Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 9:40:57 πμ
Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024 12:42

Δ. Κυριακίδης: Με ανευθυνότητα και ψέματα σύμβουλοι της μειοψηφίας συκοφαντούν το έργο ανάπλασης του εμπορικού κέντρου

Σφοδρή κριτική σε δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας και της παράταξης Βαφειάδη άσκησε ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, κατηγορώντας τους πως με ψέματα συκοφαντούν το μεγάλο έργο ανάπλασης του εμπορικού κέντρου της πόλης.

Αφορμή στάθηκαν αναρτήσεις φωτογραφιών και σχόλια για το έργο ανάπλασης της οδού Λέκκα, που βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχει ολοκληρωθεί. Στις αναρτήσεις του κ. Βαφειάδη αναφέρεται πως τα πλακίδια για άτομα με περιορισμένη όραση, που έχουν τοποθετηθεί στη μια πλευρά του δρόμου, διακόπτονται για τη φύτευση δένδρου!

Ο κ. Κυριακίδης τόνισε πως πρόκειται για φρεάτιο της ΔΕΗ το οποίο θα σκεπαστεί και πάνω του θα τοποθετηθούν τα πλακίδια για ΑΜΕΑ. Και σημείωσε πως οι αναρτήσεις αυτές από δημοτικούς συμβούλους προσβάλλουν τα στελέχη της Τεχνικής υπηρεσίας, τα οποία και δεν ρωτήθηκαν ποτέ για την πορεία του έργου και τα προβλήματά του.

Ο δήμαρχος Κιλκίς ανέφερε πως στην πλευρά του δρόμου που βρίσκονται τα κτίρια της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών, και που ο κ. Βαφειάδης με την ανάρτησή του αναφέρει πως θα φυτευτεί δένδρο που μάλιστα θα κόβει και την γραμμή των πλακιδίων για ΑΜΕΑ, δεν θα φυτευτούν δένδρα. Στην πλευρά αυτή θα τοποθετηθούν τα φωτιστικά σώματα, ενώ η δενδροφύτευση θα γίνει στο απέναντι πεζοδρόμιο. «Ας περιμένετε να ολοκληρωθεί το έργο και μετά να κάνετε την όποια κριτική σας», σημείωσε.

Όσο για το «σπάσιμο» που γίνεται στη γραμμή των ΑΜΕΑ από τη μια πλευρά των πεζοδρομίων ο κ. Κυριακίδης τόνισε πως δεν υπήρχε άλλη λύση, αφού από εκεί είναι τα φρεάτια των δικτύων. «Η μελέτη που έγινε για το έργο από ειδικούς αυτό προέβλεπε. Η μελέτη αυτή εγκρίθηκε και από την Αρχιτεκτονική Επιτροπή και από το Δημοτικό Συμβούλιο του Κιλκίς και με βάση αυτήν υλοποιείται το έργο. Αν κάποιος σύμβουλος δεν γνωρίζει, μπορεί να τηλεφωνήσει στον αρμόδιο αντιδήμαρχο ή στην υπηρεσία και να ενημερωθεί, αντί να προσβάλει με αναρτήσεις τους επιστήμονες και τα στελέχη του δήμου. Θλίβομαι και με απογοητεύει η στάση τους. Δεν είναι σοβαρή αντιπολίτευση αυτή. Προεκλογικά μας κατηγορούσαν και προφήτευαν πως το έργο θα απενταχθεί και  πως ο δήμος θα χάσει εκατομμύρια. Διαψεύστηκαν. Απέτυχαν οι προβλέψεις τους. Δεν πέρασε η συκοφαντία».

Το έργο, κατέληξε ο κ. Κυριακίδης, θα συνεχιστεί τμηματικά, συνεχίζοντας στις οδούς Βενιζέλου και Γ. Καπέτα, και χωρίς προβλήματα σε όλο το εμπορικό κέντρο της πόλης, αλλάζοντας την εικόνα του Κιλκίς.

Μάλιστα, ο κ. Κυριακίδης ενημέρωσε το συμβούλιο πως το Υπουργείο έδωσε και για τους 64 δήμους της χώρας πως έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα αυτό παράταση υλοποίησης των έργων μέχρι τις 31-12-2027.

Αιμίλιος Νικολαΐδης: Προσβάλλουν τα στελέχη του δήμου

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Έργων του Δήμου, Αιμίλιος Νικολαΐδης, δήλωσε στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ, πως «όλη αυτή η συμπεριφορά και οι αντιδράσεις συμβούλων της μειοψηφίας είναι προσβλητικές για τα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Κιλκίς. Ο επιβλέπον μηχανικός της υπηρεσίας είναι από τους καλύτερους επιστήμονες και άνθρωπος με ξεχωριστό ήθος. Καθημερινά βρίσκεται στο έργο ανάπλασης και γίνεται ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει για την υλοποίησή του. Κανείς δεν ζήτησε να ενημερωθεί με υπεύθυνο τρόπο από την Υπηρεσία και μετά να εκφράσει την όποια άποψή του. Ας σεβαστούμε την δουλειά που κάνουν οι επιστήμονές μας».

Πολυμέσα