Σάββατο, 17 Απριλίου 2021, 4:25:54 πμ
etpa
Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018 22:08

Απάντηση για τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Κιλκίς

Συντάκτης:

Κύριε Διευθυντά,
Χαίρομαι για την άρτια δομημένη απάντηση, (Ειδήσεις Κιλκίς, α.φ. 1328/3-10-2018-Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε), του πραγματικά ευαίσθητου, αεικίνητου, επίκαιρου και με τεράστια προσφορά στα τεκταινόμενα του Δήμου, αρμόδιου για θέματα Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Δημητρίου Τσαντάκη, με την οποία υπερασπίζεται το έργο και τους συνεργάτες του, στις κοινωνικές υπηρεσίες, το οποίο δεν μπορώ να αμφισβητήσω.


Πρόθεσή μου, όταν έγραψα, μετά από πολύ σκέψη, συζήτηση και ιδιαίτερη ευαισθησία, συνολικά για τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Κιλκίς και όχι μόνο του Δήμου, ήταν και είναι η βελτίωση και όχι η εξαφάνιση των ακραίων και επικινδύνων περιπτώσεων, που δεν είναι δυνατό να είναι έργο του ενός αλλά κυρίως της «συλλογικής προσπάθειας», όπου πιστεύω ότι βρίσκεται η πεμπτουσία της αντιμετώπισης και βελτίωσης των δύσκολων περιπτώσεων.
Το περιγράφει άλλωστε πολύ εύστοχα και συμφωνώ απόλυτα μαζί του ο κ. Τσαντάκης στην παρακάτω παράγραφο, που παραθέτω, από το κείμενό του:
«Δυστυχώς, σε κάθε κοινωνία, υπάρχουν συνάνθρωποί μας, που έχουν ανάγκη φροντίδας, ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής. Είναι περιπτώσεις, που δεν λύνονται τελεσίδικα και άμεσα αλλά απαιτείται χρόνος, συλλογική προσπάθεια, επιμονή και κυρίως αγάπη και ενδιαφέρον για τον άνθρωπο. Και αυτό πράττουμε».
Πιστεύω ότι η δημόσια αυτή συνομιλία μας, που από μέρους μου δεν έχει πρόθεση, ούτε καν ίχνος αντιπαράθεσης, αλλά βοήθειας διά της επισημάνσεως, θα είναι η αφορμή για την «συλλογική προσπάθεια» σε επίπεδο νομού και συναρμοδίων, ώστε και βελτίωση εικόνας να υπάρξει, αλλά προ παντός αποφυγή πιθανού ατυχήματος, λόγω εγκατάλειψης ασθενών συνανθρώπων μας, που έχουν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και κυκλοφορούν, πιθανόν αβοήθητοι, ανάμεσα σε παιδιά και γυναίκες.
Και να είσθε βέβαιοι ότι, αν είχα σοβαρή επιστημονική πρόταση που θα βοηθούσε στην ελάφρυνση του προβλήματος, ευχαρίστως θα την κατέθετα, όμως επειδή δεν είμαι ειδικός, σαν ενεργός πολίτης, θεώρησα καλό να απευθυνθώ στους ειδικούς για τη λύση του.
Τ.Γ.