Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024, 10:24:44 μμ
Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014 21:12

Άνοιξε η αυλαία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Δήμου Κιλκίς

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Δήμου Κιλκίς, τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014, άναψε τα φώτα του και για 15 ημέρες θα φωτίζει με αγάπη, χαρά και διασκέδαση την πόλη μας.
Εκατοντάδες Κιλκισιώτες συμμετείχαν στην εορταστική έναρξη του Χωριού, όπου οι ήχοι μπερδεύτηκαν με τα χρώματα, τα παιδικά χαμόγελα έλαμψαν στην πλατεία Ειρήνης, τα ξωτικά συγκέντρωσαν τις ευχές των μικρών και μεγάλων για Καλά Χριστούγεννα και Καλές Γιορτές.


Η Φιλαρμονική του Δήμου Κιλκίς σκόρπισε παντού Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και μελωδίες και ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κιλκίς Περικλή Κολότσιο ευχήθηκαν υγεία, δύναμη και αντοχή σε όλους, καλώντας τους μικρούς να φωτίσουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο τα Χριστούγεννα κηρύσσοντας την έναρξη του Χωριού.
Ξυλοπόδαροι, μασκότ, ξωτικά χάρισαν μαγικές στιγμές και προετοίμασαν την υποδοχή του Άη Βασίλη, ο οποίος ήρθε πάνω στην άμαξα, συνοδευόμενος από τους ποδηλάτες του Συλλόγου Φίλων ποδήλατου και του Α.Σ. Αίαντα, της Φιλαρμονικής του Δήμου και των αλόγων του Ράντζου Κιλκίς. Διασχίζοντας την κεντρική οδό της 21ης Ιουνίου, έφθασαν στην πλατεία Ειρήνης με τα παιδιά να τον αγκαλιάζουν και να ανταμείβονται με δώρα που μοίρασε σε όλους. Τα “Χάλκινα” της Γουμένισσας έδωσαν τον δικό τους παραδοσιακό ρυθμό στην χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και μεγάλος χορός στήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Τσάι, κρασί, σοκολάτα και κάστανα μοιράστηκαν σε όλους και τα σπιτάκια φορώντας τα καλά τους με τα υπέροχα ξωτικά υποδέχθηκαν τους μικρούς μας φίλους με παραμύθια, διαδραστικά παιχνίδια τελευταίας τεχνολογίας και face painting. Παράλληλα λειτούργησε και το baazar με όμορφες καλλιτεχνικές δημιουργίες από το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς αλλά και του Ράντζου Κιλκίς.
Θερμές ευχαριστίες προς τους χορηγούς που στήριξαν την διοργάνωση αλλά και τους εθελοντές που εργάστηκαν αλλά και θα συνεχίσουν έως και τις 31 Δεκεμβρίου εξέφρασαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δημήτρης Τσαντάκης και η εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού Αναστασία Ανανιάδου.
Χριστούγεννα στο Κιλκίς γιατί είναι πιο καλά! Μια μεγάλη και ζεστή αγκαλιά για όλους, μικρούς και μεγάλους, με αγάπη, αλληλεγγύη και αλληλουποστήριξη. Καλές γιορτές με υγεία...