Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021, 11:09:34 πμ
etpa
Δευτέρα, 20 Απριλίου 2020 17:49

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

Συντάκτης:

Δεκάδες είναι οι δήμοι σε όλη την Ελλάδα που δεν έχουν πληρώσει τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, με την ευθύνη να βρίσκεται στην κεντρική διοίκηση και στον τρόπο λειτουργίας του προγράμματος.

 

Έτσι, οι εργαζόμενοι αντί να επιβραβευτούν με κάποιο επίδομα ή δώρο Πάσχα, όπως οι συνάδελφοί τους στα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και την Πολιτική Προστασία, παραμένουν απλήρωτοι ακόμη και για επτά μήνες!
Μεταξύ των δήμων που έχουν αφήσει απλήρωτους τους εργαζόμενους, είναι οι δήμοι Κιλκίς και Παιονίας για τρεις όμως μήνες.

 

Ερώτηση βουλευρών

του ΚΙΝ.ΑΛ - Γ. Φραγγίδη
Επί του θέματος οι βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛ. μεταξύ των οποίων και ο ημέτερος Γ. Φραγίδης κατέθεσαν ερώτηση προς τους ρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης επισημαίνιοντας:
...σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, αναδεικνύεται περισσότερο από ποτέ η μεγάλη αξία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», που μαζί με το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει την ανεξίτηλη σφραγίδα της παράταξής μας.
Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», παρότι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στη «μάχη» κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, παραμένουν για τουλάχιστον τρεις μήνες απλήρωτοι, ενώ παράλληλα, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, δεν τους παρέχεται κανένα μέτρο προστασίας κατά την άσκηση των εργασιακών τους καθηκόντων.
Οι βουλευτές ερωτούν μεταξύ άλλων και ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγγραμμα πληρωμών.

 

Δήμαρχος Κιλκίς:

Τώρα έστειλαν τα χρήματα

του τελευταίου τριμήνου 2019
Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημ. Κυριακίδης απαντώντας σε σχετική ερώτησή μας, διευκρίνισε ότι η υστέρηση των τριών μηνών για τους εργαζόμενους στη δομή του δήμου οφείλεται στο γεγονός ότι καταβλήθηκαν οι μισθοί τριών μηνών από πιστώσεις του δήμου. Αλλιώς η υστέρηση θα αφορούσε εφτά μήνες και στο Κιλκίς.
Μόλις πριν λίγες ημέρες πιστώθηκαν από την πολιτεία τα χρήματα για τους μισθούς του τελευταίου τριμήνου του 2019, ανέφερε ο κ. Κυριακίδης.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες μας, η κυβέρνηση αλλάζει το σύστημα πληρωμής για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα. Αντί να στέλνονται τα χρήματα ανά τρίμηνο και με τις σχετικές καθυστερήσεις, θα προκαταβάλλονται στους δήμους οι μισθοί για τους 9 μήνες του έτους και θα απομένει στο τέλος το ένα τρίμηνο.