Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2023, 2:35:20 μμ
Τρίτη, 01 Μαρτίου 2016 21:05

Δημόσια σύγκρουση Σισμανίδη - Τσογγίδη

Δημόσια και σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του δημάρχου Κιλκίς, Δημήτρη Σισμανίδη, και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Γιάννη Τσογγίδη, είχαμε στη λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Χέρσο για το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων.
Οι σχέσεις των δυο πολιτικών ανδρών δεν ήταν και οι καλύτερες, αλλά είναι η πρώτη φορά που η σύγκρουσή τους γίνεται δημόσια και μάλλον το επεισόδιο αυτό θα έχει και συνέχεια.
Ο διάλογος που αναπτύχθηκε μεταξύ των δυο ανδρών έχει ως εξής:


Τσογγίδης Γιάννης: Εκπλήσσομαι με ορισμένα πράγματα. Να θυμίσω ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, πως πριν από δυο μήνες πήραμε μια απόφαση με αφορμή την περίπτωση του Γαλλικού και αρνηθήκαμε κατηγορηματικά να γίνει τέτοιο hot spot ή κέντρο φιλοξενίας στο δήμο μας. Κι εν τέλει αυτοί για ανταπόδοση μας φέρνουνε τρία στο δήμο Κιλκίς κι ένα στο δήμο Παιονίας.
Εγώ είμαι κάθετα αντίθετος. Δεν θα υπερασπιστώ το δήμαρχο, ας αναλάβει αυτός τις ευθύνες του. Εγώ θα τον έλεγα να μην προτρέχει και κάθεται και παίρνει το μέρος μιας κυβέρνησης εξαφανισμένης. Ας εμφανιστεί η κυβέρνηση κι ας αναλάβει τις ευθύνες της. Αν υπάρχει αριστερή κυβέρνηση, να ψάξει να βρει αριστερές λύσεις, για να δούμε ποιες είναι αυτές και να γελάσουμε…
Καραμπίδης Βασίλης: Πρόεδρε, το θέμα δεν είναι πολιτικό, μην το πολιτικοποιείς. Αυτήν τη στιγμή όλα τα κόμματα έχουν την ίδια άποψη.
Σισμανίδης Δημήτρης (σε έντονο ύφος): Τι θέλεις να πεις. Ότι εγώ μεταφέρω μηνύματα της κυβέρνησης; Σε παρακαλώ πολύ…
Τσογγίδης: Δεν μπορώ να πω την άποψή μου;
Σισμανίδης: Θα την πεις, αλλά μην αναμιγνύεις το δήμαρχό σου. Σε παρακαλώ πολύ. Άρχισες τα ίδια πάλι! Οφείλω σαν Ελληνας, για την πατρίδα μου, κάπου να κάνουμε κι εμείς ένα κέντρο διαλογής. Είτε λέγεται Χέρσο, είτε Αγιονέρι Κιλκίς, το ίδιο πράγμα είναι.

Τσογγίδης: Προς άρση κάθε παρεξηγήσεως. Προηγουμένως όταν απευθύνθηκα στο δήμαρχο, εννοούσα πως δεν θέλω εγώ να είμαι αυτόκλητος υπερασπιστής του. Αυτός αναλαμβάνει τις ευθύνες αυτών που λέει. Δεν μ’ αρέσουν κύριε δήμαρχε οι αντιδράσεις σου απέναντί μου. Και το λέω εδώ δημοσίως.
Σισμανίδης: Καλά κάνετε κύριε Τσογγίδη. Όταν λέτε πως «δεν υπερασπίζομαι εγώ το δήμαρχο…». Πες τη γνώμη σου και άφησε το δήμαρχο ανυπεράσπιστο.
Τσογγίδης: Δεν εννοούσα αυτό. Αντιδράσεις τέτοιου είδους εγώ δεν τις ανέχομαι.
Σισμανίδης: Εντάξει. Θέμα δικό σου.
Τσογγίδης: Θα πω ένα ακόμη και θα αποχωρήσω, γιατί είμαι σε λάθος συγκέντρωση. Για το θέμα της προσφυγιάς. Πρόσφυγες όντως είμαστε όλοι, αλλά η μεγάλη διαφορά είναι πως οι πρόγονοί μας ήρθαν στην πατρίδα τους…