Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022, 5:43:19 πμ
etpa
Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2021 19:07

Β. Καραμπίδης: Αναγκαία αλλά η μικρότερη δυνατή αναστάτωση στο κέντρο του Κιλκίς από το έργο της ΔΕΥΑΚ

Συντάκτης:

Από την πρώτη στιγμή που αναρτήσαμε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα, eidisis.gr, την είδηση για τη διακοπή κυκλοφορίας σε ένα μεγάλο τμήμα της 21ης Ιουνίου, το ενδιαφέρον ήταν τεράστιο, αλλά μεγάλες και οι αντιδράσεις. Ήταν δεκάδες οι επαγγελματίες που διαμαρτυρήθηκαν με σχόλια για τον χρόνο που επιλέχθηκε να γίνει η τοποθέτηση αγωγού όμβριων υδάτων για την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης.


Αντιδράσεις που τις εισπράξαμε και το πρωί της Παρασκευής, από καταστηματάρχες της περιοχής, όταν βρεθήκαμε στο «αποκλεισμένο» σημείο της 21ης Ιουνίου, όπου και ο ανάδοχος εργολάβος ξεκίνησε τις εργασίες του.
Αντιδράσεις που τις εισέπραξε και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κιλκίς, Βασίλης Καραμπίδης, μαζί με τον οποίο περπατήσαμε στο σημεία του έργου, έχοντας και την επαφή με τον εργολάβο και τα στελέχη του.
Όπως είχαμε γράψει από το πρωί της Παρασκευής έχει διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων -πλην των λεωφορείων του ΚΤΕΛ Κιλκίς- από τη διασταύρωση του νοσοκομείου -με εκτροπή της κυκλοφορίας στις οδούς Μιλτιάδου (Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης) και Νοσοκομείου- μέχρι τη διασταύρωση της ΔΟΥ Κιλκίς, δηλαδή των οδών Παπακυριαζή και Διογένους.
Ο κ. Καραμπίδης τόνισε στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ πως πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την πόλη που ολοκληρώνεται στις 2 Ιανουαρίου, σύμφωνα και με την παράταση που έχει δοθεί στον εργολάβο.
«Ζητάμε την κατανόηση των επαγγελματιών για την αναστάτωση που θα προκληθεί στην περιοχή για λίγες ημέρες. Ωστόσο, ήταν αδύνατο να γίνει το έργο νωρίτερα, μιας και αναμένονταν από την Περιφέρεια η κυκλοφοριακή άδεια για το έργο και αυτό δεν ήταν στις αρμοδιότητες του Δήμου Κιλκίς. Ούτε μπορούσαμε να το εκτελέσουμε μετά τις γιορτές, αφού η σύμβαση ολοκληρώνεται στις 2 Ιανουαρίου.
Αρχίσαμε αμέσως με το που δόθηκε η κυκλοφοριακή άδεια, για να είμαστε όσο το δυνατό πιο μακριά από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Θα προσπαθήσουμε -σε συνεργασία και με τον εργολάβο- να έχουμε τη μικρότερη δυνατή αναστάτωση. Αν ο καιρός βοηθήσει, τότε μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα έχουμε ολοκληρώσει τις εργασίες. Ζητάμε την κατανόηση και συνεργασία και των επαγγελματιών».

Πολυμέσα