Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021, 8:31:02 μμ
etpa
Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016 22:06

Αλίρης: Επανασύσταση παιδιατρικής κλινικής στο Γ.Ν.-Κ.Υ. Γουμένισσας

Συντάκτης:

Την επανασύσταση της Παιδιατρικής κλινικής στο νοσοκομείο Γουμένισσας ζητά ο αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας Δήμου Παιονίας, Ιωάννης Αλίρης, ο οποίος σημειώνει:
«Το 2012 το Υπουργείο υγείας προχώρησε στη δημιουργία νέου οργανισμού.
Μεταξύ άλλων κατήργησε την παιδιατρική κλινική προβλέποντας όμως δύο (2) θέσεις παιδιάτρων. Για την κατάργηση της παιδιατρικής βρήκε πρόθυμους από το αδελφάτο (συμβούλιο).
Κύρια αιτία, ότι δεν εισήγαγαν κανένα περιστατικό για νοσηλεία. (Αυτό καθόρισε τη στάση του αδελφάτου).
Αυτή είναι και η αλήθεια. Έχει όμως την εξήγησή του.


Την περίοδο εκείνη στα χαρτιά υπήρχαν πέντε παιδίατροι. Μία ήταν αποσπασμένη, άλλοι ήταν υπό συνταξιοδότηση, μία με προβλήματα υγείας.
Η εισαγωγή περιστατικών ήταν επισφαλής διότι δεν μπορούσε να υποστηριχθεί. Είναι ιατρικά θέματα όμως και ενδεχομένως να μην τα ερμηνεύουμε ορθά.
Η ουσία είναι ότι το αδελφάτο ελαφρά τη καρδία αντί να ενδιαφερθεί να λειτουργήσει η παιδιατρική, συνηγόρησε στο να καταργηθεί.
Τώρα, μετά από τόσα χρόνια, είναι επιτακτική ανάγκη να επανασυσταθεί η παιδιατρική κλινική και να λειτουργήσει. Οι χώροι και τα κρεβάτια υπάρχουν. Το αίτημα είναι δίκαιο και πρέπει να ικανοποιηθεί.
Η Παιονία έχει περισσότερα από 3.500 παιδιά. Οι γονείς στους δύσκολους καιρούς που ζούμε δε θα αναγκάζονται να μεταβαίνουν στο Κιλκίς πέραν των 100 χιλιομέτρων, που την περίοδο αυτή λόγω του προσφυγικού και των έκτακτων περιστατικών που αντιμετωπίζει είναι δύσκολο να δεχτεί παιδιά από την Παιονία.
Η ταλαιπωρία του πολύπαθου πληθυσμού είναι αφάνταστη, τα έξοδα πολλά και δεν μπορούν να καλυφθούν. Το αίτημα είναι δίκαιο. Πρέπει η ακριτική Παιονία να αισθανθεί ασφάλεια με την πολιτεία κοντά της. Οι δομές της υγείας πρέπει να λειτουργούν και να υπηρετείται ο λαός. Οι υποδομές στο Γ.Ν. –Κ.Υ. Γουμένισσας υπάρχουν. Οι θεσμικοί παράγοντες και οι φορείς ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η Παιονία περιμένει να δει τα αντανακλαστικά τους.»    
Ο Αντιδήμαρχος Υγείας & Πρόνοιας
Ιωάννης Αλίρης