολογικός καθαρισμός είναι σε εξέλιξη.
Σε πρόσφατη επίσκεψη του Περιφερειάρχη , του επιδόθηκε υπόμνημα με τα έργα που μπορεί η περιφέρεια να εντάξει στο σχεδιασμό της.
Τον Απρίλιο του 2015 κατατέθηκε στη νέα δημοτική αρχή πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της Δημοτικής Ενότητας Γουμένισσας.
Η υλοποίησή πολλών από αυτών , που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ανάκαμψη της οικονομίας, εφόσον γίνει  και τότε η πορεία της Δημοτικής Ενότητας θα είναι καλύτερη.
Η Δημοτική Αρχή υιοθετεί την αναγκαιότητα πραγματοποίησης έργων στην Δ.Ε. Γουμένισσας. Ο Δήμαρχος, κ. Γκουντενούδης, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι και οι υπηρεσίες του Δήμου συνεργάζονται στενά με τους θεσμικούς του πρώην Δήμου μας  προκειμένου να γίνουν πολλά από τα προτεινόμενα  έργα.
Η αγροτική οδοποιία, ήδη δρομολογήθηκε και γίνεται κάτω από αντίξοες αντικειμενικές δυσκολίες (έλλειψη των απαιτούμενων μηχανημάτων, οικονομική στενότητα, πολλές βροχοπτώσεις έως πρόσφατα).
Όσο αφορά στα φρεάτια, έχει δημοπρατηθεί το έργο κατασκευής τους και εντός των επόμενων ημερών περιμένουμε την εγκατάσταση του εργολάβου.
Σχετικά με την πράξη εφαρμογής, στην περιοχή της πυροσβεστικής υπηρεσίας –γυμνασίου έγιναν ασφαλτοστρώσεις σε ποσοστό 50%. Το υπόλοιπο δημοπρατήθηκε και αναμένουμε εγκατάσταση του εργολάβου.
Ο δρόμος για τα νέα κοιμητήρια ανήκει στη δικαιοδοσία της περιφέρειας. Παρόλο αυτό κάνουμε κατά καιρούς μικρές παρεμβάσεις  ώστε η κατάστασή του να είναι ανεκτή και παράλληλα η τεχνική υπηρεσία του Δήμου με οδηγίες του Δημάρχου αναζητά τρόπους να κάνει ουσιαστικότερη παρέμβαση και πολύ σύντομα θα έχουμε θετική εξέλιξη.
Όλα αυτά αποδεικνύουν πως κανείς δεν έχει ολιγωρήσει ούτε οι θεσμικοί της Δημοτικής Ενότητας ούτε η τωρινή Δημοτική Αρχή.
Βέβαια όλα αυτά τα δεδομένα δεν είναι τα μυστικά αρχεία του κράτους πρόσβαση και ενημέρωση μπορεί να έχει ο κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης και ομάδες που συνυπέγραψαν το κείμενο.
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
Ιωάννης Α. Αλίρης