Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021, 2:22:31 μμ
etpa
Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2016 00:53

Βοηθάμε όσο μπορούμε, αλλά η αρμοδιότητα - ευθύνη είναι του Νοσοκομείου Κιλκίς

Συντάκτης:

Σε πρόσφατη ανακοίνωση της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Παιονίας που αφορά τα αγροτικά ιατρεία της Δ.Ε. Ευρωπού και δημοσιεύτηκε στο τοπικό τύπο, έχουμε να αναφέρουμε τα κάτωθι:
1. Κατανοούμε το μέγεθος της αξίας της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και της προληπτικής ιατρικής, ειδικότερα στις μέρες μας που λόγω της οικονομικής δυσπραγίας οι πολίτες χειμάζονται και σε υγειονομικό επίπεδο. Τα αγροτικά και περιφερειακά ιατρεία επιτελούν μείζον λειτούργημα κυρίως όσον αφορά την παροχή φροντίδας και συνταγογράφησης στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας.


2. Έχουμε θέσει σε πλείστες όσες περιπτώσεις στις συναντήσεις μας με τους αρμόδιους υπευθύνους (Διοικήσεις νοσοκομείων Κιλκίς-Γουμένισσας, Διοικητή 4ης ΥΠΕ) το θέμα της επισκεψιμότητας των ιατρείων του Δήμου Παιονίας και το ότι θα πρέπει οι εβδομαδιαίες παρουσίες από τους γενικούς ιατρούς να αυξηθούν άμεσα. Δεν νοείται ένα περιφερειακό ιατρείο όπως αυτό του Ευρωπού που εξυπηρετεί πληθυσμό 2.000 ανθρώπων να είναι υποστελεχωμένο.
3. Ο Δήμος Παιονίας κατανοώντας τις αυξημένες ανάγκες των δημοτών μας σε παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας και συνταγογράφησης, προσπαθεί επί σειρά ετών να συνεπικουρεί τη λειτουργία τους και με δικούς του πόρους τόσο υλικούς όσο και ανθρώπινους.
4. Όμως η αρμοδιότητα και η ευθύνη της κάλυψης των οργανικών θέσεων στα αγροτικά ιατρεία είναι κατ΄ αποκλειστικότητα των διοικούντων το νοσοκομείο και την 4η Υγειονομική Περιφέρεια. Η νοσηλεύτρια υπάλληλος του Δήμου Παιονίας την οποία επικαλείται το δημοσίευμα, ανήκει οργανικά και στελεχώνει το τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Παιονίας, το οποίο λίαν συντόμως αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει ένα σημαντικότατο προνοιακό έργο προς όφελος χιλιάδων δικαιούχων του δήμου μας.
Τέλος, αναμένουμε από τους αρμοδίους υπηρεσιακούς και διοικητικούς παράγοντες της Υγείας να φροντίσουν και να στελεχώσουν άμεσα με το απαραίτητο προσωπικό όλα τα αγροτικά ιατρεία της περιοχής μας ώστε να εξυπηρετούνται βέλτιστα οι πολίτες του δήμου.