Quantcast
Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023, 11:56:59 μμ
Τάτσης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380
Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015 20:48

Έφυγε ο Περικλής Κολότσιος, ο συμπονετικός άνθρωπος που αγάπησαν και τίμησαν οι Κιλκισιώτες

Ύστερα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο ο Περικλής Κολότσιος έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Πέμπτης. Ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς έδωσε τη μάχη όρθιος και χαμογελαστός και έφυγε πλήρης τιμών και κυρίως αγάπης με την οποία τον τίμησαν οι Κιλκισιώτες.


Παρότι προσβλήθηκε εδώ και μήνες από τον καρκίνο τον αντιμετώπισε με εγκαρτέρηση και με θάρρος, στάθηκε όρθιος μέχρι την τελευταία στιγμή, ανταποκρινόμενος με πίστη και αφοσίωση στα καθήκοντα του, που του ανέθεσε ο κιλκισιώτικος λαός.
Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Κιλκίς το μεσημέρι της Παρασκευής 10 Ιουλίου και σύμφωνα με επιθυμία του η σορός του ενταφιάστηκε  στο Τσοτύλι Κοζάνης, από όπου και καταγόταν.
Εκατοντάδες Κιλκισιώτες  έσπευσαν στο μητροπολιτικό ναό όπου η σορός του τέθηκε για προσκύνηση και τελευταίο αποχαιρετισμό το πρωί της Πέμπτης.
Στην Π.Ε. Κιλκίς άνοιξε βιβλίο συλλυπητηρίων.

 

Βιογραφικό

Ο Περικλής Κολότσιος γεννήθηκε στο Τσοτύλι Κοζάνης. Εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ το 1966 και αποφοίτησε το 1972. Υπηρέτησε για 28 μήνες ως ιατρός μονάδος στην Αργυρούπολη Κιλκίς.
Αμέσως μετά το 1976 διορίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς λαμβάνοντας την ειδικότητα γιατρού Ακτινολόγου. Το 1985 κατόπιν αξιολόγησης, έλαβε τη θέση του Δ/ντου ιατρού Ακτινολόγου στο ΕΣΥ στο Γ.Ν. Κιλκίς απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε το 2011.
Το 2002 εκλέχθηκε νομαρχιακός σύμβουλος και έλαβε την θέση του προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Το 2006 εκλέχθηκε εκ νέου πρώτος νομαρχιακός σύμβουλος και επί τετραετίας συμμετείχε ως μέλος στην Ενιαίας Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ελλάδος (Ε.Ν.Α.Ε.).
Το 2010 εκλέχθηκε πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος στην Δημοτική Ενότητα Κιλκίς και από το 2012 μέχρι την εκλογή του στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς εκτελούσε χρέη αναπληρωτού Δημάρχου του Δήμου Κιλκίς.
Ηταν παντρεμένος με την Σοφία Παπαστεργιοπούλου και έχει μια κόρη την Χρυσαυγή, που είναι στέλεχος μεγάλης εξαγωγικής εταιρείας του Δήμου Κιλκίς.

 

Δήλωση Απ. Τζιτζικώστα

Δήλωση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα για τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς και θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Βιομηχανίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Περικλή Κολότσιου:
«Ο θάνατος του Περικλή Κολότσιου μας γεμίζει όλους με βαθιά θλίψη και οδύνη. Αποχαιρετούμε έναν πραγματικά άξιο και ξεχωριστό άνθρωπο, φίλο και συνεργάτη. Ο Περικλής Κολότσιος υπήρξε ένας πολιτικός έντιμος και ακέραιος, με σημαντικό έργο, με ανεξάντλητα αποθέματα προσφοράς για τον τόπο του, το Κιλκίς, και τους συμπολίτες του, από όποια θέση ευθύνης κι αν υπηρέτησε. Ένας επιστήμονας, ικανός και δυναμικός, με ευρύ πνεύμα και σημαντική προσφορά στο συνάνθρωπο.
Ο Περικλής Κολότσιος θα λείψει από την οικογένειά του, από τους ανθρώπους του, θα λείψει και από τη δεύτερη οικογένειά του, το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας και την Παράταξή μας, την ‘Αλληλεγγύη’. Θα είναι μαζί μας όμως τα λόγια του, οι σκέψεις του, το όραμά του για το Κιλκίς. Θα είναι μαζί μας όλα εκείνα, που τον έκαναν αγαπητό στην κοινωνία και χρήσιμο στον τόπο μας.
Θέλω να εκφράσω τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

