Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021, 9:22:56 πμ
etpa
Τρίτη, 04 Μαϊος 2021 20:08

Βαφειάδης: Δια ζώσης οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς. Γιατί οι αλλεπάλληλες διακοπές νερού στο Κιλκίς;

Συντάκτης:

Γραπτό αίτημα προς τη δημοτική αρχή του Κιλκίς, ώστε να πραγματοποιούνται δια ζώσης οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς, με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, κατέθεσε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς Θεόδωρος Βαφειάδης.

 

Με δεύτερη γραπτή ερώτησή του ο κ. Βαφειάδης θίγει το πρόβλημα των αλλεπάλληλων διακοπών υδροδότησης στο Κιλκίς.

Οι γραπτές παρεμβάσεις του έχουν ως εξής:

ΠΡΟΣ: Δημοτική Αρχή Δήμου Κιλκίς

ΘΕΜΑ: Τρόπος διεξαγωγής των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου 

Η πανδημία αναμφίβολα άλλαξε τη ζωή μας σε όλα τα επίπεδα και από αυτό δε θα μπορούσε να ξεφύγει ούτε ο τρόπος λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου με αποτέλεσμα τους τελευταίους μήνες να διεξάγονται οι συνεδριάσεις υπό μορφή τηλεδιασκέψεων.

Στην πράξη η μορφή αυτή συνεδριάσεων αποδεικνύεται πενιχρή, αναποτελεσματική και δεν βοηθά επ’ ουδενί στην προαγωγή του έργου του Δημοτικού Συμβουλίου και συγχρόνως δε διασφαλίζει το αδιάβλητο της λήψης των αποφάσεων (δεν είναι δυνατόν να ελέγχεται επακριβώς η παρουσία των συμβούλων στη διαδικασία της συνεδρίασης), ενώ δεν συμβάλλει στην δημοκρατική λειτουργία του με την απόμακρη θέση του κάθε Δημοτικού Συμβούλου στον ιδιωτικό του χώρο μπροστά σε μια ψυχρή οθόνη και τη μη δυνατότητα άμεσης ανταλλαγής απόψεων, διαλόγου και ψηφοφορίας.

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν τηλεοπτικές εκπομπές που διεξάγονται με την παρουσία πολλών ατόμων μετά από rapid tests, ενώ ανοίγουν τα σχολεία με βάση τα self tests και σε 2 – 3 εβδομάδες θα ανοίξουν και άλλες δραστηριότητες.

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή τι προτίθεται να πράξει στο άμεσο μέλλον, ακόμη και από την επόμενη συνεδρίαση, ώστε οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να διεξάγονται στο φυσικό τους χώρο, δηλαδή στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου για να επανέλθει ο θεσμός σε μια ανεκτή κανονικότητα, αλλά χωρίς να υπάρξει κανένα ρίσκο υγείας με τη λήψη των εξής μέτρων:

  • Να υποβάλλονται όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι σε rapid test ή σε self test λίγο πριν την συμμετοχή τους στην συνεδρίαση.
  • Να φέρουν όλοι υποχρεωτικά τη μάσκα προστασίας.
  • Να κάθονται αραιά καλύπτοντας όλη την αίθουσα.
  • Οι συνεδριάσεις να γίνονται χωρίς την παρουσία κοινού, παρά μόνο με την παρουσία μέχρι τριών δημοσιογράφων υπό τις ίδιες ως άνω προϋποθέσεις.
  • Τα παράθυρα της αίθουσας συνεδριάσεων να παραμένουν ανοικτά για καλύτερο εξαερισμό τώρα που ανεβαίνει η θερμοκρασία.

 

ΠΡΟΣ: Δημοτική Αρχή Δήμου Κιλκίς

ΘΕΜΑ: Αλλεπάλληλες διακοπές υδροδότησης της πόλης του Κιλκίς 

Στις 6 περίπου τελευταίες εβδομάδες επισυνέβησαν στην πόλη του Κιλκίς αλλεπάλληλες διακοπές της υδροδότησης, συνολικώς 11, ολιγόωρες ή πολύωρες, αρκετές απροειδοποίητες,  με τις γνωστές σε όλους συνέπειες από την ταλαιπωρία των πολιτών μέχρι τις ζημίες στις σχετικές εγκαταστάσεις και στις οικιακές και επαγγελματικές συσκευές.

Ε ρ ω τ ά τ α ι η Δημοτική Αρχή και δι’ αυτής η Δ.Ε.Υ.Α.Κ.  να δικαιολογήσουν μια-μια τις περίπου 1 ανά 3.5 ημέρες διακοπές νερού, συνολικώς 11, παραθέτοντας τις αιτίες και επίσης γιατί δε δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις, όχι μόνο στους αιρετούς που είχαν πλήρη άγνοια, αλλά και σε όλους τους πολίτες.

Βαφειάδης Θεόδωρος

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κιλκίς