Κυριακή, 9 Μαΐου 2021, 2:26:55 μμ
etpa
Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017 11:40

Αντιμετώπιση διαρροών ύδρευσης στο Κιλκίς

Συντάκτης:

Από την πλευρά της ΔΕΥΑ Κιλκίς ενημερώνονται οι δημότες – καταναλωτές του Δήμου Κιλκίς ότι:

Εξαιτίας της παγωνιάς υπάρχουν δεκάδες κρυφές και εμφανείς διαρροές σε παροχές καταναλωτών, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ζήτηση νερού σε πρωτόγνωρα επίπεδα.

Για να αντιμετωπισθεί η κατάσταση η Δ.Ε.Υ.Α .Κιλκίς το Σαββατοκύριακο 14-15/1/2017 στις 8μ.μ. έκλεισε τις βάνες που τροφοδοτούν τα χαμηλά προάστια της πόλης, για να μπορέσουν να έχουν νερό και οι καταναλωτές που έχουν διαμερίσματα στις παρυφές του λόφου Αγίου Γεωργίου.

Από την ηλεκτρονική καταγραφή της κατανάλωσης, διαπιστώθηκε τη Δευτέρα ότι οι απώλειες νερού λόγω των διαρροών συνεχίζουν να είναι πολύ μεγάλες.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, το απόγευμα της Δευτέρας 16/1/2017 και περί τις 5μμ θα γίνει πάλι διακοπή της τροφοδοσίας της περιοχής κάτω από την οδό της 21ης Ιουνίου, μέχρι την Τρίτη 17/1/2017 και ώρα 10π.μ. Εφόσον τα δεδομένα διαφοροποιηθούν επί τω βελτίω, εκτιμάται ότι ο χρόνος των διακοπών θα μειωθεί.

Παρακαλούνται όλοι οι καταναλωτές να φροντίσουν για την όσο το δυνατόν συντομότερη αποκατάσταση των διαρροών. Είναι σημαντικό να ελεγχθούν και χώροι που είναι ακατοίκητοι, όπως κλειστά διαμερίσματα, αποθήκες κλπ.

Επίσης, καλούνται να ενημερώνουν τη Δ.Ε.Υ.Α. Κιλκίς στο τηλέφωνο 23410 29330 για κάθε διαρροή ώστε να γίνει καταγραφή και να μπορέσουν τα συνεργεία της να επέμβουν το συντομότερο δυνατό.

Τα γραφεία της ΔΕΥΑΚ Κιλκίς θα παραμείνουν ανοικτά μέχρι τις 8μμ για παραλαβή υδρομέτρων και ενημέρωση. Το τεχνικό προσωπικό επιφυλακής παρεμβαίνει σε βλάβες μόνο των κεντρικών αγωγών και όπου υπάρχει σημαντική διαρροή που δεν μπορεί να ελεγχθεί με άλλα μέσα.

Επισημαίνεται τέλος ότι σημαντικά προβλήματα, είτε ηλεκτρολογικά είτε διαρροών, υπάρχουν και σε πολλούς οικισμούς και αντιμετωπίζονται σε συνεργασία με το Δήμο Κιλκίς.

Για κάθε νεότερη εξέλιξη θα υπάρξει ενημερωτική ανακοίνωση.

Ευχαριστούμε όλους τους καταναλωτές για την κατανόηση και τη συνεργασία.

Από το Γραφείο του Γενικού Διευθυντή

της Δ.Ε.Υ.Α.Κ

Ηλία Αβραμίδη

Χημικού Μηχανικού