Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024, 8:32:36 μμ
Σάββατο, 20 Μαϊος 2017 18:53

Αποκατάσταση και επανάχρηση ιστορικών κτιρίων και συνόλων στη Γουμένισσα

Το Σάββατο 13 Μαΐου 2017 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Γουμένισσας, υπό την αιγίδα του Δήμου Παιονίας και με τη συνέργεια της Ιεράς Μητροπόλεως Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου και της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ., πραγματοποιήθηκε η επιστημονική παρουσίαση των εργασιών του
Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Προστασία Συντήρηση και Αποκατάσταση Μνημείων Πολιτισμού» της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Διεπιστημονικής Συνεργασίας: «Αποκατάσταση και Επανάχρηση Ιστορικών Κτιρίων και Συνόλων» με αντικείμενα ενδιαφέροντος το παλαιό μεταξουργείο Χρυσαλίς, 2 οικείες – οινοποιεία, 2 αστικά κτίρια της κεντρικής πλατείας και ο δημόσιος χώρος της πλατείας Θάνου Ζελέγκου.


Η πρωτοβουλία για την πρωτόγνωρη αυτή δράση ξεκίνησε από την τοπική κοινωνία, τη Δημοτική Αρχή, την Ιερά Μητρόπολη καθώς και διδάσκοντες του μεταπτυχιακού προγράμματος του Α.Π.Θ.
Την προετοιμασία της ημερίδας επιμελήθηκαν εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως ο διάκονος π. Χριστόδουλος Παπακώστας, του Δ.Π.Μ.Σ. του Α.Π.Θ., οι υπηρεσίες του Δήμου και ο ομότιμος καθηγητής Μιχαήλ Νομικός εκ μέρους του Δ.Π.Μ.Σ. του Α.Π.Θ.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ.κ. Δημήτριος, ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Χρήστος Γκουντενούδης και η Διευθύντρια του ΔΠΜΣ κ. Αλέκα Αλεξοπούλου
Παρευρέθησαν ο βουλευτής Κιλκίς κ. Γεωργαντάς, ο πρώην υπουργός κ. Φλωρίδης, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Καραμισάκη, η Αντιδήμαρχος Γεωργίας-Κτηνοτροφίας κ. Δούμου, ο Αντιδήμαρχος των Οικονομικών κ. Φράγκος Γεώργιος, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. κ. Τζούρτζος, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Παιονίας κ. Μπαβέλης, ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα υγείας – πρόνοιας κ. Αλίρης, ο Γενικός Γραμματέας Δήμου Παιονίας κ. Ανθρακίδης, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Συμεωνίδου, ο Διοικητής της 33 Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ Ταξίαρχος Αθανάσιος Ναλμπάντης, ο Διοικητής του Α.Τ Γουμένισσας, κ. Πεντέρης Διαμαντής.
Την αποφώνηση της τελετής έκανε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας κ. Τραχανίδης Αθανάσιος ο οποίος και απένειμε αναμνηστικά στους συμμετέχοντες.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε δεξίωση στον αποκατεστημένο Νερόμυλο υπό τον ήχο των χάλκινων της Γουμένισσας και την μουσική διεύθυνση του Αντώνη Ζώρα (Τσολιάς).
Ο Δήμος Παιονίας ευχαριστεί τους κάτωθι χορηγούς της εκδήλωσης:
ΧΟΡΗΓΟΙ
● ΔΕΥΑ Παιονίας
● Κεχαϊδης Ιωάννης
● Οινοποιείο Αϊδαρίνη
● ΚΕΚ επιμορφωτική Κιλκίς
● Αρτοποιείο, Λαϊνάς Δημήτριος