 

Δήμαρχος Κιλκίς
Ο Δήμαρχος Κιλκίς και τα μέλη του Δημοτικού Συμβούλιου Κιλκίς αισθάνονται την ανάγκη να εκφράσουν τη βαθιά τους θλίψη και τα θερμά τους συλλυπητήρια για τον πρόωρο χαμό του φίλου Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς  Περικλή Κολότσιου.
Ο Περικλής Κολότσιος υπήρξε υπόδειγμα πολίτη και ένα από τα αξιότερα στελέχη της ιατρικής κοινότητας. Πρόσφερε σημαντικό έργο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την οποία υπηρέτησε με ήθος και συνέπεια, και στάθηκε με αξιοθαύμαστη γενναιότητα και αξιοπρέπεια στην τελευταία δοκιμασία της ζωής του.
Ας είναι αιωνία η μνήμη του.

 

Δήμαρχος Παιονίας
Αγαπημένε συνεργάτη και φίλε Περικλή
Υπηρέτησες την κοινωνία μας και τους συμπολίτες μας με εντιμότητα, ανθρωπιά, σεβασμό και διεκδίκησες ένα καλύτερο μέλλον με αποφασιστικότητα και με πυξίδα το κοινό συμφέρον.
Αν και έφυγες νωρίς πρόσφερες πολλά και υπήρξες αγαπητός και ενωτικός.
Αποχαιρετώντας σε, θέλω να σε ευχαριστήσω για την παρακαταθήκη που άφησες ως λαμπρός επιστήμονας και πολιτική προσωπικότητα και να σε διαβεβαιώσω πως θα προσπαθήσω να πορευτώ στα χνάρια σου υπηρετώντας την τοπική κοινωνία.
Καλό κατευόδιο φίλε Περικλή.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ Π. ΓΚΟΥΝΤΕΝΟΥΔΗΣ

 

Συλλυπητήριο από Γραφείο
Αντιπεριφερειάρχη
Καλό παράδεισο αγαπημένε μας Αντιπεριφερειάρχη κ. Κολότσιο Περικλή. Κάθε πρωί με το χαμόγελο και την καλημέρα, μάς έδινες κουράγιο και δύναμη αντί να σου δίνουμε εμείς. Θα σε θυμόμαστε περήφανο, ορθό, ανυπότακτο και πάντα χαμογελαστό. Συλλυπητήρια στην αγαπημένη σου οικογένεια. Ας  είναι ελαφρύ το χώμα της γενέτειρας γης, που θα σε σκεπάσει.  
Το γραφείο Αντιπεριφερειάρχη
Παρδάλης Νίκος, Κραβαρίτου Χρύσα, Μαυρίδου Δέσποινα

 

Συλλυπητήρια Υπαλλήλων
Π.Ε. Κιλκίς    
Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της  Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, συντετριμμένος από τον   χαμό του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Περικλή Κολότσιου,  εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του και  τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς έχασε έναν αγωνιστή Αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος ήρθε στον τόπο  μας από το αγαπημένου του Τσοτύλι  ως νέος γιατρός για να υπηρετήσει την θητεία του, αγάπησε το Κιλκίς και το υπηρέτησε από πολλές θέσεις ευθύνης, τόσο όσο ως γιατρός όσο και ως στέλεχος της αυτοδιοίκησης.
Ο Σύλλογος μας,  αντί στεφάνου, θα ενισχύσει με ένα συμβολικό    ποσό   το  σύλλογο Καρκινοπαθών Κιλκίς, εκπληρώνοντας την επιθυμία της οικογένειάς του.  Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

