Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2022, 2:29:18 μμ
Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022 22:53

Δήμος Κιλκίς: Το παιχνίδι απογειώνεται σε όμορφες και λειτουργικές παιδικές χαρές

Σχεδόν καινούριες μοιάζουν οι δημοτικές παιδικές χαρές στον Παντελεήμονα, στις Καστανιές, στο συγκρότημα των Β΄ Εργατικών Κατοικιών και επί των οδών Βάρναλη και Ελύτη στην πόλη του Κιλκίς.

 

 Η εντυπωσιακή αισθητική μεταβολή είναι προϊόν μιας  επιμελημένης παρέμβασης στις εγκαταστάσεις τους. Παλιές και φθαρμένες ξύλινες περιφράξεις ξηλώθηκαν και αντικαταστάθηκαν από μεταλλικές, τα κάγκελά τους βάφτηκαν, όπως και ξύλινα στοιχεία και παιχνίδια με χρώματα χαρούμενα και τα δάπεδά τους άλλαξαν κι αυτά και σχεδιάστηκαν με παιδικά μοτίβα σε ζωηρές αποχρώσεις.

Επόμενες στη σειρά για ανάλογες τεχνικές εργασίες είναι οι παιδικές χαρές στο συγκρότημα των Α’ Εργατικών Κατοικιών, στην οδό Αθηνών, στην οδό Φιλιππουπόλεως, στον Βαπτιστή, στην Επτάλοφο, στο Σταυροχώρι. Η συντήρησή τους, υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, έχει περιληφθεί στο πρόγραμμα παρεμβάσεων στους  δημοτικούς παιδοτόπους και  κατασκευής άλλων επτά νέων παιδικών χαρών που έχουν προγραμματιστεί στον Δημοτικό Κήπο και σε Ίσωμα, Βάθη, Αργυρούπολη, Μυριόφυτο, Λεβεντοχώρι και Χωρύγι.

Οι εργασίες κατασκευής τους ξεκινούν τους επόμενους μήνες, με διασφαλισμένη χρηματοδότηση 924.000ευρώ από τους ΚΑΠ επενδυτικών πόρων και το Πράσινο Ταμείο.

Η Δημοτική Αρχή, υπό το Δημήτρη Κυριακίδη,προσφέρει στους μικρούς της πολίτες ασφαλείς και λειτουργικούς χώρους για να χαίρονται το παιχνίδι, επιδιώκοντας στον σχεδιασμό της την ανάπτυξη περισσότερων παιδικών χαρών, όπου παρουσιάζονται ελλείψεις, ώστε να αποτελέσουν μια ευχάριστη όαση αναψυχής και δημιουργικότητας για τα παιδιά.