Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021, 2:19:48 μμ
etpa
Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015 22:33

Απάντηση σε δήλωση του προπονητή κλασικού αθλητισμού Φ. Μισαηλίδη

Συντάκτης:

Με αφορμή γραπτή παρέμβαση του προπονητή κλασικού αθλητισμού κ. Φίλιππου Μισαηλίδη σχετικά με τη λειτουργία του Δημοτικού Σταδίου Κιλκίς την ημέρα του Σαββάτου ο Οργανισμός Αθλητισμού – Πολιτισμού – Περιβάλλοντος – Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Κιλκίς θεωρεί χρήσιμες τις ακόλουθες διευκρινίσεις:


Η ουσία της γραπτής τοποθετήσεως του κ. Φ. Μισαηλίδη βρίσκεται στη μικρή σε διάρκεια (τρίωρη για την ακρίβεια) λειτουργία του Δημοτικού Σταδίου κάθε Σάββατο, με ευθύνη για το άνοιγμα του εν λόγω αθλητικού κέντρου ενός φύλακα, κατά τον ισχυρισμό του. Εάν έκανε τον κόπο να απευθυνθεί στη Διοίκηση του Οργανισμού ο προπονητής κλασικού αθλητισμού ίσως να είχε λιγότερες απορίες και παράπονα, τα οποία πιθανώς να δημιουργούν σήμερα σύγχυση στην κοινή γνώμη.
Ας βάλουμε επομένως τα πράγματα σε μια σειρά:
Είθισται στην αρχή κάθε αθλητικής περιόδου, ο Οργανισμός Αθλητισμού -Πολιτισμού – Περιβάλλοντος – Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών να προσκαλεί σε δημόσια συζήτηση όλους τους Αθλητικούς Συλλόγους και Φορείς που κάνουν χρήση του Δημοτικού Σταδίου και των κλειστών γυμναστηρίων  για να εξετάσουν και να συναποφασίσουν τις ώρες που εξυπηρετούν τον καθένα  για τις προπονήσεις τους. Τα τελευταία πέντε χρόνια που εφαρμόζεται αυτή η πρακτική δεν έχει παρατηρηθεί κανένα απολύτως πρόβλημα.
Το Δημοτικό Στάδιο λειτουργεί από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή κατά τις ώρες 8:00 -16:00 για τους μαθητές σχολείων και το κοινό, από τις 16:00 – 18:30 για τους αθλητές στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς και του ''Αίαντα'' και από τις 18:30 – 21:00 για το κοινό. Τέσσερις μόνιμοι υπάλληλοι είναι επιφορτισμένοι με την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Σταδίου και των κλειστών γυμναστηρίων ενώ η θέρμανση και η καθαριότητα καλύπτονται  εξ ολοκλήρου από το Δήμο Κιλκίς. Η έλλειψη προσωπικού είναι ένα ζήτημα που μας ταλανίζει παρά ταύτα η Διοίκηση του Οργανισμού προσπάθησε και έδωσε λύση ώστε το Δημοτικό Στάδιο να είναι ανοιχτό το Σάββατο τις πρωινές ώρες (10:30 – 12:30) αποκλειστικά και μόνο για τους αθλητές του στίβου. Κάθε Σάββατο, ο Προϊστάμενος του Δημοτικού Σταδίου, χωρίς να είναι υποχρεωμένος, ανοίγει το Δημοτικό Στάδιο για την εξυπηρέτηση των αθλητών, ύστερα από τηλεφωνική συνεννόηση με τους Αθλητικούς Συλλόγους. Από τα παραπάνω καθίσταται σαφές ότι έχουμε όλη την καλή διάθεση να εξυπηρετήσουμε τους αθλούμενους και να ικανοποιήσουμε τα αιτήματά τους.  
Είναι ανακριβής ο ισχυρισμός της πρωινής μόνο λειτουργίας του Δημοτικού Σταδίου κάθε Σάββατο, καθώς όποτε μας ζητηθεί και όποτε χρειαστεί, το Στάδιο φιλοξενεί εκείνη την ημέρα μικρές αλλά και κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις.
Ειλικρινά δεν επιθυμούμε να αντιδικήσουμε με τον κ. Μισαηλίδη για το θέμα της Σαββατιάτικης λειτουργίας του Δημοτικού Σταδίου. Στα παραδείγματα που τέθηκαν για τη λειτουργία άλλων Δημοτικών Σταδίων θα μπορούσαμε να αντιπαραβάλλουμε αυτά των Γιαννιτσών, του Μακροχωρίου, της Έδεσσας κ.α. αλλά δε θέλουμε να υπεισέλθουμε σε συγκρίσεις.
Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι οι προπονήσεις των συλλόγων στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Κιλκίς δε συγχρωτίζονται με τις προπονήσεις των ποδοσφαιριστών και των περιπατητών για λόγους καλύτερης άθλησης και προστασίας της δημόσιας ασφάλειας, κάτι που δε συμβαίνει στα Δημοτικά Στάδια που θίγει ο κ. Μισαηλίδης, καθώς εκεί αθλούνται όλοι μαζί οι αθλητές όλων των αθλημάτων και οι περιπατητές.  Από ανθρώπους που ασχολούνται επαγγελματικά με τον αθλητισμό και έχουν επίγνωση των προβλημάτων που παρουσιάζονται στις υποδομές του, θα περιμέναμε πάντως μεγαλύτερη κατανόηση ιδιαίτερα εις ότι αφορά τις αντικειμενικές δυσκολίες έλλειψης προσωπικού.  
Το δικό μας μέλημα είναι να μπορέσουμε μέσα στους επόμενους μήνες να κρατήσουμε ανοιχτούς και λειτουργικούς τους οργανωμένους χώρους άθλησης του Δήμου Κιλκίς, μέσω της αξιοποίησης του  προσωπικού κοινωφελούς εργασίας που θα προσληφθεί για πέντε μήνες. Με τον τρόπο αυτό θα ικανοποιηθούν και οι απαιτήσεις του κοινού για άθληση στο Δημοτικό Στάδιο κάθε Σάββατο.
Ο Δήμος Κιλκίς και ο Οργανισμός Αθλητισμού – Πολιτισμού – Περιβάλλοντος – Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών, μελετούν με σοβαρότητα και δίνουν λύσεις αξιόπιστες και αποτελεσματικές στα προβλήματα που ανακύπτουν. Είμαστε στη διάθεση του κάθε πολίτη,   και ανοιχτοί στο διάλογο. Σε κάθε περίπτωση, το αθλητικό πνεύμα ενώνει.
Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος
Αικατερίνη Ζιούτα – Γιαννακούλα