 

Ιατρικός Σύλλογος
Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς, συγκλονισμένο από την αγγελία θανάτου του εκλεκτού συναδέλφου και Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Περικλή Κολότσιου, εκφράζει τα ειλικρινή και βαθιά του συλλυπητήρια προς την οικογένειά του και αποφασίζει στην εξόδια ακολουθία να εκπροσωπηθεί από αντιπροσωπεία του Δ.Σ. με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς κ. Παναγιωτίδη Βλαδίμηρο, καθώς και να προσφερθεί στον Ερυθρό Σταυρό Κιλκίς το ποσό των 50€ αντί στεφάνου στη μνήμη του εκλιπόντος.

 

Δήλωση του Κώστα Καλαϊτζίδη
Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας
Με ιδιαίτερη λύπη και οδύνη αποχαιρετούμε σήμερα έναν εξαιρετικό επιστήμονα και αγαπητό φίλο,
Τον αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς και θεματικό αντιπεριφερειάρχη Βιομηχανίας της ΠΚΜ, Περικλή Κολότσιο, ο οποίος προσέφερε τα μέγιστα στον συνάνθρωπο του, τόσο ως ιατρός, όσο και ως πολιτικός.
Όλοι εμείς οι φίλοι του, που μαζί αγωνιστήκαμε στην Κεντρική Μακεδονία με το ψηφοδέλτιο της «Αλληλεγγύης» του Απόστολου Τζιτζικώστα, εκφράζουμε την θλίψη μας προς τους οικείους του, ευχόμενοι ο Θεός να τον αναπαύσει στα δεξιά Του.

Δήλωση αντιπεριφεριάρχη Πέλλας
«Ο χαμός του Περικλή Κολότσιου μας γεμίζει όλους θλίψη και, ιδιαίτερα, την οικογένειά του, την κοινωνία της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς και όλους εμάς, τους συνεργάτες του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο Περικλής Κολότσιος διακρίθηκε για το ήθος του, την αγάπη για το Κιλκίς, την ανιδιοτελή και συνεχή προσφορά του στην Αυτοδιοίκηση από διάφορα αξιώματα. Ήταν ένας ακούραστος και σεμνός άνθρωπος και πολύτιμος συνεργάτης με όραμα και οξύτητα πνεύματος.
Ταυτόχρονα υπήρξε ένας επιστήμονας με μεγάλη προσφορά στον συνάνθρωπο και στους συμπολίτες του.
Αποχαιρετώ έναν φίλο, έναν πραγματικό υπηρέτη της Αυτοδιοίκησης. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

 

Σάββας Τσιτουρίδης
Η απώλεια του Περικλή Κολότσιου είναι μεγάλη για την οικογένεια του, για το Κιλκίς και για όλους εμάς που γνωρίσαμε απο κοντά την προσφορά του στους ανθρώπους και στον τόπο μας. Τα ειλικρινή συλλυπητήρια  μου στους οικείους του.

Γιώργος Συμπιλίδης
Για την απώλεια του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς ΠΕΡΙΚΛΗ ΚΟΛΟΤΣΙΟΥ ο Γιώργος Συμπιλίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: Φίλε, Συνάδελφε, Υπηρέτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΠΕΡΙΚΛΗ,
Κ Α Λ Ο  Π Α Ρ Α Δ Ε Ι Σ Ο.
Εκ βάθους καρδίας,
Θερμά Συλλυπητήρια στην οικογένεια σου.
 
Ριζοσπαστική Αριστερά
Η Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θέλει να εκφράσει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς και θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Βιομηχανίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Περικλή Κολότσιου, καθώς και στην παράταξη με την οποία εξελέγει την «Αλληλεγγύη».