Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021, 8:04:14 μμ
etpa
Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014 20:48

Αρδευτικά-αντιπλημμυρικά έργα χρηματοδοτούνται αρκεί να υποβληθούν προτάσεις

Συντάκτης:

Σε εποχές όπου η κρατική χρηματοδότηση ή έστω η ένταξη μικρών έργων σε κοινοτικά προγράμματα αποτελεί «όνειρο θερινής νυκτός»  η ενεργοποίηση του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής»

και ειδικότερα των μέτρων 321 και 322 του Άξονα 3 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προσφέρει διεξόδους χρηματοδότησης στους δήμους (και) του ν. Κιλκίς, αρκεί βεβαίως να αξιοποιηθούν με την υποβολή των κατάλληλων προτάσεων.
Το πρόγραμμα συνολικού ύψους 50 εκατ. ευρώ δύναται να χρηματοδοτήσει έργα στους τομείς των αρδευτικών, των ταμιευτήρων και της ποιότητας ζωής και έχει πολλαπλή αξία για το ν. Κιλκίς καθώς δύναται να ενταχθούν έργα και αντιπλημμυρικής προστασίας, ενός ευαίσθητου τομέα έργων από την ανυπαρξία των οποίων επλήγησαν μεγάλες περιοχές του νομού στα Κρούσια και στο λεκανοπέδιο Μουριών , όπου ακόμα δεν έχουν επουλωθεί οι πληγές από τις θεομηνίες του θέρους και του Φθινοπώρου.
Η προθεσμία υποβολής προτάσεων λήγει σε λίγες εβδομάδες και είναι κρίσιμο να υποβληθούν προτάσεις και από τους δυο δήμους του νομού καθώς στην χειρότερη περίπτωση έχουν την ευκαιρία να απορροφήσουν περί τις 300.000 ευρώ κάθε δήμος  σε έργα μέγιστης κοινωνικής ωφέλειας.
Μάλιστα σε πολλές περιοχές της χώρας έχουν πραγματοποιηθεί ήδη συσκέψεις με επισπεύδουσα και την οικεία Περιφέρεια (π.χ. Δυτική Μακεδονία) για την ενημέρωση και την καλύτερη προετοιμασία των δήμων.